Powerbands elastiktræning: Sjov og udfordrende styrketræning

Marina Aagaard blog Liebster Award nominering

Af Marina Aagaard, MFT

Blog? Af weblog, log på www, dagbog på nettet. I mit tilfælde en blanding af sundheds-, trænings- og fitnessartikler – højst en smule dagbog i weekenden.
Til min overraskelse blev min blog i dag nomineret af en anden blogger. 

liebsteraward

Der er mange blog priser i omløb. En del er skabt af kommercielle firmaer i markedsføringsøjemed. Andre er kreeret og givet af bloggere til andre bloggere.
Formålet er ofte tredelt; at netværke, af hylde andres blogs og fortælle om sin egen.
I alle tilfælde er det naturligvis en ære, når andre anerkender ens arbejde … …

Liebster

I dag modtog jeg en nominering. The Liebster Award. Den havde jeg aldrig hørt om, så jeg undersøgte fænomenet. Det viste sig, at det er en veletableret blog-pris, startet i 2011 for at udbrede kendskabet til blogs og skabe blogger-netværker.

Med tiden har prisen dog – som andre blogpriser – visse steder næsten udviklet sig til en form for kædebrev med anbefalinger om at nominere en større gruppe bloggere og udføre diverse opgaver. Det betyder, at flere siger nej tak til nomineringen, ikke mindst fordi det kræver tid. Der er en vis debat om blog-priser, men vist flest kommentarer i positiv favør.

Jeg vælger at acceptere nomineringen i samme positive ånd, som den er givet. Og jeg vil følge andre bloggeres råd. I stedet for at følge regler helt vil jeg se dem som en guide.

liebster-award

Hvad er Liebster Award?

(oprindeligt, originalt logo her over)
Liebster Award 2016 er en pris, der kun findes på internettet og den gives af bloggere til andre bloggere. Prisen daterer sig efter sigende tilbage til 2011. Liebster er tysk og betyder: Sødeste, venligste, rareste, kæreste, elskede, kær, rar, behagelig og lignende.

Prisen er en måde til at skabe opmærksom om ens blog, og til at netværke og støtte blogger samfundet. Oprindeligt blev nomineringen givet til blogs med under 2000 læsere, men det er visse steder ændret til blogs med 200 læsere eller færre?

Under mine egne undersøgelser fandt jeg ud af, at mange bloggere ikke viser antal læsere på deres blogs (har heller ikke tjekket eget antal) og flere af de nominerede vælger at nominere andre uden at vide, hvor mange læsere de har. Selvom det oprindeligt handlede om at øge kendskabet til nye blogs, er dette antals-krav vist efterhånden blot vejledende? 

Vælger man at acceptere nomineringen:

Liebster Award Regler Guide

 1. Skriv en artikel om prisen. 
 2. Tak personen som nominerede dig og post link til vedkommende.
 3. Vis pris-logoet på bloggen ved at inkludere det i indlægget og/eller i kolonnen ude i siden, som en ‘widget’ (man kopierer gemmer billedet på sin pc og uploader det efterfølgende til blogindlægget).
 4. Skriv et kort indlæg (150-300 ord) om hvorfor man startede blogging.
  (Eller per 2016 ifølge en australier som promoverer prisen: Om ens favorit blog, ikke ens egen; man skal forklare hvorfor man synes om den og indsætte links).
 5. Nominer nogle blogs, som man føler fortjener nomineringen, og som har mindre end (2000) 200 følgere (som det siges; man kan altid spørge bloggeren).
 6. Informer de nominerede. Efter publicering af blogindlægget skal man informere de bloggere, som man har nomineret til Liebster Award og inkludere et link til sin blog.
 7. Skriv reglerne ind i blogindlægget. Og vejled gerne de nominerede.
  Følgende blev ikke nævnt i min nominering (men er en mulighed for andre).
 8. Skriv 10 tilfældige personlige facts (i år er det valgfrit, men anbefales).
 9. Stil 11 spørgsmål i mailen til bloggerne (en tidskrævende 2016 challenge).

Ifølge andre bloggeres anbefalinger kan det være en fordel at informere de bloggere, man vil nominere, om vilkårene og oplyse at de frit kan takke enten ja eller nej.

