Blog post 3000: Hverdag, weekend, rejse og motivation

Fitness og styrketræning 5 udgave: Allround fitnesstræning bog

Fitness og styrketræning 5 udgave. Med undertitlen: Øvelser, programmer og metoder. En dansk bestseller inden for fitnessbøger og af bibliotekernes lektør og brugere anmeldt som “en uundværlig håndbog”.

Bestseller fagbog til personlige trænere, fitnessinstruktører, fysioterapeuter og undervisere samt supermotionister, der vil vide mere om styrketræning og fitness, fra træningsplanlægning til programdesign og øvelsesvalg. Og have overblik: Indsigt i både styrketræning og holdtræning og forståelse for den røde tråd fra basistræning til elitetræning.

Bogen er pensum på Trænerakademiets 1-årige diplomtræneruddannelse i fitness (personlig træning) i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund, EHFA eksamination, og på den 1½-årige officielle Fitness Instruktør erhvervsuddannelse i Kolding og København og benyttes på flere kommercielle instruktøruddannelser.

Fitness og styrketræning 5 udgave Marina Aagaard

Fitness og styrketræning 5 udgave

Om det nye og grundudgaven:

Nyt i 5. udgave

Nu 424 sider mod før 368 sider, og inddelt i tre hovedafsnit. Foruden ekstra metoder og øvelser desuden bl.a. følgende opdateringer:

  • Nye kostråd (jf. NNR, 2023)
  • Smertetilstande og GET strategier
  • Motorik taksonomi (tabel) (Gentile)
  • Åndedrætstræning (kortfattet)
  • Kettlebelltræning (kort oversigt)

Indhold

Bogen har tre afsnit med 23 kapitler.

Del 1 er Teori og praksis med indledning, basisviden og træningslære.

Del 2 er Programmer og metoder med træningsplanlægning, programlægning og programmer. Om træningsindhold og tilrettelæggelse samt træningsteknik, metodik, rammer og redskaber.

Del 3 er Øvelser og variationer med væsentlig viden – karakteristika og hensyn – ved overkrops-, krops- og underkropstræning.

Desuden er der fire appendikser med en muskeloversigt, styrkeøvelser, strækøvelser og variationsmetoder.

Bogen blev skrevet med henblik på undervisning i fitness og muskeltræning i mange sammenhænge; en dansk fagbog med specifik og praksisorienteret viden inden for styrketræning, fra opvarmning over hoveddel til nedvarmning. Med diskussion af praktiske problemstillinger og mere fokus på alsidig fitness end i specifik styrketræningslitteratur.

Bogen er skrevet på baggrund af universitetsstudier i fitness og træning, deltagelse på Interkontinentale (gymnastik) trænerkongresser, internationale fitnesskongresser og Team Danmark samlinger samt mere end 30 års daglig praktisk træning med motionister og eliteudøvere og samarbejde med toptrænere:
Flere af Danmarks førende trænere, landstrænere i forskellige idrætter, og dygtige trænerstuderende har bidraget med væsentlige input til bogen.

Fordele:

Bogen giver et detaljeret overblik over fitness og indeholder unikt materiale:

  • Oversigt over fitness træningsplanlægning (komplet oversigt over alle faser).
  • Oversigt over planlægningens temaer (hvem, hvorfor, hvor, hvad, hvordan).
  • Afsnit om behovsanalyse, helbredsvurdering, holdningsanalyse og testning.
  • Afsnit om træningsvolumen, FIT Formlen og træningsparametre.
  • Tabel over variationsmetoder i styrketræning (mest omfattende tabel til dato).

Begrænsninger:

Basis afsnittet kan uddybes; det er begrænset pga. det meget store antal uddybende anatomi- og grundbøger. Der kunne være indsat flere referencer i bogen; i de første udgaver var de næsten udeladt. Referencer indsættes og opdateres fremadrettet løbende.

Bibliotekernes anmeldelse 

Lektøranmeldelse; Anne Grete Jacobsen, DBC:

Aagaard, Marina: Fitness og styrketræning : øvelser, programmer og metoder / tekst og illustration: Marina Aagaard – Hovedland (368 sider – DK 79.601)

Anvendelse/målgruppe/niveau

Håndbog for fitnesstrænere og fitnessentusiaster, der har lyst til at konkurrere i deres sport. Bogen kan bruges af både mænd og kvinder, for træningsprincipperne overordnet er de samme.

Beskrivelse

Marina Aagaard er en flittig forfatter til en lang række bøger inden for fitness og styrketræning samtidig med at hun har 15 års erfaring i at uddanne fitness- og aerobicinstruktører på Trænerakademiet i Aalborg. Denne bog er den første af sin slags på dansk. Marina Aagaard sammenfatter den nyeste viden og de nye erfaringer inden for fitness, for at træneren og instruktøren kan være i stand til at udarbejde  programmer og tilrettelægge øvelserne for både nybegyndere og eliten, for børn, unge og ældre. Det er lige fra den enkelte ugeplan til en plan for hele året. Her er afsnit om kredsløbstræning, koordinationstræning, styrketræning og bevægelighed, øvelser med og uden redskaber og gennemgang af de enkelte redskaber med fordele og ulemper.

Sammenligning

Der er udkommet flere bøger om fitness og styrketræning, også af Marina Aagaard selv, men ingen der på samme måde lægger vægt på metoder til undervisning og giver instruktion i, hvordan man laver undervisningsprogrammerne.

Samlet konklusion

For målgruppen instruktører, undervisere, fysioterapeuter m.m. er bogen en uundværlig håndbog både som opslagsbog og som lærebog.

Fakta om bogen

Titel: Fitness og styrketræning – øvelser, programmer og metoder, 5. udgave
Forfatter: Marina Aagaard
Sideantal: 424. Gennemillustreret, S/H.
Udgave: 5. udgave, 1. oplag.
Trykt i Danmark: Scandinavian Book A/S.
ISBN: 9788792693303
Udgivet: 2023 (5. udgave 1. oplag, tidligere udgaver udsolgt).
Vejledende udsalgspris: DKK 298.

E-bog ISBN: 978-87-92693-31-0
Vejledende udsalgspris: DKK 200.

Kan købes hos udvalgte boghandler og netboghandlere bl.a. Saxo.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blog post 3000: Hverdag, weekend, rejse og motivation