Ugen der gik 26 2023: Fra Aarhus til Vilamoura

Sintra Portugal: Pena Palace Park og Palacio National

Sintra er på Top 10 over de smukkeste byer i Portugal. Med rette. Det er en pittoresk by med fuld fart på farverne og finurlige dekorationer med træ og kakler.

Sintra

Sintra Portugal Pena Palacio Marina Aagaard blog travel rejseEn portugisisk bjergby, “en arkitektonisk juvel”, der ligger i en højde af 317 m.o.h. og højt hævet over byen ligger Pena paladset, og lidt højere oppe endnu en attraktion, den mauriske fæstning.

Byen ligger 28 km nordøst fra Lissabon i Lisboa (Lissabon) distriktet på kanten til naturparken Parque Natural de Sintra-Cascais – kun 18 km fra det vestligste sted på det europæiske fastland, Kap Roca.

Sintra har omkring 377.835 indbyggere (2011) og er på UNESCO’s Verdensarvsliste på grund af arkitekturen, der er meget varieret. Byen bliver nævnt i tekster tilbage fra 1100-tallet, men borgen Castelo dos Mouros blev bygget allerede i 800-900-tallet.

Byens hovederhverv er turisme, hvilket man tydeligt mærker. Byen er fuld af overnattende og en-dags turister til fods og i store turistbusser, små røde hop-on-hop-off busser og utallige tuktuk’er, der fragter hold af nysgerrige op og ned ad bjerget til og fra Pena.

Pena Palace

 Palácio Nacional da Pena er et romantisk slot på en bjergtop. Det blev bygget af Ferdinand II af Portugal 1838-1854, ud fra et tidligere kloster. Slottet blev brugt som bolig for den kongelige familie indtil den republikanske revolution i 1910. Efter revolutionen blev paladserne nationaliseret og åbnet for offentligheden.

Pena Palace er Sintras nummer 1 attraktion, så man skal være på forkant. Man er nødt til at booke indgang på forhånd, for ellers kan man ikke være sikker på at komme ind på slottet. Man bliver lukket ind i hold hver time og der er kun et vist antal pladser.

Prisen er rimelig, 14 Euro for voksne, men da vi ankom (for en gangs skyld uden billet) i juli måned (højsæson) klokken 1200 var den næste ledige indgang klokken 1700, og det havde vi ikke tid til at vente på. Og i modsætning til andre paladser, kan man ikke se ret meget af slottet udefra, fordi det ligger højt og meget af det ses bedst inde fra borggården.

Heldigvis lod en venlig vagt os komme op i forgården og herfra fik vi et rimeligt indtryk af det meget farverige og rigt dekorerede palads.

Pena Parken

Parken er ret stor, frodig og interessant med formidable, høje træer, smukke blomster og små søer. Der er utallige stier, småstier og trapper, så man kan få mange timer til at gå der. Fra slottet er der cirka 1300 meters gang hen til det lille Chalet i den fjerne ende af parken. En god gåtur i det grønne forbi pavillon, drivhuse og stalde.

Edla Chalet

Pilene viser vej til det lille Chalet. Der er gratis entre med parkbilletten, der koster 7 Euro (et besøg på slottet koster 14 Euro og det inkluderer parkbesøg).

Vi kigger indenfor i det lille seværdige museum.

     

Castelo dos Mouros (Maurernes Borg)

En anden populær turistattraktion er Maurernes Borg, som troner højt oppe over byen, lidt højere end Pena slottet. En borgruin med en imponerende fæstningsmur.

Man køber separat adgang for 8 Euro, og jeg ville gerne have været oppe for at se udsigten fra bogen, men det var blevet sent og områdets cafe var lukket, så vi foretrak frokost og kørte ned i Sintra uden fæstningsbesøg (denne gang).

Da vi var blevet mætte gik vi i stedet på besøg i Palacio National til den rimelige pris af 10 Euro.

Sintra Palacio National

Byens centrale attraktion. Den ældste del af bygningen er et paladskapel fra begyndelsen af ​​det 14. århundrede. Andre dele af bygningen blev bygget under kong John I og kong Manuel I i 1600-tallet. Paladset blev beskadiget i det store jordskælv i Lissabon i 1755, men blev senere fuldstændig restaureret.

Det meste af paladset er dækket af glaserede fliser, både på indersiden og på facaden. Det mest slående ved paladsets ydre er de to 36 m høje ‘tårne’. Først når man kommer ind i kæmpekøkkenet og kigger op, forstår man, at det er køkkenskorstene. Meget specielt.

  Kapellet var ved at blive restureret, mens vi var der. Alligevel kan man sagtens se de imponerende fliser og kakler.

Næsten sidst på turen kommer man til den utroligt smukke kuppelsal. Store kakkelmalerier, træværk og forgyldninger.

Besøg i Sintra paladsets have er i øvrigt gratis. Det er en lille have og man kan ikke komme hele vejen rundt om paladset, men der er kakler, små blomsterbede og en flot udsigt til byen og den mauriske fæstning.

  Sintra, inklusive paladser og park, er et besøg værd. Helst flere dage. En dag er for lidt.

Læs mere:

Olhao

Faro

Vilamoura

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik 26 2023: Fra Aarhus til Vilamoura