Cascais Portugal: Marina, fyr, fort og art park

Vilamoura Portugal: Himmel og hav, sol og golf

Vilamoura Portugal. Algarve ferieparadis eller turistfælde? Lidt af begge dele. Midtbyen byder på en hyggelig og samtidig ret turistpræget marina med imponerende i hvid, guld og sølv. 

Byen er også fuld af turistbutikker og turistrestauranter og rigtig mange barer og sportsbarer med festglade englændere. Er man til ro og fred, er det ikke det rette sted, selvom kilder siger, at det er mere fredeligt end det nærliggende Albufeira.

Vilamoura

Vilamoura er en kystby i Loulé kommune i Algarve, Portugal. Dem udgår et af de tre hjørner af Algarves Gyldne Trekant og dækker omkring 2.000 hektar jord. Den nærmeste lufthavn er i Faro.

Det er et af de største turistkomplekser i Europa, og hjemsted for seks forskellige golfbaner, herunder den berømte Old Course, en Lawn Bowling Club med to græsgreens, et tenniscenter, en sportsklub, en rideskole, en skydeklub, 5 og 4-stjernede hoteller, barer, sportsbarer, natklubber og et casino.

Foruden hotellerne er der utallige turistlejligheder og større og mindre villaer; vi boede i en villa i et roligt kvarter i gåafstand cirka 2 km fra centrum.

Byen er  ret miljøbevidst med affaldssortering, mange cykelstier og bycykler samt miljøzoner.

Der er mange restauranter, så det er nemt at finde god og velsmagende mad og vin. På de fleste af restauranterne i marina-området er der dog lige lovlig høj eller uptempo musik.

     Ferieparadis med store strande, og ditto bølger: Flot, men farligt ved jeg fra tidligere. Der bliver ingen særlig havsvømning eller SUP padling her.

Til gengæld kan man nyde synet af de store ‘below deck’ yachts, der sejler ind og ud ad den smalle sejlrende ind til marinaen.

Der er også masser af plads på strandene. Mange sidder i beach restauranterne eller fester i hotellernes store lukkede klubområder, hvor der er live dj og alkohol i stride strømme ser det ud til.

Vi nøjes med at spise en let frokost og nippe til en ret tynd pina colada.

Heldigvis er der ved Skur 4 et udmærket fitness park, calisthenics park, anlæg, som bliver brugt lige fra tidlig morgen, så man er ikke alene.

Flotte golfbaner er der seks af til de mange golfere, der er nemme at spotte i byen; iført holdtrøjer med nævnelse af deres matches på ryggen.
Familien er også af sted, mens Henrik og jeg nøjes med at spille golf.

Alt i alt en dejlig feriedestination – også som base for køreture langs Algarvekysten – når man finder de rigtige steder.

God ferie.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cascais Portugal: Marina, fyr, fort og art park