Eternitten trappen: 242 trin op til Vandbakken

Ugen der gik 24 2023: Censor, Zevio, talk og trapper

Ugen der gik 24 2023 fra d. 12. til d. 18. juni. Tørke og afbrændingsforbud flere steder. Folkemøde på Bornholm. Tidligere præsident Trump tiltales for sløset privat opbevaring af fortrolige dokumenter og står til 40 års fængsel. 

Her er der flere gode oplevelser og gode nyheder.

Ugen der gik 24 2023

Ugens store danske nyhed: Sundhedsstyrelsen udkommer med nye anbefalinger: Nu specificeres det, at børn og unge bør styrketræne 3 gange om ugen og voksne og ældre 2 gange om ugen. 

Folkemødet – “hele Danmarks demokratifest” – med samtale, deltagelse og fællesskab. Afholdes altid i uge 24 i Allinge på Bornholm. Nyhederne viser glemt af talerne ugen igennem.

Et af flere highlights i løbet af ugen er besøget, inklusive trappetur på 294 trin, på Amagerværket.

Ugen der gik 24 2023 Marina Aagaard blog HOFOR Amagerværket

Mandag

Tidligt op og tidligt i seng.

Censor på Personlig Træning EHFA på Aalborg Sportshøjskole. Alle tiders at se målrettede trænere, god træning og interessante programmer.

Hjem. Forberedelse og spisning.

Tirsdag

Tidligt op, gøre klar, køre til Odense.

Tur starter godt, men et ekstremt antal vejarbejder – nu er det sommer, så vi skal lige have det fikset – gør at jeg ankommer halvtæt på mødetidspunkt. Dernæst kører jeg rundt og rundt for at finde den anviste p-plads, men uden held. Til sidst dumper jeg bilen på en 15 minutters p-plads og løber så hurtigt jeg kan til bookingbureauets superdomicil i gamle bankbygninger.

10-15 minutter før start er jeg der. I god tid vil nogen mene, men jeg foretrækker 30-60 minutter før start. Klargøring, lys og lyd på få minutter. Og så klar, parat, start. ON AIR. Zevio online Gå dig i form foredrag for 1600 tilhørere ved start.
Det kører. Efter ca. ½ er det forbi, efter mini-foredrag og svar på spørgsmål.

Så mod Aarhus Syd, mens jeg svarer på ugeblad interview spørgsmål omkring trappetræning.

Afholder firmatræning, outdoor fitness, med terningspil som variation.

Gåtur omkring golfbanen. Hele ugen magiske sommeraftener.

 

Onsdag

Tidligt op og sent i seng.

Censor på Personlig Træning EHFA på Aalborg Sportshøjskole. Alle tiders at se træning og programmer.

I frokostpausen, 1½ time, kører jeg efter pizzaspisning hen til Eternitten, hvor jeg på baggrund af et tip vil se og prøve Aalborgs lange trappe.

Den gemmer sig godt, men er turen værd. Jeg tager to ture, men kører så retur, for at være tilbage til eksamen i god tid.

Ved 15-tiden hjem. Mere foredragsforberedelse.

Torsdag

Tidligt op.

Telefon coaching.

Dernæst til lægen: Det er tid til lungetest, som jeg har skudt foran mig. I 2020 var resultatet slemt, omkring 85 % kapacitet – trods masser af kredsløbstræning – og jeg fik vurderingen ‘astma’. Jeg sagde nej tak til medicin i første omgang, og har i stedet målrettet dagligt (undtagen i dage, og uger, hvor apparatet ikke har virket) trænet med Airofit åndedrætstræner for sundhed og præstationsevne.

I dag er det tid. Test med pusteprøve, tre forsøg. Først uden medicin, så med medicin. Testen føles irriterende, som om man slet ikke får trukket luft ind, og jeg er bekymret. Efter testen venter jeg i en ½ time. Så ind og få resultater:

Vildt gode nyheder: Nu kapacitet på 115 % og lige så godt: Testen med medicin viser ingen ændring, så medicin er unødvendig. Jeg flyver – næsten som på Red Bull vinger – derfra.

