Motion og træning: Hvor meget? Hvor lidt?

Motion og Sundhed TV2 Øst: Helt Enkelt!

Af Marina Aagaard, MFT
En programserie på TV2 Øst.

Motion og sundhed TV2 Øst. Enkelt? Kan det være sandt?

Ja, det er relativt enkelt, men ikke altid nemt. For sundhedstiltag er nye vaner, der skal iværksættes og vaneændringer kræver viljestyrke og vedholdenhed.
Heldigvis findes der metoder, der er forbløffende overkommelige at indarbejde i hverdagen og uden at det koster tid eller penge. Man skal bare give vaneændringerne en chance og ‘indøve’ dem lidt ad gangen, fx gå 5-10 minutter tidligere i seng for hver måned (hvis man er en natteravn).

Her er nemme videotips især til begyndere og travle personer med begrænset tid til sundhed og træning. Tipsene i indslaget giver overkommelige metoder til bedre helbred og præstation og tre øvelser til bedre basisform og opstramning.

Motion og Sundhed TV2 Ø 15.10.2012.

Indslaget anbefaler:

  • Livsstilsændringer skal være til at overholde uden afsavn – tag små skridt.
  • Sundhedstip 1: Bedre vejrtrækning; gennem næsen og langsommere giver bedre iltoptagelse (energi) og forbedrer sundheden. Vær bevidst om det i løbet af dagen.
  • Sundhedstip 2: God nattesøvn, 7-8 timer mellem kl. 22-7, uden lys og lyd, forbedrer sundhed, præstationsevne og vægttab.
  • Nemme effektive øvelser: Benbøjninger, stående rygstrækninger (waiter’s bow) og planke (kropsstem) for hhv. underkrop, lænd og bagdel og mave.

 

Der er endnu flere tips i bogen Wellness – lev længere, sundere og gladere.

Følg min Blog HER og Instagram HER

1 kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motion og træning: Hvor meget? Hvor lidt?