Jeg takkede ja, for at sige tak til en blog-ven og promovere hans site.
Jeg kunne dog have takket nej, fordi det tager tid (som jeg p.t. ikke har) og jeg vil nødigt påføre andre arbejde, selvom jeg gerne vil anerkende dem og udbrede kendskabet til dem.

Mange tak til PaintDigi for nomineringen

Alozade, en digital kunstner, fortæller og blogger fra Marokko. Her er link til hans site og et af hans mange digitalt fremstillede, specielle billeder: PaintDigi. Et cool billede.

lurbain_dans_loeil

Mine nominerede

Efter megen eftertanke.

Har flere i tankerne. Men inden for mit primære interesseområde sundhed, wellness, fitness og træning følger jeg store, etablerede blogs; dem må jeg anerkende på anden vis.

Uden for sundhedsområdet har jeg på tilfældig og heldig vis fået kendskab til spændende personer rundt om i verden. De fleste, med enten få eller mange læsere, fornemmer jeg, blogger for fornøjelsens skyld og ikke for at slå igennem som pro bloggere.

Der er flere jeg gerne ville glæde, samtidig ønsker jeg ikke at udelade nogen eller sætte nominerede under pres. Så liste med nomineringer må vente, mens jeg tænker videre.
En enkelt blog (måske for mange læsere?) vil jeg dog sætte på listen for at opfylde krav.

Det er ikke en fitness blog. Det er en blog om vandreture, tanker og liv.
Jeg ved ikke om bloggeren har tid eller lyst til en nominering, men jeg deler hermed link til hendes blog med tankevækkende og sjove tekster og fænomenale aussie natur fotos.

Mildly Extreme

Selv startede jeg med blogging for at dele sundhedsviden og netværke med andre, især om fitness og sundhed, men af og til også om andet. Som nomineringen foreskriver:

Mit råd til andre bloggere: Vær dig selv, vis noget af dig selv og blog regelmæssigt
uanset om det er hver måned, uge eller dag (her er min blog historie og tips Post 500).

En hilsen til bloggere, som læser med:

Hvad synes du om nomineringer? Var det noget, du ville have tid og lyst til at arbejde for eller videre med? Kom gerne med input i kommentarfelt og gerne med link til din blog.

Rigtig god blogging og god blog læselyst.

Følg min Blog HER og Instagram HER

10 kommentarer

 • Hi Marina,
  Congratulations on your award! It is most deserved! You are such an inspiring person, Marina. Thank you also for nominating my blog. I am so pleased you enjoyed it enough to want to give me an award. I’m afraid that I would find it too difficult to choose one out of the many lovely blogs I follow though. I worry I may offend someone. It is most kind of you to think of my blog though. Very best wishes,
  Jane. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hi Jane,
   Thank you very much for your response and greeting.
   I understand and respect your sentiments entirely, so for now your nominated mentally 🙂 …
   Very best wishes,
   Marina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mange tak for komplimenter.
  dit indlæg er meget interessant. bravo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Congratulations!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thank you very much, Ashley.
   Actually your blog is on my mental list for a nomination! Though you are, if I may say so, an ‘infrequent’ blogger (as I was for a couple of years) I treasure our blog friendship and I myself actually like infrequent, surprising posts! But before any nomination, I would like to hear your opinion about on this (as it could put pressure on anyone and certainly be time consuming following up).
   Marina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dear Marina,
   that is very sweet of you but for now I can be only an occasional blogger.
   I’m involved in so many things particularly since retiring from work. I do some voluntary work to do with nature (Woodland Trust, Ulster Wildlife) and with walking (Outdoor Recreation NI and WalkNI) AND I’m trying to illustrate some poems I’ve written AND I’m learning to play the piano…………….and I’m trying to stay fit and healthy (older, wiser, slower….haha!)
   Following your posts keeps me young at heart. Your blog motivates me to keep my head up and looking forward, and my feet firmly on the ground.
   Warm and sincere good wishes to you,
   Ashley

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dear Ashley,
   Thank you very much for your reply and super positive blog greeting.
   I thought as much – busy with all sorts of things 🙂 – so for now then; know your posts and comments inspire and motivate, too.
   Warmest wishes,
   Sincerely
   Marina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Powerbands elastiktræning: Sjov og udfordrende styrketræning