Hjem på kontoret. Tester fredagens foredrag to gange. Ikke for indhold, men for timing.

Aften gåtur med Rex ved Vosnæs.

Fredag

Tidligt op. Tester foredrag igen.

Gør klar. Af sted til færgen; Henrik er min chauffør i dag.

Molslinjen sejler af sted. Et stykke inde i overfarten bliver man over PA oplyst om, at farten nedsættes, fordi “en eller anden DJ” på dækket er i færd med et eller andet til hans YouTube kanal. Det lyder godt. Bortset fra, at det ender med at turen tager over en halv time længere – og der er ingen mulighed for at indhente den tabte tid. For en person med en ret lav grundspænding, stiger spændingen til højspændt før det vigtige foredrag.

Heldigvis går foredraget på Frederiksberg – i en spændende bygning med et tæt pakket auditorium – rigtig godt og bliver endnu bedre modtaget. En kæmpe fornøjelse.

Efter foredraget videre til Amagerværket. Her har selskabet HOFOR fået lavet en udsigtsplatform og en helt unik facade ‘beklædning’ af træstammer. Fra parkeringspladsen op til udsigtsplatformen er der 294 trin. Det er alle tiders; jeg smider støvler og jakke, hopper i mine køresko, og tager et par ture, mens Henrik fotograferer.

Så ud ad København og hjemad.

På vej gennem byen ser vi i farten et godt udført, men pudsigt murmaleri (eller fotostat?) med gris.

Tre timer senere sidder vi hos en god ven på vejen og nyder dejlig grillmad; jeg får laks og salat, mens mænd spiser bøffer …

Lørdag

En rolig dag. Ingen forberedelse denne weekend. Jeg ser på fotos og skriver artikler og blogindlæg.

Det går dagen med, bortset fra let oprydning, 46 min. trappetræning i TRIF Fitness (uudholdeligt varmt) og gåture med Rex i blændende solskin bl.a. i Vrinners.

Vi får Henriks hjemmelavede lasagne med god rødvin til – og før da Garden Spritz. Det passer godt til vejret – men ikke til haven, dvs. græsplænen, der ikke er ‘vild med vilje’.

Søndag

Vågner allerede før 5. Men jeg bliver liggende; der er brug for ekstra afslapning.

Op ved 8-tiden. Henrik laver tidlig brunch.

Jeg skriver lidt og kører så af sted til Aarhus Syd.

Søster og jeg løber en rundtur fra Ørnereden (hvor iskiosken først åbner kl. 12?!) , i skoven, omkring Skovmøllen, og retur. Vejret er helt uvirkeligt, solskin fra næsten skyfri himmel. Strandene er pakkede med badegæster. På plussiden virker det ferie-agtigt. På minussiden er det ulideligt varmt at løbe i dag. 8,5 km sådan cirka og pace er lidt bedre 6:27 min./km.

Efter turen vil søster i vandet. Heldigvis har jeg et håndklæde (fra Sygehusgrunden løb goodiebag) i bilen, så vi går i. Vandet er koldt et kort minut, men så er det helt vidunderligt; havsvømning er fantastisk.

Efter en kort dukkert hjem til mor og far og spille Trivial Pursuit – efter en light lunch med tarteletter …

Hjem til et næsten tomt hus. Henrik er på Gudenåen, men Rex løber mig i møde.

Jeg slapper af med skrivning, en snyde-GT (Tanqueray 0.0.) og peanuts.

 

Så gik den uge:

Mange møder med magiske mennesker OG lange trapper OG forbedret lungekapacitet.

Det ville have været næsten en perfekt uge, hvis det ikke var fordi endnu en højt skattet sjov ven tirsdag tabte kampen til cancer.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eternitten trappen: 242 trin op til Vandbakken