Motivation? Citat: Du kan klare det uanset hvad

Shoe story: De sorte og hvide træningssko

Sorte og hvide træningssko. De to basisfarver, der ikke er farver, er favoritfarver til biler, men tilsyneladende periodisk ikke ligeså udbredt til træningssko.  Hvide fashion sneakers til hverdagsbrug har været en trend i flere år, men gælder det træningssko er sagen en anden. I de senere år har de hvide af slagsen været svære at få fat i.

Til træning har jeg før haft flere par helt hvide træningssko eller rettere aerobic sko. Det var standard, da aerobic, puls træning, var ung. Også i sports aerobic, eller aerobic gymnastik, er normen helt hvide Reebok Princess sko til både mænd og kvinder. Mine egne – der er forsidemodeller på Aerobic bogen – er dog for længst slidt op og ude af billedet.

Hvide træningssko Reebok Marina Aagaard blog fitness shoe storyPrincess skoene – der i 00’erne og 10’erne fik en renaissance som retro sko – er lette og fleksible og ser rene, friske og sporty ud. Kun et par gange har jeg som aerobic gymnastik dommer set sorte sko på scenen og de gør sig ikke nær så godt; ser nærmere nussede ud og får på en eller anden måde fødderne til at virke mere klodsede.

Mine hvide træningssko

Mit skab rummer i øjeblikket kun et par helt hvide træningssko (forrest til højre) og de er så nussede, at de skriger på en erstatning, men jeg har ingen passende fundet. Min favoritsko til løb har i flere år været Asics Gel Kayano, desværre er der ingen tegn på ‘white party’ hos producenten p.t.

Af og til finder jeg et par hvide med farvede detaljer i sål eller logo. Min foretrukne fodbeklædning til trappetræning er diverse Asics sko bl.a. Gel Cumulus (forrest til venstre), der er valgt på grund af farve (hvid) og vægt, ca. 250 g: De var med på Verdens længste trappe, Niesenlauf 2022, på grund af den lave vægt og samtidigt gode stødabsorption.

De øvrige hvide træningssko i skabets skoskuffe, Adidas, Nike og Nike, bruger jeg ikke længere, men jeg kvier mig ved at smide dem ud … men det sker nok snart.

De hvide cykelsko har jeg kun brugt et par gange på spinningkurser og de hvide golfsko er ikke blevet brugt ud over til fotos til Golf Fitness bogen – jeg kan ikke længere huske, hvad jeg faktisk spillede golf i, fordi det er pga. tidnød længe siden efterhånden.

TBT: Jeg gør klar til Flørli løbet i den gamle kraftstation. Og så går det afsted 4444 trin op. På fødderne er mit forrige par hvide Asics Gel Kayano med orangerøde snørebånd og mellemsål detaljer.

Mine sorte træningssko

De fleste sorte sko i skoskuffen er fra Reebok. De stammer fra min tid som Reebok sponsoreret atlet eller rettere ‘presenter’, Reebok Master Trainer, på diverse kurser på Reebok City Jam, Step Reebok, Slide Reebok og Reebok Interval med flere.

De er kun moderat slidte, men ret gamle efterhånden, så de forsvinder nok snart. Mindebilledet viser:

Step Reebok sko (forrest til venstre). Aerobic sko (forrest til højre og i midten).
Reebok hip-hop dance støvler i en let og lidt kraftigere (letvægts) udgave, bagest.

De øvrige sorte træningssko er:

Asics løbesko, der dog er i brug som personlig (styrke) træning sko, to par sorte Nike sko, der ikke sidder særlig godt på min fod – og derfor nok nu er på vej ud – og et par Shimano cykelsko, der er ret gamle og slidte, men stadig i omdrejninger af og til.

TBT: Et action billede med det seneste par sorte Asics Gel Kayano, som gik til grunde i 2020. Her er de på en løbetur på den lokale golfbane – monteret med et par SHFT pods (en virtuel løbecoach).

Hvid plus sort giver grå

I 2020 surferede jeg på sportsskohjemmesider i et tilfælde af nedtrykt sindstilstand under corona pandemi nedlukningen. Her faldt jeg over et par hvide Asics Gel Kayano, som jeg straks bestilte. Men da skoene kom viste det viste sig, at de var grålige. Sådan kan det gå, webfarver er ikke altid virkelighedstro. Trods det en god løbesko, der allerede er slidt op … fordi jeg ikke kun har brugt den til løb, men også hverdagssko.

Jeg har kun haft et par grå træningssko før dem, også Asics Gel Kayano, som også gjorde det godt og bar mig op ad trapperne i Malegno, Italien, 2750 trin.

To par, hvide og grå, har afsluttet deres aktive karriere som løbesko umiddelbart efter et mudderløb; Nordic Race Hasle Bakker 2018 og 2022.

Nu er det snart tid til nye løbesko, helst hvide, hvis jeg kan bestemme.

Men man har jo en holdning, indtil man får en ny.

Læs mere:

Shoe story: Fest og farver multicolor træningssko

Shoe story: De hvide fashion trainers

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Citat: Du kan klare det uanset hvad