Olhao street art: Graffiti and mural house with WOW factor

Olhao Portugal: Strandpromenade, marked og barber

Olhao. Hvad sker der i den by? En del, hvis man vil på ø-hop til små flade øer i Ria Formosa Naturparken. I alle tilfælde skal man stå tidligt op, hvis man vil finde en p-plads og tage del i aktiviteterne.

I juni var Henrik og jeg på Algarve-kysten. Vi er begge fyrtårns-spottere og ville se det flotte fyrtårn Farol de Santa Maria. Det kan man sejle til fra Olhao. Så der kørte vi til. Blandt seværdighederne og aktiviteterne er:

  • Strandliv, solbadning
  • Sejlture, ø-hop (bl.a. til fyrtårn Santa Maria)
  • Økoture, natur-ture, Ria Formosa Naturpark
  • Strandture med firhjulstrækker
  • Sightseeingture i by og bagland; Algarve. Og:
  • Spisning (god mad med friske fisk)
  • Barbering

Olhao

Olhao Portugal Marina Aagaard blog travel rejseOlhão er en portugisisk by og kommune i distriktet Faro i provinsen Algarve i det sydlige Portugal. Hele kommunen har omkring 42.272 indbyggere (2011) og den dækker et lille areal på 130,9 km². Byen ligger cirka 10 kilometer fra distriktshovedstaden Faro.

Fuldt besat

Vi kommer om formiddagen; i strålende solskin fra en mørkeblå skyfri himmel. Vores første indtryk er en afslappet, halvdoven, sydlandsk hverdagsstemning. Der er turister i byen, men tilsyneladende ikke mange, der er en større andel af lokale på vej til og fra indkøb på markedet, Mercado.

Der må dog være ekstra mange personer i byen, fordi en rum tid forløber, mens vi kører op og ned ad hovedgaden i håbet om at finde en p-plads i nogenlunde nærhed af det lillebitte færgeleje, vi er på vej til. Det lykkedes ikke. Så kører vi hen til en stor parkeringsplads, hvor vi også kører fire runder uden held. Lige før vi vil opgive er der dog en bil, der forlader sin plads og hurtigt som lynet snupper vi den, foran fire andre biler, der også kører rundt og rundt.

Jeg leder efter en p-automat, men de er alle dækket af plast, måske et signal om, at det er gratis for tiden? Et skilt ville have været rart, for jeg er hele pladsen igennem, fordi jeg først tror, at afdækningen betyder i uorden.

  

Med færgen eller ej?

Færgelejet ligger næsten lige ud til hovedgaden, men det er så lille at man nemt overser det. Billetsalget gemmer sig bag en kiosk med store isfirmaparasoller.

Vi møder op, men lugen er lukket. En venlig sælger bag vinduet i den anden ø-afdeling oplyser, at der åbnes først 30 minutter før sejladsen. Jeg kigger på skiltet over tider og bemærker, at der vil gå 45 minutter før salg plus 30 minutter til sejlads. Afgangene er med mindst 1½ time imellem og dertil kommer, at der ser ud som om man skal tilbringe 2-3 timer på øen før man kan komme retur.

Da formålet ikke er en strandtur, men en fyr-foto-tur, og vi har andet vi skal nå i dag, træffer vi et hårdt valg. Vi opgiver bådturen, som jeg ellers vil anbefale, hvis man har en hel dag eller mere i Olhau.

I stedet går vi en tur på promenaden, hvorfra vi i det fjerne kan skimte fyrtårnet, der ligger på Ilha da Culatra (Ilha da Faro), hvor man også finder Portugals sydligste fastalandsmole: Farol de Barra Nova – Molhe E. – Extremo.

  Vi slår naturligvis et smut ind i de to smukke røde murstensbygninger med markedshallerne, der især byder på friske fisk og frugt og grønt.

Til barber

På hovedgaden spotter Henrik (på høje tid) en barber, altså en Premium Quality Barber: Barbearia Kaparros.

  Han stikker hovedet ind og spørger til prisen. 12 Euro for klipning, 18 Euro for klipning og barbering. Henrik er interesseret og får at vide, at han kan komme til lige efter den nuværende kunde. Denne kunde har næsten ikke mere hår tilbage på hovedet, ergo må tidsrammen være kort. Så vi venter.

Men de her barberer mener det alvorligt, “det ligger i detaljen”. Først en time senere forlader kunden stolen og Henrik kan komme til. Jeg går klogeligt nok en tur. Og må tage hatten af for barberen. Da jeg kommer tilbage efter en time, er Henrik lige blevet færdig. Nu med den knivskarpeste klipning og barbering ever og en lille Ronaldo twist på toppen fikseret med voks. Wauw!

Mure og murmalerier

Mens Henrik kigger på graffitiloftet, går jeg tur i de små gader bag hovedgaden. Bygningerne veksler mellem faldefærdige fortidslevn, hvor kaklerne er faldet af, og moderne nymalede byhuse overvejende i kridhvid og blå.

     På vej ud af byen ser vi en forladt villa og må stoppe, så jeg kan fotografere. Portugal er efter min mening på en delt førsteplads med Columbia, hvad angår ekstremt flot graffiti og murmaleri. Denne bygnings bemaling underbygger det.

Godt vi tog til Olhao.

Læs mere:

Sintra

Faro

Vilamoura

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Olhao street art: Graffiti and mural house with WOW factor