Mikroworkout myte: Sandheden om en træningssnack

Shoe story: De hvide fashion trainers anti-trainer sko

De hvide fashion trainers, der blev mine fashion trainers, er i virkeligheden en cross-over af en souvenir og et nødvendigt køb.

Længe havde jeg manglet et par pæne hvide sneakers som ‘casual’ sko til foredrag i sundheds- og motionsregi. Imidlertid havde jeg ikke fundet egnede emner.

Fashion trainers

Fashion trainers Marina Aagaard blog OOTDIndtil. På en 2021 kurrejse til det originale spaområde, Carlsbad, nu Karlovy Vary, i Tjekkiet, gik jeg dagligt tur igennem byen, hvor det dampede op og ud fra mere end 30 varme kilder. Fra den største skulle jeg hver dag selv hente en kop vand; det var kurhotellets ‘drikkekur’ (sådan kan man blive snydt).

Tjekkiet lyder af rimelige priser. Hmmmm. Måske i 70’erne. Men Tjekkiet er åbenbart blevet tiltagende mondænt igen. Byens hovedgade rummer Pupp luksushotel, cast i blandt andet en Bond film, et antal high end diamant- og smykkebutikker og ditto tøj- og glasbutikker, hvor varerne er i top, og også priserne …

Jeg gik derfor forbi skobutikken mindst fem gange, med lange kig ind gennem ruden til de hvide sko på hylden, og var også inde og ude to gange, eller rettere tre gange: Tredje gang var “lykkens gang”.

Træningssko som festsko

Et 10’er modefænomen, fashion trainers.

Fashion betyder mode.

Trainers betyder træningssko: Tidligere kaldet “crosstraining” eller “aerobic”, sko. En kategori af fodtøj designet til at yde beskyttelse under flere forskellige fitnessaktiviteter . Denne klasse af fodtøj er velegnet til vægtløftning, holdtræning, visse former for ketsjersport og generel brug i træningscenteret.

Fashion trainers betyder moderigtige træningssko eller træningssko som hverdags- og festsko: Sko, der både er praktiske og stilfulde – dvs. ifølge fashion trainer-tilhængere, der mener at fashion trainers kan bruges sammen med stort set alle outfits. De tilfører beklædningen “en afslappet lethed” (Cosmopolitan).

Fordele og ulemper

Fordelen ved (fashion) trainers er naturligvis, at de i modsætning til forholdsvis stive lædersko med høje hæle, er behagelige at have på hele dagen igennem.

Desuden er mange af de store modehuses fashion trainers flot designede og med tykke såler, høje hæle. Også tilfældet med denne fashion trainer fra Furla, Since 1927 Italy. En fashion trainer med en meget elegant facon, nærmest som en klassisk ‘spadseresko’ og med en smal sølvkant.

Ulempen ved lige netop denne fashion trainer fra Furla, Since 1927 Italy, er, at selvom den er mere behagelig end en højhælet sko, er den – som flere andre af typen – relativt tung og absolut ikke så blød og behagelig som en træningssko.
I bagklogskabens ulideligt klare lys må jeg erkende, at jeg blev forblændet af udseendet og gik lidt for lidt rundt i butikken til at sikre mig at funktionaliteten matchede formen.

Unboxing på værelset. Umiddelbart tilfreds med skoens form fra alle vinkler (som Henrik siger, når vi fotograferer, “en bygning har fire sider”, underforstået at vi skal altid hele vejen rundt).

Anti-trainer

Ergo: Skoen er ikke lige så trainer-agtig som håbet og derfor ikke i aktion så ofte som forventet. Den er bedst til kortere seancer. Det er den klare tilbagemelding, jeg har fået fra mine fødder, der har tilbragt det meste af deres liv i træningssko og derfor foretrækker et let, blødt exteriør til hverdag.

Men det gode udseende, kan man ikke tage fra skoene.

Hvide fashion trainers aka hvide sko

Hvide sko? Det er af praktiske årsager ikke noget jeg gør i. I en fjern fortid havde jeg et par hvide sko med sort hæl. Min søster kaldte dem af en eller anden grund ‘cigarkasserne’, det kunne jeg nu ikke se, men kønne var de ikke, snarere new wave-punk-agtige som jeg selv i den periode.

De eneste hvide sko i mit skoarsenal – foruden et par hvide Asics Gel Kayano løbesko – er de ovennævnte Furla, og de nedenstående smilende Lola Cruz fashion trainers, som jeg faldt tilfældigt over i Magasin forår 2022. De er ikke så elegante som Furla-skoene, men sjovere og noget mere komfortable … så jeg kunne have nøjedes med dem.

That’s the way it goes.

Læs mere:

Interesseret i fashion trainers? Selv er jeg ingen fashionista og der er ingen af disse tre listers sko, jeg selv ville bære til en kjole (bortset fra en træningskjole), men det er der åbenbart andre, der ville; Gucci, Prada, Balenciaga m.fl.

Cosmopolitan: 25 best fashiontrainers

Stylist: 27 best trainers to wear with dresses

Glamour: Best fashiontrainers for women 2022

Shoe story: I love sko med et glimt i øjet

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mikroworkout myte: Sandheden om en træningssnack