Fitness der tæller kursus: Planlægning, programmer, coaching

Ugen der gik 40 2023: Grenaa, Aarhus og Bornholm

Ugen der gik 40 2023 fra d. 2. til d. 8. oktober. En fin efterårsuge ellers, bortset fra ekstremt dansk skybrud tirsdag og lørdag rammes Israel af et omfattende terrorangreb fra Hamas, som får den evige krig i mellemøsten til at eksplodere; Israel sætter ekstremt hårdt mod hårdt. Taberne er igen, igen civilbefolkningen. Forfærdelige scener på live tv.
Her går det sidst på ugen til Bornholm. Alle tiders for klippe- og trappefans.

Ugen der gik 40 2023

Ugen der gik 40 2023 Bornholm Marina Aagaard blogÅndedrætstræning hele ugen … bortset fra fredag og lørdag … og så skal jeg starte forfra igen.

Henrik, træningsmakkeren, er stadig skadet efter fald, så det bliver ikke til særlig styrketræning i løbet af ugen.

Mandag

Rex gåture omkring golfbanen – flot vejr, men køligt.

Travl dag med kursusforberedelse.

Small group personal training i kælderen – træning med vægtstænger med god energi.

Tirsdag

Jeg skal til Grenå og have skyllet ørerne. Ja, forhåbentlig hjælper det … “Hva’?!”

Da jeg kører af sted starter et ekstremt skybrud – jeg har aldrig oplevet noget lignende: Nogle steder ligger der over ½ meter vand på vejen og vandet sprøjter 2-3 meter op i luften, når jeg og andre kører igennem strømmen af vand. Og det bliver ved, non-stop i over ½ time. Dagen efter kan man læse at vandet mange steder har stået højere og der er store ødelæggelser i huse og kælderlejligheder. Flere steder er kloakdækslerne sprunget op på grund af det store vandtryk. Voldsomt.

Hjemme igen. Fortsætter kursusforberedelse.

Onsdag

Tidligt op. Til Aarhus Ø, outdoor personlig træning. En fantastisk morgen.

Selvtræning i FitnessX; prowler, squat jump, benpres, hængende benløft og hæng i ringe.

Dernæst holdtræning, to gode hold, dance og funktionel, med entusiastiske deltagere.

Så forbi mor og far, men mor har det tiltagende dårligt, så igen, igen ingen træning. Kun snak.

Ingen firmatræning d.d.

Videre til møde med Aarhus Motion omkring løbeevent. De er meget entusiastiske, og har nye ideer.

Torsdag

Kursusforberedelse.

Taler med Kili-Peter om lidt af hvert og ny vandretur. Vi arbejder videre med hver sit spor; mål af sted i 2024 …

Eftermiddag special personlig træning med par.

Aften FlowMotion holdstyrketræning.

Fredag

Op 4:45. Bad og pakning.

05:45 af sted til Aarhus. Henrik, Rex (for første gang med) og jeg.

06:45 Molslinjen til Odden. 1:20 t.

Kører over Sjælland og over den imponerende store Øresundsbroen videre til Malmö. Vi kører hen til Turning Torso og fotograferer den. Min plan er, at vi skal spise frokost i byen og gå på sightseeing. Men vejret er meget trist og Henrik er ikke 100 % motiveret for min plan, så jeg ændrer færgebilletterne fra 16:30 til tidligere:

 12:30 I Ystad tager vi med Bornholmslinjen. Jeg fik sms om, at der er vejrlig og det er muligt at aflyse færgebilletten. Men nej, vi vil af sted. Turene virker dog lang, jeg er ikke helt kvik – og bliver nødt til at købe en stor pose hollandske Van Slooten salt- og salmiaklakridser, som jeg sammenbidt tygger mig igennem.

13:50 er vi i Rønne og vi kører lidt rundt, bl.a. forbi et superfestligt hus.

I centrum finder vi en Sportsmaster – sålen på min vandresko opgav ombord på båden – og jeg forsøger at finde passende vandresko eller Asics trailsko. Ingen af delene lykkes, men noget skal jeg have, så det bliver til Nike trail sko – ikke 100 % til min fod, men de er bløde og dejlige, og forbliver på det meste af tiden.

