Ikke motiveret? Prøv motivation i omvendt rækkefølge

Shoe story: De sortsnudede støvletter fra Rom

When in Rome, do as the Romans. Når du er i Rom, så gør som romerne. Noget i retning af: Skik følge eller land fly.

Hvilken skik? Shopping, nærmere bestemt sko shopping?

Det var nu ikke meningen.

På trapperne

Henrik og jeg var efter en længere køretur – i en lille bil lejet i Milano lufthavn – via Malegno (trappeløb), San Marino og Napoli kommet til Rom.

Her var vi ikke på shopping, men bare et kort weekendophold og som sædvanlig på fototur: Fotografering giver mulighed for at få mange lækre ting med hjem uden at det fylder eller koster noget (i dag ikke en gang filmruller).

Eftersom det for mit vedkommende var fjerde besøg i Rom, var det ikke de kendte attraktioner, vi var på jagt efter. Denne gang gik vi efter katakomber, ikke-besøgte kirker og trapper.

Under en google søgning var vi faldet over en af verdens ikoniske trapper; en trappe i et stormagasin. Den måtte vi finde.

Vi søgte og fandt en aften stormagasinet. Der ledte vi længe forgæves efter trappen. Det viste sig, at vi godt nok var i Rinascente stormagasinet, men ikke det rigtige! Da jeg undersøgte sagen nærmere, viste det sig, at der er to af dem i Rom og det ene, det med den smukke trappe, gemmer sig lidt væk fra hovedstrøgene, nærmere bestemt på Piazza Fiume.

Her tog vi næste morgen kort før afrejse hen og fandt og fotograferede trappen oppefra og nedefra.

På vej op og ned af trapperne, der er gemt i et hjørne af bygningen, kiggede jeg ind i stormagasinet …

De sortsnudede støvletter

Da jeg fra ‘bagtrappen’ på tredje etage kiggede ind ad det åbne indgangsparti, ind i stormagasinet, så jeg lige ind i en skohylde. Den måtte jeg se nærmere på.

De sortsnudede støvletter Marina Aagaard blog livsstilJeg zoomede ind på skoene eller rettere de støvletter aka booties, der havde fanget mit blik.

Tre stjerner på skohimlen.

Festlige og til rimelig pris, alle lige omkring eller under 1000 DKK. Desværre tillod hverken pengepung, plads i kufferten eller samvittigheden, at jeg købte alle tre par, så det bliv sølvstjernen med Great Gatsby-agtige laksnuder, der løb med mit hjerte. Og efter et kort trappeløb til at klare tankerne, blev de erhvervet, mens ekspeditricen roste mit valg og forsikrede mig om, at hun havde et tilsvarende par …

Afvejningen af for og imod blev ikke langvarig. Jeg følte straks, at støvletterne var gode brugssko og desuden ville fungere som velfortjent belønning (for et gennemført ekstrem-trappe-løb i Malegno) og samtidig en flot souvenir fra en hyggelig Rom-tur. På det tidspunkt havde jeg glemt, at jeg faktisk allerede havde købt en sådan tre-i-en-sko tidligere på turen! (Mina gyllene sko).

Schutz, tysk navn. Italiensk stil. Made in Brazil.

Elastisk sølv-glitter-stof, skinnende sort laksnude OG sort stilethæl og sål med en stilsikker lille stål trekantet pyramide. What’s not to like.

Hjemme på badeværelsesgulvet er de efter et par års brug stadig i fin form.

Rinascente

La Rinascente, italiensk for ‘den som rejser sig igen’ eller ‘igen populær’ (af udsagsordet ‘genopstå’). Navnet på en virksomhed grundlagt i 1865; eksklusive stormagasiner med italienske og internationale mærker inden for mode, accessories, skønhed, boligdesign, design og mad. Og restauranter, barer og cafeer. Der er 11 Rinascente stormagasiner i Italien, herunder hovedkvarteret i Milano og to flagskibsbutikker i Rom:

La Rinascente I, Roma Via del Tritone – by night

La Rinascente II, Roma Piazza Fiume – by day

Rom

Da jeg var yngre, var Rom ikke lige mig; mit indtryk var, at byen var rodet, forfalden og fuld af højtråbende italienere med et afslappet forhold til færdselsregler. Min opfattelse har ændret sig i løbet af de senere års tre ophold. Nu er Rom i mine øjne en favoritdestination: En charmerende og livlig by med romantisk ‘patina’, der vidner om stadens 3.000 år på bagen. Tæt pakket med ikonisk arkitektur, historiske bygninger og kunst som set i utallige film.

En by kendt for blandt meget andet Colosseum, Trevi Fontænen og Den Spanske Trappe (nedenstående tre fotos). Man bliver aldrig træt af byen, heller ikke dens mange restauranter med vidunderlig italiensk mad. Byen er også berømt for dens shopping muligheder, selvom jeg ikke har udnyttet denne mulighed i særlig grad. Til gengæld har jeg dyrket masser af windowshopping i de mange små gader med specielle butikker og vintage outlets med det bedste inden for italiensk og international mode og genbrug.

Efter sightseeing og shopping: Spisning.

Menu (efter foto): Kæmpe ravioli i tomatsuice og til dessert crème brûlée.

Status p.t.

Var Rinascente skokøbet nu fornuftigt? Ja, det tror jeg nok, at det var.

Støvletterne forener form og funktion til UG kryds og slange (karakteren 13 12).

Flot facon og fine for fødderne og de er som tænkt blevet brugt som foredragssko ved flere lejligheder, bl.a. for vitale virksomheder i Hovedstaden og Vejle; her medvirker støvletterne i en semi-skarp selfie i DGI Vingsted før et kongres-foredrag.

These boots were made for talking …

Læs mere:

Shoe story: Mina gyllene sko

Shoe story: De orange sko, mine KLM sneakers

Shoe story: De grimme sko – mine FiveFingers

Shoe story: I love sko med et glimt i øjet

Shoe story: De udtjente sko – utjekkede og udtrådte

Shoe story: De gode Gå dig i form sko

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ikke motiveret? Prøv motivation i omvendt rækkefølge