Wellness bog: Lev længere, sundere og gladere

Ferie for alle 2013: Fuldt hus og rejsefeber

Af Marina Aagaard, MFT

Ferie research. Det er et hårdt job.
Men nogen skal jo gøre det.

For at undersøge feriemuligheder besøger jeg hvert år messen FERIE FOR ALLE i MCH Messecenter Herning. Der findes også en tilsvarende, knapt så stor messe i Bella Centret i København.

Første gang var 2013, hvor jeg ankom om fredagen i den tro, at der ville være fred og ro og til at komme frem. Fejlagtig antagelse: Fra åbningstiden klokken 10 var der bilkøer ind ad alle indfaldsvejene til Herning, klokken 11 var alle parkeringspladser tæt ved indgangen fuldt optaget og i messehallerne var der hele dagen et hav af mennesker.

Ferie er populært!

Ferie for alle 2013 Marina Aagaard blog travel rejse

Ferie for alle 2013

Ifølge Herning Folkeblad var der 20.319 gæster allerede om fredagen, mens lørdag traditionelt er dagen med størst besøgstal.
Sidste år var der på de tre dage i alt 66.295 gæster og i år var der for fjerde år i træk igen over 60.000 gæster: 63.840.

Og messedeltagerne, som betalte 100 kroner per næse for at komme ind, var ikke kun ude for at snuse. Alene ét af rejsebureauerne solgte 350 rejser i løbet af de første to timer, 1700 i alt på messen og 3000 på internettet i løbet af weekenden.

Ifølge rejsebureauerne er top tre over danskernes mest populære charterdestinationer:

Top 3 charterdestinationer

Mallorca, Spanien
Kreta, Grækenland
Alanya, Tyrkiet.

Ferie for alle stand

Ferie konkurrencer

På messen var der i øvrigt masser af konkurrencer med præmier, der omfattede rejser og hotelophold … og for de uden held i spil var der store rabatter på rejser, fra 500-2500 kroner ligesom mindst et selskab havde ‘betal for 1, rejs 2’.

Min vurdering er, at hvis man vil købe en rejse, kan det betale sig at tage på feriemesse.
Et par herningensiske messedeltagere, der er vant til at handle, vurderer dog, at man året rundt kan opnå gode handler ved at søge efter tilbud og handle om prisen.

Feriemesse gæsters favoritter

Ifølge Berlingskes messemagasin ‘Rejser og ferie’ var de besøgende interesseret i følgende rejsedistinationer i prioriteret rækkefølge:

 • Sydeuropa
 • Danmark
 • Norden
 • Asien
 • Nordeuropa 
 • Australien og New Zealand
 • Nordamerika
 • Østeuropa
 • Afrika
 • Sydamerika
 • Mellemøsten

Kør-selv, charter og adventure rejser

I kategorien Nordeuropa var Tyskland meget stærkt repræsenteret med mange stande og spændende destinationer fra nord (ved Flensburg) til syd med alt fra kultur, natur (cykling og vandring) og wellness.

Det er et rejsemål som varmt kan anbefales; ud over masser af interessante storbyer og romantiske småbyer og et utal af topklasse fitness- og wellnesscentre er der utallige attraktioner; besøg fx Stuttgart (Porsche og Mercedes museum), Ingolstatt (Audi museum) og Wolfsburg (VW og Bugatti Veyron museum) eller eventyrslottet Neuschwanstein i Sydtyskland.

På feriemessen var der stande for både de store charterselskaber, rejsebureauer med fokus på bare en enkelt destination, lande med generelle turistinformationer og tilbud samt stande for hoteller.

Formel 1 stand
Feriemessen havde 1031 udstillere fra flere end 30 lande med stande fordelt i 13 haller med temaerne Camping, Dansk Golfshow, Udland (Europa og Oversøisk), Danmark og Udeliv.
Der var rigtig mange flotte stande, blandt andet standen med LeMans og Formel 1 rejser … med en flittigt brugt F1-simulator.

Camping styrer

Sidst men absolut ikke mindst. Halvdelen af hallerne handlede om camping. Ikke underligt, for campingvogne fylder mere i landskabet end feriekataloger.
Og selvom man ikke er campist var det interessant at se campinghallerne. En campingvogn er helt åbenlyst ikke bare en campingvogn … og de store af slagsen med anhænger til egen helikopter og speedbåd eller rum til motorcykler og lignende til priser op over 3 millioner kroner havde mange tilskuere. Max camping:

P1000366Konklusion:

Der er uendeligt mange muligheder for ferie, rekreation og restitution i alle prislejer, fra under 1000 til op over 100.000 kroner, hvis man vil til oversøiske destinationer, tropeøer og (næsten) uopdagede eksotiske lokaliteter.

Alligevel, måske, som nogen siger: Ude godt, hjemme bedst: Der er også mange spændende hjemlige oplevelser. Tjek VisitDenmark.

Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg skal på feriemesse.
Det lugter altid lidt af ferie …

Følg min Blog HER og Instagram HER

3 kommentarer

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wellness bog: Lev længere, sundere og gladere