Muskeltræning bog: Øvelser og variationer, 4. udgave

Cykling i en god sags tjeneste: Team Giv Håb

Cykling er sundt og cykelløb er en motiverende aktivitet for både motionister og cykelryttere. På siden MotionsCykellob.dk kan du se mere om det, hvis du vil ud og køre cykelløb.
I uge 31 2013 er der et særligt cykelløb: Her kan man ikke selv cykle med, til gengæld er det muligt at møde eller støtte Team Giv Håb, der cykler Danmark rundt for børn og unge i sorg.

Team Giv Håb

I uge 31 vil holdet Team Giv Håb cykle Danmark rundt til fordel for børn og unge i sorg. Bag initiativet står et fynsk ægtepar, der blev inspireret af Børn, Unge & Sorgs projekt Giv Håb og på deres helt egen måde ville være med til at skabe fokus på de 140.000 børn og unge, der hvert år oplever, at deres forældre eller søskende rammes af alvorlig sygdom eller dør.

Team Giv Håb Foto

Holdet på i alt 34 ryttere tæller blandt andre journalist Rasmus Tantholdt, som vil være med i sadlen søndag d. 4. august kl. 14.00 på Frederiksberg, hvor Team Giv Håb slutter Danmarks-turen af på opløbsstrækningen ved Post Danmark Rundt.

Om Team Giv Håb

“Dét skal vi være en del af” tænkte Jan Mathiasen, da han første gang hørte om kampagnen Giv Håb som sammen med sin kone Tina Andersen tog initiativ til Team Giv Håb. “Både i feltet, blandt følgebilerne og hos vores sponsorer er der flere, der selv har haft sorg tæt på livet. På de lange seje ture, er det meget motiverende at vide, hvad det er, man kører for”, siger Jan Mathiasen.

Hans hustru Tina Andersen hører selv til dem, der ved, hvad de kæmper for:

“Jeg mistede min mor som 16-årig og min far som 28-årig. Jeg fik ingen hjælp overhovedet, da jeg mistede min mor, hvilket påvirkede mig flere år frem. Det, at man ingen har at tale med om sin sorg, om hvor ondt det gør, at dele sorgen med, gør, at man føler sig ensom og anderledes.

Det er så vigtigt, at børn og unge, som mister et nært familiemedlem eller oplever alvorlig sygdom i familien, har mulighed for at få psykologhjælp, hvis de har behov for det. 

Med vores cykelprojekt, ønsker vi at gøre opmærksom på Projekt Giv Håb og få samlet så mange penge ind som muligt, så vi kan være med til at hjælpe de børn og unge, som har brug for det.”

Team Giv Håb besøger 14 byer

Jan Mathiasen og Tina Andersen har i løbet af foråret 2013 samlet og trænet et hold på 34 ryttere, som sammen vil cykle Danmark rundt i uge 31.

Undervejs vil holdet besøge 14 byer rundt om i landet, hvor de vil fortælle om Giv Håb og samle penge ind at sælge specialfremstillede Giv Håb-armbånd.
Overskuddet går til psykologhjælp til de mange børn og unge, der hvert år søger hjælp i Børn, Unge & Sorgs rådgivninger i København, Aarhus og Odense.

Turen sættes i gang ved en event på Flakhaven i Odense mandag d. 29. juli kl. 8.00 og slutter af på Frederiksberg i København søndag d. 4. august, hvor holdet i selskab med Rasmus Tantholdt er med på opløbsstrækningen til Post Danmark Rundt. Rute:

Mandag 29.7.: Odense – Ribe (160 km). Stop undervejs i Kolding.
Tirsdag 30.7.: Ribe – Ringkøbing (145 km). Stop undervejs i Varde.
Onsdag 31.7.: Ringkøbing – Thisted (172 km). Stop undervejs i Holstebro.
Torsdag 1.8.: Thisted – Hobro (177 km). Stop undervejs i Skive.
Fredag 2.8.: Hobro – Ebeltoft (149 km). Stop undervejs i Aarhus.
Lørdag 3.8.: Ebeltoft – Frederiksværk (160 km). Stop undervejs i Holbæk.
Søndag 4.8.: Frederiksværk – Frederiksberg (100 km).

Læs mere og følg med på www.teamgivhaab.dk

Om Børn, Unge & Sorg

Hvert år oplever 140.000 danske børn og unge, at deres far, mor eller søskende bliver alvorligt syg eller dør. Børn, Unge & Sorg er en gratis rådgivning for disse børn og unge op til 28 år.
Børn, Unge & Sorg har rådgivninger i København, Aarhus og Odense, hvor de ansatte psykologer støtter børnene og de unge i form af individuel terapi og gruppeterapi. Børn, Unge & Sorg har desuden et stort korps af unge frivillige, som tilbyder samtalegrupper til unge, der har mistet forældre, og yder også støtte i form af brevkasse-, chat- og telefonrådgivning. Læs mere på www.bornungesorg.dk.

Om Projekt Giv Håb

Projektet Giv Håb strækker sig over to år: Fra august 2012 til august 2014. Projektet har til formål at øge kendskabet til Børn, Unge & Sorg og sikre Børn, Unge & Sorgs økonomi på længere sigt. I projektet deltager en række danske virksomheder og udvalgte danske kunstnere. Læs mere på www.givhåb.nu.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Muskeltræning bog: Øvelser og variationer, 4. udgave