Bedre træning: Top 10 Feldenkrais Citater og Principper

Kære dagbog? Nationalmuseet: Deltag i Del Din Dag

Af Marina Aagaard, MFT

Historiens bedst beskrevne dag? Den 2. september 1992 skrev 51.000 danskere dagbog i forbindelse med et projekt iværksat af Nationalmuseets Etnologiske Undersøgelser.

Dengang var det alle mulige mennesker der skrev og det opfordrer Nationalmuseet igen danskere til at gøre den 6. september 2017:

Din nutid – fremtidens historie
Vær med til at give kommende generationer mulighed for at vide, hvordan vi i 2017 lever, arbejder og tænker på en ganske almindelig dag. Hver enkelt fortælling vil bidrage til at tegne billedet af hverdagen i Danmark 2017, sådan som vi selv oplever den.

Alle er velkomne til at skrive om deres dag.

Kære dagbog

Kære dagbog Del din dag Kalender Marina Aagaard blog

Hvordan ser Danmark ud i dag? Og hvordan oplever vi forandringerne?

  • Begynd gerne med en kort beskrivelse af dig selv (alder, bopæl, erhverv osv.).
  • Beskriv dernæst, hvad du har lavet i løbet af dagen. Jo flere detaljer, des bedre.
  • Beskriv dit tøj, dine omgivelser og hvad du har spist. Om du har været nogen steder og hvor.
  • Beskriv hvad der er sket på din arbejdsplads eller i hjemmet, hvad du har lavet, og hvordan du har oplevet det.
  • Fortæl om mennesker du har mødt, og hvad I har talt om. Du har måske været bortrejst på ferie eller tjenesterejse. Du har måske været ensom eller indlagt på hospitalet.
  • Har du dyrket fysiske aktiviteter ? sport eller andet?
  • Har du foretaget nogen indkøb? Har du set bestemte tv-programmer, surfet på internettet, været i byen, haft gæster eller andet?
  • Digitale medier: Har du været på de sociale medier, spillet computerspil eller streamet film eller andet i løbet af dagen?
  • Er der sket noget i dagens løb, som har gjort dig glad, ked af det eller skuffet? Er der noget andet, som har optaget dig? Fortæl så meget du kan og vil.
  • Til sidst ? fortæl om dette har været en typisk hverdag for dig eller om den var usædvanlig på en eller anden måde. Upload gerne fotos, tegninger eller andet, som underbygger din beretning.

Send til NatMus

Man kan sende sin dagbog til Nationalmuseet via en særlig dagbog side fra den 6. september 2017 og indtil den 29. september 2017.

Ens dagbogsoptegnelse for den 6. september skal uploades digitalt. Man kan både uploade den som en word-fil eller PDF. Man kan også, hvis ønsket, uploade fem billeder eller en video, der udgør ens dagbogsindlæg. Indsamlingshjemmesiden bliver offentliggjort den 6. september på http://natmus.dk/dagbog/

Læs mere:

Nationalmuseet: Dagbog


Skriver du dagbog?

Uanset om du gør eller ej, kan du være med denne dag.

Først sent, i 2011, fik jeg denne online ‘dagbog’, weblog eller blog, men allerede siden skoletiden har jeg skrevet dagbog – eller rettere lavet korte notater om dagen – de fleste dage – jobs, rejser, aktiviteter, træning, særlige måltider, møder, hændelser eller samtaler og ualmindeligt glædelige begivenheder eller grumme uheld.

Jeg planlægger at skrive dagbog den 6. september 2017 – og håber, at jeg får det gjort.
Det er et spændende projekt og det er interessant at læse, hvad andre har skrevet.
JP bragte i artiklen Titusindvis af dagbøger dokumenterer danskernes hverdag 
d. 5.8.17. uddrag fra to af dagbøgerne fra 1992 og de gav et unikt indblik i hverdagslivet i 1992 og i dagbogsskrivernes tanker.

God skrivelyst.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre træning: Top 10 Feldenkrais Citater og Principper