Motion og Sundhed TV2 Øst: Helt Enkelt!

Motivation: Målrettet Motiverende Motion 1

Af Marina Aagaard, MFT

Motiverende træning Gå på løbebånd

Træning og Motivation 1. Runde

Under min fortsatte forskning inden for ‘motiverende træning’ faldt mit blik på en fitnesskædes hjemmeside: SATS You? – 8 ugers trænings- og motivations program. Med skræddersyet træning, personlig træning og opfølgning – til alle kunder! Jf. motivationsteori burde det virke …

Motiverende motion 1

1. Så afsted: Booking af tid og et lovende første møde i fitnesscenteret: Den personlige træner bød mig straks velkommen med hilsen og håndtryk.

2. Så centerrundvisning, “vi tager denne trappe, der er flere trin”; træningen var i gang med det samme. Det virkede motiverende.

3. Så til sagen:

Først en personlig samtale; ½ t interview og programlægning med den personlige træner, som jeg lynhurtigt blev venner med, “du ser jo ikke ud som om du skal tabe dig”
Næh. Jeg afslørede, at jeg gerne vil i bedre form, helst med minimalt tidsforbrug, maksimalt tre gange træning om ugen! Gerne frivægtstræning og p.t. begrænset skemalagt træning (holdtræning).

Programmet blev lagt; et elektronisk standardprogram, der blev tilpasset.
Så fulgte ½ t 
træning.

Balle fokus

Først 5-10 minutters opvarmning med gang på løbebånd med stejl stigning “det strammer ballerne op” (uha, har jeg brug for det?) og derefter rask roning på tid.

Så styrketræning, der startede med hvad min personlige træner betegnede som “din nye yndlingsmaskine”, ‘assisted pull-ups’, assisterede kropshævninger.

Det gik slag i slag (program til en motionistkvinde, der har styrketrænet lidt før):

 • Kropshævninger (assisteret)
 • Stationære lunges (med støtte)
 • Sumosquat (bredstående benbøjninger) med kettlebell
 • Hasetræk med stor bold
 • Bækkenløft (rygliggende dynamisk bro)
 • Mavebøjning (ab curl)
 • Rygstrækning med skulderbladsklem og udadrotation af arme, ‘svanen’
 • Armstrækninger, incline (hænder på stang i squatstativ)

Alle øvelserne blev først vist af træneren og dernæst afprøvet af motionisten, mig, hvorefter der blev givet feedback og tips.

Overraskelse

Efter styrketræningen en overraskelse: Vi gik i holdsalen, jeg fik et par boksehandsker på og besked; “boks løs på den der” og jeg boksede. Umiddelbart efter, “skub den der frem og tilbage i sal” og jeg skubbede …
“Det kan du tage med, hvis du har lyst” .

Er det nu motiverende? Ja, for mange – og det gav i alle tilfælde sved på panden.

Til sidst en afsluttende opsamling og orientering om, at jeg kunne 1) finde programmet på nettet og 2) bestille tid til en opfølgning, når det passede i mit program.

Så langt, så godt.

Efterfølgende har jeg logget ind og fundet Min træning og træningsprogram, der virker overskueligt med tekst og billeder. Ja, der er motivation til at gå i gang.
Eller hvad siger du? Din kommentar er velkommen.

Fuldfør eksempelvis sætningen: “Det, der kan motivere mig til at træne, er …” 

I den oprindelige artikel blev der trukket lod om to SATS You forløb (værdi 2000,00) i Århus, København (og Storkøbenhavn). 

Følg min Blog HER og Instagram HER

3 kommentarer

 • […] Det lød lovende, så mig afsted til et møde med samtale og træning. Alt virkede positivt og professionelt (1. Runde). […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej
  Jeg er helt enig I, at fitnessDK, FitnessWorld, Sats osv skal begynde at blive bedre på selve opfølgningen, for det er jo alm. kendt at de tjener kassen på alle dem som ikke møder op efter 5-10uger og der synes jeg de har et ansvar på at følge op.. Jeg tror også de kan hente kunder fra hinanden på dette måde 🙂

  Glæder mig til at læse mere herom her på siden.

  KimFischerPedersen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kim,
   Mange tak for dit indlæg! Du har ret i, at centre kan tjene kassen et stykke tid på ikke-trænende kunder, men så stopper det … og muligvis for altid (hvilket ikke alle centre helt har gennemskuet). Ikke at passe på kunderne/følge op er en ret dårlig og kortsigtet strategi.
   Bliver en kunde serviceret og tilfreds, dvs. møder jævnligt op til træningen, så er der en stor chance for, at kunden bliver ‘livstidsmedlem og en fast indtægt for centeret. Så ja, det kan kun betale sig med god opfølgning 🙂
   Mere følger.
   Marina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motion og Sundhed TV2 Øst: Helt Enkelt!