Af Marina Aagaard, MFT

Yoga og pilates findes hver for sig i adskillige versioner. I de senere år er det desuden blevet moderne at udvikle hybridhold og fusionstræning, som enten kombinerer eller sammensmelter to eller flere træningsformer.

En oplagt og relativt populær form for fusionstræning er blandingen af yoga og pilates for eksempel i de to koncepter Yogilates og Yogalates.
Så det kan hedde enten det ene eller det andet afhængigt af, hvad det handler om.

Yoga foto

Yogilates blev udviklet i 1997 af Jonathan Urla, amerikansk danser, træner, yogaudøver og pilates instruktør. En kombination af ‘det bedste fra yoga og pilates i et balanceret træningssystem med fokus på opmærksomhed omkring åndedræt og kropsstammen’.

Yogalates er udviklet (omkring 2001) af Louise Solomon, australsk yoga og pilates udøver og instruktør. En workout ‘med det bedste fra yoga og pilates’ med fokus på funktionel træning, fysioterapi og ekstra sikre øvelser, fordi hun oplevede skader i yogaklasser.

Der findes også mange andre uformelle og mindre kendte blandingsklasser baseret på yoga og pilates (fx PiYo opfundet af kendis-træner Chalene Johnson; ‘de bedste Pilates og yoga-inspirerede bevægelser i højt tempo’).

Rigtig god træningslyst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s