Fitness og wellness for krop og hjerne: SMUKFEST

Fitness blog post 500 Hilsen: Mange tak for mange views

Kære blog-følger, blog-læser og blogger,

Velkommen og tak! Dagens blog indlæg er til dig. Jeg er glad for og sætter pris på at du kigger med på denne fitness blog, som især handler om træning og sundhed, men i dag i anledning af et par runde tal handler om bloggen selv med erfaringer og tips-og-tricks til andre bloggere og blogging-interessede.

Fitness blog post 500 hilsen

Blog er en forkortelse for web log, dagbog (logbog) på nettet; de oprindelige blogs var, som mange af de nyere, daglige og om personlige oplevelser.

Der er cirka 1/4 milliard blogs på verdensplan, så der er nok at læse om, om dagligliv eller fitness, fra både hr. og fru Danmark og verdens kendteste kendisser.

Om bloggen:

Fantasiløst blog navn

Mit eget navn. Irriterende. Helst skulle navnet være a la Fitness blog (er taget) eller sundhedsblog eller lignende, der fortæller, hvad det handler om. For foredragsholdere / forfattere bør det dog være ‘navn’, så blog / information let findes efter arrangementer.

Fitness_og_styrketraening  FLY FITNESS 2015 Pub Cover  Golf_Fitness  Holdtraening  Spinning_Biking_og_Cycling

Første blogindlæg 1. juli 2011

Jeg kom sent i gang med blogging; først 1.7.11; ville længe gerne fortælle om fitness online, men troede at det var teknisk svært at oprette en blog. Det er det ikke.
Det er latterligt let; jeg valgte en gratis WordPress (WP) blog. Gratis betyder dog, at der on/off vises WP valgte reklamer, som ikke har noget med bloggen at gøre.

Basic blog

Bloggen er baseret på et WP standardtema, som man kan vælge blandt en lang række gratis temaer. Kun ændret med foto og mørkere grå baggrund. Helt enkel (rolig baggrund for tekst/video/fotos), selvom eksperter mener, at action og ‘rod’ kan være bedre.

Delvist mislykket modlys video af yoga solhilsen A til blog.
Blev alligevel set og delt, bl.a. fordi DR Lev Nu viste den.

Blog billeder

Site er simpelt til gengæld bruger jeg en del tid på tabeller, grafik og fotos. Selfies er normen for fitness blogs, men desværre: Jeg har kun taget en selfie i mit liv; det gik ikke ret godt:

Le_Mans_Cap_and_Auid_magazine_Marina_Aagaard_Fitness_blogMed Audi mag + 24 Heures du Mans cap
i.f.m. Le Mans 2015 post.

I stedet: 1) Tager/bruger jeg øvelsesfotos af andre, 2) bruger af og til egne øvelsesfotos
(i mangel af andre modeller) taget af min mand og 3) bruger masser af tid på at tage/redigere generelle billeder (fotoentusiast), for at illustrere indlæggene bedst muligt.

Balance_by_pool_Cypern_Marina_Aagaard_fitness_blogMål var balancebilledserie, men pool og vand (Cypern) var for flot; blev feriefoto i stedet

Blog frekvens 3-5 per uge

Bloggen startede med 1-2 indlæg pr. måned. Ret mange, syntes jeg selv. Selvom blogs er tænkt som ‘dag-bøger’, tænkte jeg, at dagligt er nok for alt meget? Men, nej. Eksperter anbefaler hyppig blogging; og ja, det virkede positivt, så i en periode dagligt og p.t. 3-5 pr. uge.

Blogindlæg nummer 500

Nu cirka fire år senere er der skrevet 499 indlæg mere, så dagens indlæg er # 500 (beskedent sammenlignet med visse internationale bloggeres tusindvis af indlæg).
Mange indlæg er ikke et mål, vil gerne skrive mindre, men kan næsten ikke lade være, når der er fitnessnyt og sundhedsemner, der skriger på kommentar (fx dad bod dillen og 5:2).

Slankekur_7:0_kur_Marina_Aagaard_fitness_blog_ArtM_shiny-brain-1254880-m

En kvart million blogkig

I starten var der stort set ingen læsere, kun få fandt blog. Efterhånden som der kom flere indlæg, kom der flere læsere; nu bliver blog hyppigere og hyppigere brugt af andre end mig: Jeg ville markere 250.000 views, men kom for sent; pludselig var der 300.000. Tak!

58C79CAE-C3E6-4D6A-BAF5-A03631274FD7

Blog deling

Bloggens ringe udbredelse i starten hang nok også sammen med at jeg ikke selv delte indlæggene! Den funktionalitet fandt jeg først langt senere og husker nu at dele.
Det er der også andre, der gør. En kæmpestor tak til alle, der deler indlæg. Det sætter jeg virkelig stor pris på, især fordi mange af tipsene kan gøre en forskel i ens liv (og træning).

asset.f.logo.lg

Man kan også følge bloggen via Bloglovin … fandt jeg tilfældigt ud af.

