Ferie for alle 2013: Fuldt hus og rejsefeber

Sundhedstjek og Formtest Sundhedsbog

Af Marina Aagaard, MFT

Sundhedstjek og formtest – styrk og bevar din motivation med nemme gør-det-selv tests. Bog og e-bog. En inspirations- og motivationsbog som omhandler nemme tests af sundhed og fysisk form som set i populære tv-programmer.

Sundhedstjek og formtest

Testene kan laves af hele familien (fra 14-års alderen) og kan udføres som indledning til vaneændringer og motionsaktiviteter, som fortløbende målinger og træning eller som små konkurrencer med sig selv eller andre.

Sundhedstjek og Formtest Marina Aagaard

Bogen har 6 hovedafsnit. Efter indledningen omhandler første afsnit testning, hvad det er og hvordan man gør. Det næste kapitel handler om sundhed og har et Fitnessbarometer, der hjælper med at etablere hvordan det står til med fx åndedræt, puls og taljemål.

Det fjerde kapitel omhandler fysisk form, fitness, og har en række motiverende tests, som nemt kan udføres derhjemme. Kapitlet har også et unikt skema til registrering af ens fysiske form, Fitnessprofil, og vurdering af resultater.

Næstsidste kapitel omhandler handleplaner og livsstilstiltag i forbindelse med vaneændringer. Det afsluttende kapitel runder af med gode råd til at opretholde motivationen.

Bogen blev skrevet med henblik på at tilbyde en let læselig dansk bog om sundhed og fysisk form med selvtestning som indgangsvinkel. Bogen er praksisorienteret og har til formål at gøre det meningsfyldt og motiverende at gå i gang med nye og bedre vaner inden for motion og kost.

Bogen er skrevet på baggrund af studier i fitness og træning og speciale i testning samt omfattende litteraturstudier inden for sundhed og wellness.
Testene er afprøvet med stor succes i mange sammenhænge for deltagere i alle aldre; de hjælper med at etablere udgangsniveauet og gør det meget mere motiverende at motionere og spise sundt, fordi man kan måle fremgangen fra måned til måned.

Fordele: 

En overskuelig bog med magnaprint (store typer). Godt overblik over sundheds- og fitnesstestning og motivation til at forbedre egen sundhed:

  • Oversigt over nemme måder til testning af sundhed.
  • Unikt sundhedstjek skema: Fitnessbarometer.
  • Nemme tests til testning af kondition, styrke, balance og smidighed.
  • Unikt skema Fitnessprofil til notering af resultater og scorer til sammenligning.
  • Skemaer til træningsdagbog, målsætning og handling.

Begrænsninger: 

Der kunne være flere uddybninger og referencer (udeladt for at gøre teksten let læselig).

Bibliotekernes anmeldelse (lektøranmeldelse; Katja Larsen, DBC):

Aagaard, Marina: Sundhedstjek og formtest : styrk og bevar din motivation med nemme gør-det-selv tests / Marina Aagaard ; tegner Marina Aagaard – Aagaard – 128 sider – DK 79.601

Anvendelse/målgruppe/niveau
I januar er der tradition for at mange ønsker at komme i bedre form. Denne bog er både til begynderen og den trænede, som ønsker at vide, hvordan formen er og hvor der er plads til forbedring.

Beskrivelse
Marina Aagaard, uddannet indenfor fitness og træning, viser her hvordan læseren kan tjekke sin sundhed og fysiske form ved hjælp af tests der er nemme at udføre i hjemmet eller i træningscentret. Der er et afsnit til at vise læserens sundhed; her måles blandt andet BMI, hvilepuls og kondital. Resultatet af de fem tests føres ind i fitnessbarometret, som så viser, hvor der især bør sættes ind. Afsnittet til at vise læserens fitness-niveau indeholder tests indenfor de fire overordnede områder: kondition, styrke, balance og smidighed. Resultatet heraf føres ind i et fitness-profil-skema, som så igen viser, hvor der bør sættes ind.
Der er desuden tips til, hvordan man lægger en plan og følger den.

Sammenligning
Marina Aagaard har efterhånden skrevet en del bøger om at komme i form på forskellige måder. Denne udgivelse skiller sig ud ved at bestå af diverse tests, som læseren selv kan gå i gang med og derved se hvor indsatsen bør lægges.

Samlet konklusion
Sundhedstjek og formtest består, som titlen antyder, af tests til at måle læserens sundhed og fysiske form. De forskellige tests er nemme at udføre og henvender sig både til nybegynderen og den trænede.

Fakta om bogen 

Titel: Sundhedstjek og Formtest – Styrk og bevar din motivation med nemme gør-det-selv tests
Forfatter: Marina Aagaard
Sideantal: 128. Gennemillustreret, fuld farve.
Udgave: 1. udgave, 1. oplag.
Tryk: Scandinavian Book A/S.
ISBN: 978-87-993695-9-1. ISBN: E-bog: 978-87-926936-8-6.
Udgivet: 2012.
Vejledende udsalgspris: DKK 148. E-bog: DKK 75.
Fås hos udvalgte boghandler og netboghandlere bl.a. Saxo.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie for alle 2013: Fuldt hus og rejsefeber