Rosenholm Skov ved Hornslet: Wellness gåtur

Yoga og pilates: Yogilates eller yogalates

Af Marina Aagaard, MFT

Yoga og pilates findes hver for sig i adskillige versioner. I de senere år er det desuden blevet moderne at udvikle hybridhold og fusionstræning, som enten kombinerer eller sammensmelter to eller flere træningsformer.

Yoga og pilates

En oplagt og relativt populær form for fusionstræning er blandingen af yoga og pilates for eksempel i de to koncepter Yogilates og Yogalates.
Så det kan hedde enten det ene eller det andet afhængigt af, hvad det handler om.

Yoga og pilates Marina Aagaard blog fitness

Yogilates

blev udviklet i 1997 af Jonathan Urla, amerikansk danser, træner, yogaudøver og pilates instruktør. En kombination af “det bedste fra yoga og pilates i et balanceret træningssystem med fokus på opmærksomhed omkring åndedræt og kropsstammen”.

Yogalates

er udviklet (omkring 2001) af Louise Solomon, australsk yoga og pilates udøver og instruktør. En workout “med det bedste fra yoga og pilates” med fokus på funktionel træning, fysioterapi og ekstra sikre øvelser, fordi hun oplevede skader i yogaklasser.

Der findes også mange andre uformelle og mindre kendte blandingsklasser baseret på yoga og pilates (fx PiYo opfundet af kendis-træner Chalene Johnson; ‘de bedste Pilates og yoga-inspirerede bevægelser i højt tempo’).

Rigtig god træningslyst.


Yoga

Fysiske, mentale og spirituelle praksisser eller discipliner, der opstod i det gamle Indien. Yoga er en af ​​de seks Āstika (ortodokse) skoler i hinduistiske filosofiske traditioner . “Yoga” i den vestlige verden betegner ofte en moderne form for hatha yoga og yoga som træning , der stort set består af stillinger eller asanas.

Pilates

En form for fysisk træning, muskeltræning, udviklet i begyndelsen af det 20. århundrede af Joseph Pilates, efter hvem det var opkaldt. Pilates kaldte selv sin metode “Contrology “. Pilates blev udviklet som sundhedsfremmende træning og senere brugt af dansere til at styrke muskler. Kontrollerede, stationære styrke-og-stræk øvelser med fokus på åndedræt og core.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rosenholm Skov ved Hornslet: Wellness gåtur