Godt Nytår: Dit Bedste År Nogensinde!

Motivation: Målrettet Motiverende Motion 2

Af Marina Aagaard, MFT

Træning og Motivation 2. Runde (sidste runde i dette forløb)

Under min fortsatte forskning inden for ‘motiverende træning’ faldt mit blik sidste år på en fitnesskædes hjemmeside (centeret er siden solgt til en anden kæde) med løfter om skræddersyet træning, personlig træning og opfølgning – til alle kunder.

Det lød lovende, så mig afsted til et møde med samtale og træning. Alt virkede positivt og professionelt (1. Runde).

Motiverende motion 2

Herefter var jeg i forløbets otte uger på egen hånd, dog med udførligt program på min egen Min Træning side på centerets hjemmeside og ‘truslen’  fra den personlige træner (som kunne se med på siden) hængende over hovedet;

“jeg kontakter dig, hvis du ikke er flittig”.

Jeg var nu på grund af rejser ikke flittig – i centeret – og alligevel blev jeg ikke kontaktet. Så der gik jeg forgæves og forventede ‘skældud’ … eller peptalk.
Det var knapt så motiverende. Man skal jo holde, hvad man lover …

Fitness_traening_og_motivationPersonlig træning: Træneren hjælper med at ‘spotte’ øvelsen og giver pep-talk

Statistik

På hjemmesiden under Min Træning var der en statistik over, hvor tit jeg trænede; en vældig motiverende ide. Set fra mit perspektiv manglede dog muligheden for at indtaste aktiviteter uden for centeret, fx outdoor fitness eller træning på rejse.
Det var ikke muligt og derfor så min statistik ret u-s-s-e-l ud. Uha, det var ikke så motiverende for mig. Til gengæld vil centerets øvrige stabile trænende opleve et fortjent klap på skulderen og sandsynligvis yderligere motivation.

Styrketræningsprogrammet opvejede denne lille ulempe ved at have flere inspirerende detaljer, som jeg også benyttede på rejse; det var motiverende – og gav overskud til ny og anden træning. Så personlig træning, med eller uden et fast forløb, kan anbefales.

Forløbet gav ud over styrketræning og indledende og afsluttende personlig vejledning også adgang til en lang række spændende hold og selv om mit skema i denne omgang ikke gav mulighed for at udnytte muligheden for holdtræning, er det et tilbud, som kun kan motivere.

Holdtræning

I øjeblikket tilbyder dette og flere andre centre holdtræning, som også er målrettet styrketrænere: Forskellige former for ‘core training’ (kropsstamme- eller stabilitetstræning) og såkaldt funktionel træning, der er enkel, hård og effektiv: Deltagelse på hold kan give resultater og ny inspiration til anden træning.

Afslutningen på forløbet skulle slutte med en samtale om, hvad jeg fremover kan gøre for at bevare motivationen. Men den personlige træner kunne af uvisse årsager ikke møde den aftalte sidste dag, sådan kan det (måske) gå …

Konklusion

Jeg konkluderer alligevel, at 1) et forløb med en personlig træner – med eller uden jævnlig tilstedeværelse – og gerne tidsbegrænset, som det nævnte, er motiverende og 2) en personlig side på en hjemmeside med informationer og opdaterede statistikker er et anvendeligt og motiverende redskab til de, der er online.

Afrunding: Tak til jer, der kom med input om motivation – mere af det er varmt velkomment – og tillykke til de to konkurrencevindere (som vandt træning i november/december), Lisbeth R og Lisbeth V på Sjælland, som blev motiveret til træning af henholdsvis:

“Jeg kan mærke, at jeg bli’r stærkere/hurtigere/’strammere’ af det.”

“Følelsen af ro og og selvtillid, jeg uden undtagelse mærker i hele kroppen, hver gang træningen er ovre. Det og så, at hver træningspas er et skridt nærmere den første stricte pull-up.”

Hvad bliver du motiveret af (sæt ord på og bliv endnu mere motiveret)?

Følg min Blog HER og Instagram HER

3 kommentarer

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godt Nytår: Dit Bedste År Nogensinde!