Motivation? Citat: Optimal performance styrer (du selv)

Tårnløb i Danmark: Trappeløb med mange trin og TWA regler

Tårnløb i Danmark. En nichesport måske, men en aktivitet sport som alle kan dyrke som tidseffektiv hverdagsmotion, fysisk træning og konkurrence-idræt – for sjov og for alvor.

I 2014 og 2015 blev der afholdt tre tårnløbsbegivenheder i København. Det ene løb var op i et historisk bygningstårn (Børsen eller Vor Frelser Kirke). De andre to var CPH Towerrun, en 6,5 og 10 km rute med henholdsvis 1, 3 eller 6 gange op i Zoo-tårnet med 181 trin op og 181 trin ned.

Tårnløb og trappeløb i Danmark

Der har igennem årene været flere danske trail-løb, adventureløb og OCR-løb med trapper som en del af løbet, men løbene har ikke været trappeløb ifølge definitionen:

  • Mindst 100 trappetrin i træk
  • Flere opadtrin end nedadtrin
  • Over 50 % af løbet med trappetrin

I november 2023 blev der for første gang siden 10’erne indbudt til et åbent tårnløb:

Unity Towerrun 2023 i Aarhus Nord

To løb på samme dag: Et regulært tårnløb med 507 trin og et kombineret trappeløb-og-løb rundeløb (løbsdesign Aarhus Motion) med 804 trappetrin og cirka 200 meter løb: Ca. 1000 skridt per runde.

Deltagerne, 35 trænende og løbere på motions- og eliteniveau, deltog i dette første tårnløb; det første danske trappeløb på TWA’s løbsliste (læs mere om TWA under fotos):

  • Tårnløbstider var fra omkring 2½ til 7 minutter.
  • Rundeløbstider/-runder fra ½-2 timer, fra 4 til 17½ runder indenfor den 2 timers tidsramme.

Løbet var et cannonball run, med selvtiming.

Inkluderet: Løb i unik bygning med byens videste panoramaudsigt, vand, slik, kaffe og kage, goodie bag med Corny bar og drikkedunk, deltagermedalje, deltagerbevis.

Feedback var overvældende positiv, så forhåbentlig kommer der flere danske tårn- og trappeløb fremadrettet.

Tårnløb i Danmark og trappeløb Marina Aagaard blog fitness

Towerrunning World Association mål

Towerrunning World Association (TWA) med sit Towerrunning World Council er det ansvarlig styrende organ for alle facetter af den internationale Towerrunning, tårnløb og trappeløb, konkurrence (racing) og også et globalt marketing netværk for denne nye trendsport. Hovedaktiviteterne omfatte udgivelsen af den internationale eventkalender, ledelsen af Towerrunning Tour placering og tilrettelæggelsen af internationale mesterskaber såsom Towerrunning VM, EM, osv.

Sammen med nationale foreninger, hvis repræsentanter er forenet i Towerrunning World Council, gennemfører TWA nationale mesterskaber og trappeserier.

Begivenheder der kan betragtes som Towerrunning

I henhold til vedtægterne for Towerrunning World Association er Towerrunning-sporten defineret som en løbedisciplin med en bane inklusive en trappe (i et tårn, skyskraber, kontorbygning eller på
udendørs trapper).

For at opfylde definitionen af en Towerrunning-begivenhed, skal procentdelen af trapper (målt i tidsandel af vinderens tid) være mere end 50 % af hele løbsdistancen.
Det betyder, at korte flade sektioner er mulige, mens et arrangement, der kombinerer et 10 km gadeløb med kun én bygning kan ikke betragtes som en Towerrunning-begivenhed.

Minimumsantallet af trappetrin, der skal gennemføres i opadgående retning skal være 100. Hvis nedadgående trappesektioner er inkluderet i ruten, så skal antallet af trappetrin, der skal passeres i opadgående retning, være lig med eller overstige antallet til tages nedad.

For selve løbsmodellen, race mode, er der mange mulige muligheder (enkeltstart, massestart, multi-climbing, turneringssystemer …).

Towerrunning Tour Ranking

Towerrunning Tour Ranking er et internationalt rangordningssystem for elite trappeløbere, dvs. gennemført i regi af Towerrunning World Association. Stort set alle trappeløb på verdensplan, der opfylder definitionerne for Towerrunning-sporten kan tages i betragtning til ranglisten.

En matematisk afbalanceret scoringsmetode og anerkendelse af forskellige løbsmodeller (multi-climbs, massestart osv.) sørger for at systemet kan give en tilstrækkeligt og fair vurdering af så mange facetter af denne sport som muligt. Et rotations-scoringssystem giver TWA mulighed for at give månedlige opdateringer på grundlag af de scores, der er opnået gennem de seneste 12 måneder.

