Aktiv ferie: Danskere dyrker i stor stil motion på rejsen

Pulsur: Hvad er det? Ur der måler puls med mere

Pulsur er netop det, som det siger, at det er. Et ur, hvor man kan aflæse klokken, og som blandt andet også måler og viser pulsen.

Pulsure, eller pulsmålere, anvendes mest målrettet inden for kredsløbstræning, til blandt andet timing af intervaller og styring og kortlægning af intensiteten ved træning i 5-6 pulszoner. De bruges dog i tiltagende grad også til måling af diverse aktivitet i forbindelse med sport, motion og hverdagsaktiviteter.

Har du brug for hjælp til at forstå dit specifikke pulsur? Søg under mærke og specifik funktion, så finder du normalt links til både den officielle manuel og praktiske tips fra brugere.

Pulsur

Pulsur wearables Marina Aagaard blog fitnessPulsure er det, som i dag internationalt kalder wearables. Nummer 1 fitness trend verden over. Pulsmålere måler nemlig ikke kun puls, men omsætter målingerne også til kalorietælling, energiforbrug-måling. Desuden tæller pulsure skridt og måler generel og specifik fitnessaktivitet. Mange pulsmålere tracker også søvnlængde og søvnkvalitet.

Pulsure har en gps funktion, der måler distancen og højdemeter forholdsvis nøjagtigt.

Pulsure kaldes også fitness trackere. Normalt er de typiske fitnesstrackere dog mere enkle; færre funktioner hvad angår pulsmåling og kredsløbstræning, men stadigvæk tracking af aktivitet hele døgnet; hvis man har uret på om natten.

De mest nøjagtige målinger får man, når man har indtastet sine data, bl.a. vægt og maksimalpuls (helst efter en test, alternativt efter beregning).

Tidligere havde de fleste pulsure en rem omkring brystet, så data blev transmitteret til uret. Men i dag foregår målingen typisk ved håndleddet, fordi det er mere praktisk og håndledsmålingerne er blevet mere præcise i de nyere pulsure.

Læs mere:

Nummer 1 fitness trend: Wearables og quantified self

Wikipedia: Quantified self

Fotos:

Måling ved Niesenlauf, verdens længste trappe, 11.674 trin, på bjerget Niesen, den schweiziske pyramide.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aktiv ferie: Danskere dyrker i stor stil motion på rejsen