Verdens Bog og Copyright dag: Bogdag, bøger og bogudsalg

Shoe story: De gode Gå dig i form sko

Af Marina Aagaard, MFT

Jeg har tøvet en kende med at skrive historien om mine Gå dig i form sko, for som blogger kan man nemt blive skudt i skoene, at man skriver hvad som helst for at sko-re kassen. Denne shoe story er imidlertid blevet til på eget initiativ og uden vederlag. Et notat til andre skointeresserede med interesse for at gå. Så det kan vist godt gå.

I coronaåret 2020 fik jeg gået endnu mere end vanligt – eftersom alle fitnesscentre og foreninger var lukkede – og jeg fik endelig tid til at færdiggøre min gå bog, som da havde været et par år undervejs. Midt på året skulle bogen layoutes og mere af nød end af lyst stod jeg selv model til billederne som Henrik tog, når vi alligevel var ude at gå tur.

Længe er jeg gået tur i sko, der enten tilfældigvis er på fødderne eller befinder sig lige ved kælderdøren. For det meste udtrådte løbesko eller hverdagssneakers. Nu er mine gåture heller ikke ligefrem marathondistancer; typisk kun 4-8 km ad gangen. Så det halvtilfældige skovalg har været uproblematisk. Men da der skulle tages fotos til bogen, ville jeg stramme op og gå i rigtige gå-sko.

Gå dig i form sko ECCO sneakers Marina Aagaard blog

Gå dig i form sko

Desværre var mine gode gamle ECCO sko i støvet blå og grå blevet lige lovlig ’tilgåede’ og med et udpræget ikke-købt-i-går-look (ikke at det får mig til at skille mig af med dem). Der måtte mere up-to-date modeller til. Uden diskussion ECCO igen, ikke kun fordi firmaet står bag Walkathon events og er et anerkendt internationalt brand med et godt ry blandt fødder, men fordi jeg foretrækker og køber dansk design så vidt muligt.

Eftersom der skulle gås i forskellige miljøer, by og land med skov og strand, var flere slags fodtøj i den grad obligatorisk (for skofans); sneakers, vandrestøvler og vandresko, der passer til opgaven.

Verdens blødeste sko

Probably.

På hjemmeside-window-shopping efter en “rigtig” gåsko til et foto shoot, så denne Multi-vent model ud til at være fit til opgaven. Selvom … sandt at sige er det skodesign forholdsvis fjernt fra min opfattelse af, hvordan en rigtig smart sko ser ud. Bekrivelsen fornuftig-fodformet-fodbeklædning derimod ligger lige til højrebenet.

Skoene kom og de kom på. Gisp. Mine fødder blev forelskede ved første møde. Hmmm. Jeg kunne godt mærke nu, at det måske er dumt at tøffe rundt i udtrådte løbesko det meste af tiden. Disse sko er så bløde og lækre, at de tigger om, at man går en tur og det gør man så glæde. De silkebløde og lette stødabsorberende sko er næsten groet fast; de har deltaget i 90 % af mine gåture siden debuten.

Her er ingen skjult reklame. Dette er en direkte reklame for afprøvning af et sådant eller lignende par sko, fordi man bliver forbløffet over forskellen. Hvis man er glad for at gå tur, er det ikke helt ved siden af at anskaffe sig et par rigtige gåsko. Jeg vidste egentlig godt, at det er bedst med det rigtige udstyr, men plejer at sige: Gang er utrolig nemt, man behøver ikke at klæde om og man kan gå i sine hverdagssko! Det er stadig sandt, alligevel tager jeg mig nu sammen og skifter sko, når jeg vil gå tur.

En seriøs støvle

Jeg havde på det tidspunkt et større udvalg af hverdags- og feststøvler, men kun et par vandrestøvler, fordi jeg foretrækker let fodtøj og støvler vejer nu engang mere end sko. Men jeg var klar over, at der i gå-fotoserien burde være en repræsentant for vandrevenlig fodbeklædning, for på rigtige vandreture – som trekking på Kilimanjaro eller traveture i Nationalpark Mols Bjerge – må jeg indrømme at brug af en varm velsiddende vandrestøvle med solid sål og god ankelstøtte er en smart strategi.

De gamle støvler (husker ikke mærke nu) er klodsede og slidte, så der var brug for tidssvarende fotogene ditto. Valget faldt på et par “rå”, robuste BIOM Hike.

På Djursland er mange strande dækket af et bredt udvalg af sten, der gerne ruller og skrider. Det kræver et solidt fodfæste og desuden ekstra støtte, når man alligevel tumler rundt. Så det meste af vinteren 2020-2021 var de nye grå støvler faste partnere på skov- og strandture – de stod fast, som Svend Brinkmann anbefaler.

En strømlinet sneaker

Til fotos med byvandring eller rettere power walking i byrummet, nærmere bestemt på Aarhus Havn, et af mine favoritsteder, skulle der naturligvis en city sneaker til (top foto). Mit øje faldt på en model med det lidt tørre navn ST.1.W, men med perfekt pasform og lige det rette look, når man som jeg (også) er til rosa nuancer og sporty hverdagssko. Ja, hverdagssko, alligevel begrænser jeg brugen, så de ikke er ude at gå alt for tit – jeg vil forhale tidspunktet for “beskidt og slidt” længst muligt.

Så ta´r vi skoene frem – tramper afsted – udi det åbne land. Let omskrevet Thøger Olesen tekst.

Læs mere:

Shoe story: De orange sko, mine KLM sneakers

Shoe story: De grimme sko – mine FiveFingers

Shoe story: I love sko med et glimt i øjet

Shoe story: De udtjente sko – utjekkede og udtrådte

ECCO

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens Bog og Copyright dag: Bogdag, bøger og bogudsalg