Ranglisten fungerer som et kvalifikationsgrundlag for invitationsløb og internationale mesterskaber.

Registrering af en event i TWA-kalenderen og Towerrunning Tour-ranglisten

For at blive en Towerrunning Tour-begivenhed bør man informere TWA så tidligt som muligt om det officielle begivenhedsnavn, mødested (by, bygning, antal trapper, antal etager), dato, løb tilstand og registrering. Derudover skal vi have et link til arrangementets hjemmeside. Hvis en hjemmeside ikke er www.Towerrunning.com tilgængelig, bør man opsummere de vigtigste informationer (sted, race mode, registrering, præmier, rejsegodtgørelse til eliteatleter, kontaktdata) i en PDF-fil, så TWA kan offentliggøre den på deres hjemmeside.

Når TWA har modtaget disse oplysninger, bliver begivenheden i deres globale database over trappeløb og derved bliver løbet berettiget til Towerrunning Tour ranglisten.

Kriterier for løb til en af Towerrunning Tour-kategorierne

Towerrunning 200, 160 og 120 løb udvælges af TWA i begyndelsen af hver sæson.

Kriterier for udvælgelsesprocessen er deltagelse af eliteløbere i tidligere år, medier repræsentation, kvaliteten af arrangementets organisation (især race mode, timing, resultatark), præmiepenge, fordele for toprangerede internationale atleter (rejsepakker) og samarbejde med TWA/Towerrunning Tour Organisation Board. Eventarrangører, der er interesserede i at stå for et af disse arrangementer bør gå i dialog med Towerrunning Tour Organisation Board for at lære mere om mulighederne og kravene.

En ny begivenhed kan blive en Towerrunning Trial 60 Race (selv for dets første udgave, hvis et lovende eventkoncept kan etableres), mens for at afholde et Towerrunning 200, 160, 120 løb kræves der mindst én tidligere udgave.

Pointværdier/faktorer

En vis pointværdi (faktor), som spænder fra 40 point til 280 point, tildeles hvert løb. Til bestemmelse af pointværdien tjener TWA-løbskategoriforslaget, der forklarer løbet standarder. Pointværdien bestemmes altid før løbet finder sted.

Kontakt til internationale trappeløbere

Towerrunning World Association er i konstant kommunikation med TWA registreret toprangeret trappeløbere gennem tilstedeværelse ved forskellige Towerrunning-arrangementer, vores landsforeninger, social
medier og personlig kommunikation. Hvis du ønsker at give invitationer, særlige betingelser eller fordele for internationale eliteatleter, vil det være en fornøjelse for os at få dig i kontakt med dem. TWA anbefaler at undersøge, om der findes en national trappeforening for dit land (www.towerrunning.com/members.html) (…). [Det findes der aktuelt ikke i Danmark] .

Krav er der til resultatlister

For at tildele Towerrunning Tour-point til dit arrangement er det uundværligt, at en komplet resultatliste er tilgængelig for Towerrunning Tour Organization Board inden for 7 dage efter begivenheden (ideelt set inden for 48 timer). Resultatark betragtes som fuldstændige, hvis de indeholder det fulde navn, køn, nationalitet og tiden for de 30 bedste mandlige og kvindelige deltagere. Til levering af resultatark i en
standardiseret måde TWA har udviklet en officiel resultatformular, som skal foretrækkes til indsendelse af løbsresultaterne. Se www.Towerrunning.com.

Promovering af tårnløb og løb i samarbejde med TWA

Ethvert løb, der annonceres til TWA og opfylder Towerrunning-definitionen, vil blive inkluderet i vores kalender og vil blive præsenteret i afsnittet “Løb” på vores hjemmeside omkring 4-6 uger før
eventdatoen. Til Towerrunning 200, 160 og 120 Races udsendes yderligere meddelelser (forhåndsvisningsartikler) i afsnittet “Nyheder” på TWA hjemmesiden, via sociale medier og nyhedsbrevet.
gør det muligt for os at gøre det, sætter vi pris på at modtage en officiel pressemeddelelse (eller enhver form for presse information), ledsaget af 2-4 billeder af bygningen, skyline eller race indtryk fra tidligere
udgaver.

Jo bedre dette materiale er, jo mere målrettet og tiltalende vil vores artikler og meddelelser. Desuden tilbyder TWA forskellige billige muligheder for eventannoncering på den officielle hjemmeside towerrunning.com (bannere, flash-filer, sponsorerede artikler), via sociale medier og nyhedsbrevet.

Læs mere:

Towerrunning races 2023

www.Towerrunning.com

UNITY Towerrun 2023

UNITY Towerrun info og invitation 2023

Visit Denmark Towers

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Citat: Optimal performance styrer (du selv)