Blog læserne er A-mennesker?

Ifølge statistik-siden er onsdag kl. 7.00 det tidspunkt, hvor bloggen hyppigst læses.
Det var en overraskelse, både dag og tidspunkt, men fint nok.
Jeg er selv en A’er; har altid stået ret tidligt op, for det er skønt at få max ud af dagen.
Jeg er også B’er; gik før s e n t i seng, men oppede mig; er nu på ca. 7 t sund søvn.

Temprakon_pude_dyne_soevn_test_foto_Henrik Elstrup
Bloggen får mange henvendelser (om bl.a. tests),
men er ‘kræsen’; den om søvn fik “ja fra mig”.

Blog læserne stiller spørgsmål

Mange af de mest læste artikler er baseret på læser-spørgsmål fx:
Baller af stål? Er squat challenge vejen frem?. Både små og store spørgsmål om sundhed og træning er meget, meget velkomne. Kom gerne med flere spørgsmål.

Glute_raise_balle_traening_Marina_Aagaard_fitness_blog

Blog indhold

Bloggens indhold følger tre hovedtemaer, som alle handler om at have det godt og præstere bedre – uanset om man er inaktiv eller hyperaktiv.

Fitness og wellness: Fokus har fra dag 1 været fakta og tips om træning, kost, åndedræt, søvn og spa; diverse tiltag som kan forbedre helbred og præstationsevne. Jeg bruger (alt for) lang tid på at undersøger midler og metoder, så dem vil jeg gerne dele med flere.

Motivation: Lysten er det, der driver værket, så der er 1) indlæg med baggrundsviden om motivation og adfærd, 2) motivationsguider til motion og fitness og 3) ind imellem motivationscitater, som kan give energi til dagen; job, studie eller træning.

Rejse, livsstil m.m.: Da jeg anser fx rejse for en form for udvidet og gavnlig restitution og kulturoplevelser som hjernefitness, dukker den type indlæg op: Også fordi jeg vil gerne opfordre alle til at gribe dagen, når den er der; leve og opleve verden, mens det er muligt.

SMUKFEST_hands_photo_Henrik_ElstrupSMUKFEST 2015, bodymind fitness wellness begivenhed (foto: Henrik Elstrup).

Mest læste blog-indlæg

Det hidtil mest læste indlæg på udgivelsesdagen:

Livet er fedt. Hvor fedt? Find form og fedtprocent.

Det hidtil mest læste indlæg totalt (viden om emne søges ofte):

Fitness fup og fakta: Er planken farlig eller fantastisk?

Det hidtil mest delte indlæg:

Slanke sensation: 100 % effektivt vægttab med 7:0-kuren

Af og til er der relativt få læsere til et blog indlæg på selve dagen, mens det til gengæld læses dagen, ugen, måneden eller året efter; bloggen bruges af mange som ‘bibliotek’.

Mest søgte blog-emner

For nylig blev jeg opmærksom på statistikken over emner, der har været søgt meget på: Fitnessmusik, core, løb, intervaltræning, fedtforbrænding, Y-tallerken, ryg, holdning.
Som respons lavede jeg uddybende artikler og bl.a. en hel serie med træningsmusik.

Sculpture_by_the_sea_Infinity_Bridge_photo_Henrik_ElstrupDen uendelig bro: Genial som kunst og motionsredskab. Først brudt ned? Så sat op igen …

Mindst søgte blog-emner

Visse artikler, især de mere teoretiske, som jeg bruger rigtig megen tid på, og som burde være til særlig nytte, er ikke nødvendigvis de mest søgte / læste! Sådan er det …
Andre artikler ville være sikre ‘sællerter’, men er her på bloggen de mindst læste af den simple årsag, at de stort set ikke eksisterer her, især:

Slanke-artikler. Bloggens arkiver er proppet med motionsideer og kostviden, der kan bidrage til vægttab / slankning uden at det er udpenslet i detaljer, mens særlige slanke indlæg p.t. ikke er aktuelt: Jeg vil hellere fokusere på fornøjelse, præstation og motion (med en slankere krop som en naturlig bivirkning). Et enkelt tip: Slankekure frarådes.

Bloggen i fremtiden?

Jeg håber på fortsat at udvikle bloggen, tekst, indhold og opsætning. Og håber især, at endnu flere har lyst til at bidrage med egne historier, kommentarer, forslag til indhold og spørgsmål af forskellig art og dele med andre sundhedsinteresserede eller nysgerrige.

Mange tak for de første fire år, 500 indlæg, fra mig til alle blog følgere og læsere

Marina Aa.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fitness og wellness for krop og hjerne: SMUKFEST