Forskellen på en fitness instruktør og en personlig træner

Mig og skøjteløb: Skøn og alsidig motion

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Henrik Elstrup og Marina Aagaard

Oplev mere. At dyrke varieret motion, træning, idræt eller sport giver ekstra oplevelser.
Det er ligesom små rejser til nye steder. Og hjernen elsker alsidige udfordringer.

Mig og skøjteløb

Der findes over 100 forskellige idrætsgrene, som man kan dyrke eller afprøve for sjov. Mange former for sport kan man prøve helt gratis eller til uhyre rimelig pris; aktive fornøjelser i hverdagen.

For nylig så jeg næsten helt tilfældigt, at Aarhus Skøjtehal havde åbningsdag med gratis skøjteløb og ishockey opvisning – og hvem er ikke vild med at stå på skøjter og se ishockey?!

Det er nu ikke helt nyt for mig at løbe på skøjter. Da jeg var barn, havde vi heldigvis nær Aarhus Stadion i nærheden af, hvor jeg boede, en skøn og relativt stor skovsø, faktisk to forbundne søer, Stadionsøen og Svanedam, der var frosset til om vinteren.

Skøjteløb og mig Skating 1970s Danmark Marina Aagaard blogMarina, Rita (mor) og Pia (søster) i kunstskøjter og bukser med svaj på Svanedam.

Der stod børn, unge og voksne på skøjter morgen, middag og aften hverdag og weekend i de kolde måneder. Det var fantastisk (jeg var en typisk sidstevælger i boldspil i skolen, men på skøjterne kunne jeg køre rimeligt hurtigt forlæns og baglæns).

Da jeg blev teenager, skiftede jeg til et nyt skøjte-miljø (måske fordi søerne sjældnere var frosset tilstrækkeligt til); Aarhus Skøjtehal, hvor jeg mindst to dage om ugen kom når hallen åbnede og stod på skøjter til hallen lukkede, kun afbrudt af pauser, hvor ismaskinen skulle ‘restituere’ isen.

I Aarhus Skøjtehal

     Dejligt syn denne lørdag formiddag. Frisk, ny is. Det gælder om at komme først! I love it.
Til gengæld har jeg altid hadet at snøre skøjterne, det er bare hårdt arbejde …

OOTD (så først for nylig blog forkortelse for “outfit of the day”, dagens dress, atypisk træningstøj):

Sort Emporio Armani EA7 skijakke med pelsstruktur, fake fur kant og pom-pom’er.
Sorte, italienske Dondup stretch-jeans med chrom lynlåse, sorte Asivik uldsokker.
Sorte Bauer læder ishockey-skøjter anno attenhundrede og hvidkål, men bedre end blå lejeskøjter i plast!

WOD: Workout Of the Day: Skøjteløb.

Da portene ud til isen blev åbnet, og klingerne skøjtede ud, var det nu ikke helt som Sven Kramer, NL (WR 3000, 5000, 10000 m (2017)), men snarere som Bambi på isen. Når det er næsten et år siden sidst, og der er travl trafik på isen, skal skøjterne – benene – lige op i gear igen.

Jeg siger: Prøv skøjteløb; for motionens, oplevelsens og fornøjelsens skyld: Uanset hvordan det ser ud – begyndere får også masser af motion, fordi skøjteløb aktiverer mange muskler, når man arbejder på at holde balancen – er det vidunderligt at køre på skøjter; skøjteløb giver supertræning for hofter, bagdel, lår og kondition og er samtidig skånsomt for leddene, fordi man glider afsted med begrænset impact, stød.

Jeg glæder mig til næste gang – snart – med skøjteløb (det optimale ville for mig være på kanalerne i Holland, hvor man kan løbe kilometer efter kilometer i træk, det håber jeg på at komme til at prøve en gang).

Rigtig god træningslyst.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forskellen på en fitness instruktør og en personlig træner