Bogen om fitness: Styrketræning OG allround træning

Shoe story: Sko som skinner igennem i fritid og på job

Sko som skinner aka sko med simili sten. De passer som fod i hose med mit nummer to motto: Gør hverdag til fest.

Ikke alt, der glitrer er guld. Noget er ædelstene, halvædelstene, Swarovski krystal eller similisten af glas. Glitter-effekten er lige stor og opper et ellers halvkedeligt OOTD look.

Sko som skinner

Sko som skinner OOTD Shoe Story Marina Aagaard blogPå en septemberdag i 2021 fejrer jeg min fødselsdag med en smuttur til Hamburg, hvor jeg går på strøgtur med en veninde.

Vi går forbi Alsterhaus ved Innen Alster søen i byens absolutte centrum og shopping centrum. Og bakker 10 skridt tilbage. Hvorfor ikke kigge ind?

Vi går indenfor i det femetagers stormagasin på Jungfernstieg. Med en imponerende jugend baldakin over døren til luksusvarehuset, der åbnede i 1912. Vi kigger bare!

Vi kigger ind hos Christian Louboutin: Smukt fodtøj til lavpris? Nå nej, prisen er i euro. Så kigger vi ind hos Jimmi Choo, hvor jeg kigger langt efter et par houndstooth-puppytooth-mønstrede støvler. Prisen opmuntrer dog ikke til impulskøb.

Vi går videre op i butikken, væk fra Balenciaga, Prada og Gucci i stueetagen, og op på de “billige” etager. Her er der en stor sko-afdeling med mange forskellige mærker, ikke helt billige, men heller ikke meget, meget dyre. Er vild med Kurt Geiger øje-skoene, men de har spillet sig selv af banen ved at være uden hæl. Suk.

Hov. Der er jo Jeffrey Campbell. Festlige sko til noooogenlunde overkommelig pris, under 250 EUR …

I en sko-udstilling kan man ikke undgå at lægge mærke til hans sko; de er ofte med glitter og sløjfer. I love it, som Ole Henriksen ville sige.

Denne model er i sort fake krokodilleskind. Fornuftige lave og brede hæle med store similisten. Sløjfer med similisten i mange størrelser. Mmmmhhh.

Ergo. Det bliver fødselsdagsgaven fra mig til mig selv.

Allerede før unboxing processen bliver man i godt humør. Kassen er vild (ligesom mit skoskabs anden Jeffrey Campbell kasse med røde plastikstøvler).

I fritid og på job

Et slogan fra mine sundhedsforedrag og det passer også til disse Jeffrey Campbell sko som skinner som diamanter i projektørlys.

På job

De har været på til foredrag et par gange. Og omsluttede også fødderne, da jeg var på Rød Scene, Bogforum: Journalist og forfatter Lone Gjørtsvang interviewer mig om de utallige fordele ved fysisk aktivitet og træning mod overgangsalder gener; styrketræning reducerer fx hedeture antal og omfang signifikant. Hvad fotograferer fotografen: Bogen? Mit motion-er-ufattelig-godt smil? Nej. Skoene!

I fritid

Til fest har de ikke været, men til musicalen Pretty Woman i Musikhuset, Aarhus. En festlig forestilling med velklingende vokaler, knivskarpe kostumer og skønne sko.

Andre sko der skinner

Der er ikke så mange andre sko med simili i skabet, men dog tre par:

Fejlkøbet

Et par spanske sandaler indkøbt i Palma de Mallorca på en familieferie i et anfald af sommer-kådhed. I sort silke med silkeremme med simili-bånd. Flot materiale. Flot design. Fiasko på foden: Det er anden og sidste gang, at jeg køber en sko med åben hæl. Som med Vegas-skoene bliver skoen stående, mens jeg fortsætter. Så de var på en enkelt gang hjemme til en fest og det var det. Nu samler de støv i skabet. Spild af fint fodtøj; måske skal jeg overveje et “preowned” salg.

Fejlbestillingen

Et par Steve Madden stiletsko indkøbt ultimo 2023 til nytårsaften. Normalt shopper jeg – belært af dårlige erfaringer – sjældent online. Men. Faldt over dem, et rabat-tilbud, på nettet. Fuld af gåpåmod bestilte jeg et par i farven sølv.

Da de ankom på min adresse, viste det sig, at de strålede næsten som guld om kap med solen med glimt i alle regnbuens farver: Ikke bare en tand, men mange tænder for meget. Om igen. Ind til Magasin og aflevere sko og hjem for at bestille igen. Nu i farven grå:

Venter spændt et par dage. Kassen kommer. Jeg ånder lettet op: Grå ser de ikke ud til at være, men derimod strålende sølv – en illusion skabt af hundredevis af små glimtende glassten – som skabt til nytårsfest. Og med to dejlige designelementer: Sølvkant i sålen og et påsat sølvlogo under skoen.

Trods højden virker de ret komfortable på gåturen frem og tilbage gennem walk-in garderoben. Tiden vil vise om velværet holder i flere timer.

Fuldtræfferen

Mit tredje og ikke sidste par Lola Cruz sko. Denne gang købt online, fordi de var på tilbud med stor rabat. Med en fed facon og ditto farve for os, der er vilde med farven lilla og resten af den farve-familie. Oveni ualmindeligt behagelige at bære.

Min forventning til nytårsaften 2023 var, at jeg skulle være i Steve Madden sølv-glitter skoene iført en grå skinnende velourkjole i victoriansk look. Desværre vurderede min mand lige før afgang til festen, at den lignede en morgenkåbe?

En ommer. Hurtigt skift til lilla kjole og de blomme-lilla-farvede sko. Sådan skifter moden.

Glittersko. Sko som skinner.

Bling? Måske.

Party on? Ja.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bogen om fitness: Styrketræning OG allround træning