Alt tæller: Fysisk aktiv i 1, 2 eller 10 minutter

Unity Towerrun 2023 deltagere: “Helt vildt fedt tårnløb og løb”

Unity Towerrun 2023. Tårnløb og indendørs adventure løb. Søndag d. 23. november 2023. Fra klokken 10-13.

I UNITY Aarhus. Beboelsesejendom i Aarhus Nord ved det ikoniske Vandtårnet. En bygning, der normalt er lukket for offentligheden, men i dagens anledning åben for gæster udefra. Til et i dansk sammenhæng specielt arrangement: Første tårnløb i Jylland plus 2 timers trappe-og-løb kombi-løb. Et cannonball selvtiming “testløb”.

Unity Towerrun 2023

UNITY Towerrun 2023 Aarhus Marina Aagaard blog

Baggrund for løbet

Internationale trappeløb er ikke bare (konkurrence) løb, men særlige attraktioner:

• Topklasse kredsløbsudfordring
  • Topklasse oplevelser og udsigter – ikoniske bygninger, tårne og bjerge
  • Topklasse hygge og kammeratskab – tårnløb er små overskuelige løb, hvor alle er velkomne

Efter egen deltagelse i den slags løb – bl.a. Verdens Hårdeste Kilometer, Verdens Længste Trappe og Thyssen Krupp Elevator Test Turm Towerrunning – ville jeg gerne give andre nysgerrige mulighed for at prøve en snert af det samme; 3-i-en: Høj-intensiv træning, en særlig oplevelse og udsigt – nok Aarhus’ videste – og lille-løb-hygge.

Takket være med-arrangører, hjælpere og alle deltagere lykkedes det over al forventning: Masser puls, pusten og lutter store smil.

Kulden i kælderen og på toppen bed, men blev taget i stiv arm.

Løbsformat

Et to-delt løbsarrangement:

For første gang i Jylland / Aarhus:

Tårnløb, et rent trappeløb, såkaldt run-up, i en høj bygning. 507 trin, cirka 85 højdemeter. Det til dato højeste tårnløb i Danmark.

For første gang i Danmark:

Indendørs løb i gange plus hele fem trappetårne, Tower 5, 4, 3, 2, 1.

Tidsrammen i kombinationsløbet var sat til 2 timer inspireret af Niesenlauf, ikonisk løb på verdens længste trappe på 11.674 trin.

For at 1) give øvede mulighed for at få løbet ligeså mange trin som på Niesen bjerget i Schweiz og for at 2) give let øvede rig lejlighed til at gennemføre i afslappet tempo.

Løbslayout

Løb 1

Oprindeligt designet med tilløb, men blev til et rent trappeløb med start lige til højre for trappen:

• 23 m løb igennem gang fra T4 til T3
  • 159 trin ned i T3 fra 9. til G (stueetage)
  • 29 m fra T3 til T2
  • 261 trin op i T2 fra G til 15.
  • 21 m igennem gang fra T2 til T1 (cirka meter, nærmere følger)
  • 283 trin ned i T1 fra 15. til -1 (kælder)
  • 50 m løb fra T1 til indgang.

805 trappetrin (plus 1-5 løbetrin på hver af afsatserne)

195-200 meter løbedistance (ca. 200 løbetrin).

1000-1100 trin i alt på ruten “sådan cirka”.

Dvs. 12 runder lig 12.000 trin cirka som Niesen trinantal (11.674 + løb i bund og top).

Der blev løbet både 8, 11, 14 og 15 runder på to timer – imponerende ift. de indlagte trapper, der godt kan trække tænder ud!

Løbsarrangement

DR P4 interviewede om trappeløb ved 7-tiden og snakkede om trappeløb en del af morgenen, mens UNITY og Aarhus Motion gjorde klar til løb.

Løbet startede med en vision om et tårnløb og adventureløb.

UNITY direktør Martin Grønkjær Dyrholm – og facility manager Claus og community manager Julia – gjorde løbet muligt, lagde bygninger, arbejde og velvilje til.

Aarhus Motion, der bl.a. står for superløb som Ree Safari Park Run, DHL løb og Bestseller City Half Marathon Aarhus, dvs. eventchef Jeanette Boye Sørensen og eventkoordinator Peter Hoe, så ide og bygning an, blev interesserede i trappeløb og sørgede for fintuning af ide samt layout og kontrol af den optimale rute gennem bygningens gange og tårne, så det blev et løb med flow uden brug af elevatorer.

Sportstiming, der står for timing ved de helt store løb, stillede velvilligt et stort digitalur til rådighed.

Løbet var et cannonball løb – gratis – med egen timing, sikkerhed og energi (drik/gel) undervejs.

UNITY sponserede vand og en goodiebag aka mulepose med corny bar, UNITY drikkedunk og notatbog, samt rigelig Matadormix. Og kaffe og flotte UNITY kager som efter-løb snack.

Deltagere

Flere løbere løb meget hurtigt, for hurtigt for fotograferne, men man fik til gengæld mange chancer for at se løbetrøjerne igen og igen og igen i kombi-rundeløbet: Her Pumaens Trappeton tank i farten.

Og Henning Lorenzen-seks-marathonløb-på-seks-dage-Marathon-des-Sables-i-Sahara’s 100 miles T-shirt på landjorden og i luften.

Og Peter Rask Møllers tank(evækkende) ‘Not sweet’ eller var det ‘sweat’?

Løbet var åbent: Alle kunne frit tilmelde sig. Pladserne forsvandt ret hurtigt, og så blev der lukket for flere tilmeldinger.

35 blev aftalt som maksimum antal, for at løbet skulle være overskueligt og sikkerheden fornuftig, eftersom det var første gang med trappeløb (test) i Aarhus Motion regi.

Deltagerfeltet spændte bredt alders- og ambitionsmæssigt:

Ultraløbere, elite hurtigløbere, elite trappeløbere, motionsløbere og let øvede trappeløbere. Fire brandmænd, der gennemførte i fuldt udstyr i et uhørt højt tempo. Og en JP Sundhed og livsstil og Motion skribent, der ligeledes gik efter høj fart.

Helt imponerende var der – trods aktuel influenza epidemi – ingen afbud på dagen. Alle mødte op. Måske er det fordi trappeløb og løb er så sundt, at immunforsvaret bliver ekstra styrket?

Deltagerlisten startede med en løselig rangering på baggrund af egne informationer, men på dagen var der nogle enkelte tilføjelser og rokeringer. Dagens deltagerliste er derfor ikke rangeret.

X

Tak til UNITY Teamet, Aarhus Motion ved Jeanette og Peter, ALLE deltagere for en fantastisk energi, top humør og top overskud før, under og efter et anderledes løb.