Træningstidspunkt: Er morgen, middag eller aften bedst?

Danmark Leve ON! Sundhedstjek i dag, start i morgen

Af Marina Aagaard, MFT

Danmark Længe Leve! Jeg startede i dag med Sundhedstjek.
Hvad med dig? Skal du også være med i udfordringen.
Bedre form og/eller sundere vaner på fire uger.

Prisen er 150 kr. Måske den bedste investering nogensinde. Der er masser af gratis apps på markedet (af vekslende kvalitet). Denne har en pris; man støtter idrætten i Danmark. Til gengæld får man udfordringer fra Team Danmark og DIF toptrænere og motivationstips fra Danmarks bedste atleter. What’s not to like.

Jeg er vild med udfordringen – en seriøs challenge – og har til min store glæde fået følgeskab af søster, niece og nevø-kæreste på holdet, der startede som et enmandsprojekt, men udviklede sig til Team Maximus (inspireret af gluteus maximus, den største/store baldemuskel!); vores kampråb er “Go Go!”. Dobbelt Go!

Man har kunnet tage app’ens sundhedstjek hele ugen. I dag fik jeg det endelig selv gjort …

Danmark Leve ON

Sådan gør man:

Danmark Leve ON Marina Aagaard blog fitness

Klar

Tjek hjemme siden Danmark Leve

Download app. Gå ind i app store og find Danmark Leve.

Parat

Opret dig (et hold) eller tilmeld dig på en vens hold – eller lav et sammen med venner.

Udfyld Sundhedstjek i app’en.

Du svarer på spørgsmål om vægt, højde, livsstil, stress, overskud, smerter, kram mængde o.s.v. Til sidst er der spørgsmål om “Hvor meget må vi udfordre dig gennem kampagnen?”og “Hvad er din personlige målsætning for deltagelse i denne kampagne”.

Super interessant.

Tip: Svar 100 % ærligt. Med en reel status bliver der endnu større mulighed for forbedring og det er (positiv) forandring, som det handler om.

Start

Fra Mandag d. 7. september starter udfordringerne.

Ens livsstil bliver sat til et antal point og det skal man forsøge at forbedre.

Startskud … en startpistol for panden

Jeg lever selv rimelig sundt, ikke fordi jeg føler at jeg skal som sundhedsformidler, men fordi det gør en forskel: Man har det bedre og præsterer bedre. Alligevel har jeg – og andre sundhedsprofessionelle (har jeg erfaret) – også sundhedsudfordringer.

I dag tog jeg sundhedstjek og det er fedt at kunne hakke af i “jeg kan let nå mine tæer”, “jeg kan løbe 5 km på 25-30 min.” (altså under pres) og “jeg styrketræner 3-4 gange om ugen” (det fik jeg ros for i app’ens feedback). Til gengæld er det ufedt at sætte hak ved:

  • Begrænset søvn – jeg er både A og B menneske; vild med morgener, men også nætter.
  • Lidt for meget alkohol – indtil 25 drak jeg ikke, fra 25-35 næsten ikke, fra 35 … gift med ‘festabe’.
  • For meget stress; mest pga. sygdom blandt de nærmeste, svært at ændre.
  • Sidder stadig for meget, når jeg skriver – har hævesænke-bord; står også, men kan stå mere.

Min bodyage er ifølge app p.t. 3,5 år lavere end min alder; o.k. men ikke imponerende.

Til det næstsidste spørgsmål “Hvor meget må vi udfordre dig gennem kampagnen?”, krydsede jeg derfor af i “Bring it ON!”, det mest udfordrende felt. Jeg er ellers mere til moderat pres, men nu er det gjort og jeg er lidt (an)spændt. Hvad mon der sker! Målet er i alle tilfælde at overgå dagens aktuelle pointtal ved at forbedre en eller flere parametre.

I morgen går det løs!

KAMPAGNEN STARTER MANDAG DEN 7. SEPTEMBER OG VARER I 4 UGER.

TILMELDINGEN ER ÅBEN HELT FREM TIL KAMPAGNESTART.

03.08.2020 TILMELDINGEN ÅBNER
07.09.2020 FØRSTE KAMPAGNEDAG
04.10.2020 SIDSTE KAMPAGNEDAG
09.10.2020 KÅRING AF VINDERE

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningstidspunkt: Er morgen, middag eller aften bedst?