Ved 14:30-tiden tjekker vi ind før tiden på vores Bed & Breakfast; Myregaard på Sydbornholm.

Jeg går aftenstur med Rex i mørke og regn; en hård tur pga. harer, fasaner og dådyr som alle fanger Rex’ opmærksomhed.

På vejen bliver jeg samlet op og vi kører til Lille Gadegaard, der har Bornholms største vingaard og en lille griseproduktion.

Vi tager hver et glas vin og går til buffeten  der er kylling, oksesteg og gris – jeg tager af den røgede skinke, selvom jeg normalt ikke spiser gris; gårdens version smager meget tilfredsstillende. Desuden en traditionel salatbuffet – og bagefter isbuffet med hjemmelavet is. Henrik tager og jeg nipper lidt af isen, som smager fint. Der hænger vinranker i loftet, hvilket sammen med regnens trommen på ruden, gør det o.k. hyggeligt i spisesalen med de rustikke træborde og træstole

Lørdag

Op og morgenmad klokken 8. En dejlig morgen og ditto morgenmad i morgenmadsrummet: Perfekt smilende æg, hjemmelavet marmelade, ost, og (en god) skyr med honning. Lidt juice og godt med kaffe.

Så på sightseeing.

Vi kører nordvest på. På vejen ser vi først Aa Kirke, Allingåbro, og Nyker Kirke (en af fire spændende rundkirker i hhv. Nyker, Olsker, Nylars og Østerlars).

Ude vestpå opdager vi Rubinsøen, som vi ikke har set før; søen er nu ikke rubinrød, men blågrøn. En kort gåtur med Rex rundt om den og så videre.

Til Jons Kapel igen. Alle tiders skræmmende trappe og rå klippelandskab. Ahhh.

Så videre nordpå først et kort smut til Hammer Fyr og rundt om hjørnet til en eminent udsigt til Opalsøen. Et eventyrligt landskab.

Herefter en let frokost i Sandvig; Hotel Sandvig Havn. Lækker gulerods-havtorn-ingefær-smoothie og vegetar sandwich (der var dog forbløffende lidt af den annoncerede humus).

På vej ud: Henrik kører ind i en lav stensætning med den helt nylakerede bil. “#¤%&/()=?`^@£$€{{]f!!! Men det er jo kun en bil. Og: Sådan er livet.

Videre til Helligdomsklipperne, en anden favorit på øen: Fantastiske klippesprækker og flere lange trapper, hvad mere kan man ønske? Jo, at det ikke havde været højvande. For anden gang er det ikke muligt at komme sikkert ind i hulen Den Sorte Gryde … nu er vi nødt til at komme tilbage til Bornholm.

Efter et lille hvil i Myregaard, kører vi ned til Dueodde strand, der ligger tæt på. Her går vi en på en ‘western saloon’ og spiser henholdsvis bøf og laks (forudsigeligt). Et solidt og godt måltid. Dertil et glas vin.

Så retur – vi ser film: The Gentlemen. En speciel og undervejs overraskende nyere gangsterfilm med store navne i mange af rollerne.

Søndag

Henrik kører mig til Viking Atletik, hvor jeg holder to kurser fra 9-12 og 13-16, Hold der holder og Fitness Coaching. Derimellem en imponerende stor og sund frokostbuffet. Kurserne er teori med lidt praktiske øvelser undervejs; og feedbacken er heldigvis “supergod”.

Henrik henter mig lidt efter 1600 og vi kører af sted til Paradisbakkerne skoven for at gå tur ved Rytterknægten. Tårnet er desværre lukket i 2023 og 2024, så det må også vente med et gensyn med udsigten herfra. Efter en lille gåtur kører vi videre. Helt til Svaneke, hvor vi kigger os omkring og ser Restaurant B1. Den ser fin ud, så vi går indenfor. Den er lige så fin indenfor og det lover godt.

Vi vælger en lille tre-retters menu som ikke skuffer. Dertil vand fra Bornholm og et par glas vin fra Spanien.

Hjem i nattens mulm og mørke. Udenfor er der en fantastisk stjernehimmel.

 

Næstsidste dag på Bornholm.

Så gik den uge.

 

 

 

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fitness der tæller kursus: Planlægning, programmer, coaching