Idræt på skoleskemaet: Mental og fysisk fitness i skolen

Muskeltræning bog: Øvelser og variationer, 4. udgave

Muskeltræning – øvelser og variationer, 4. udgave, (bog og ebog) er en skandinavisk bestseller om styrketræningsøvelser i individuel træning og holdtræning.

Muskeltræning bog

En opslagsbog med over 500 øvelser, inklusive kropsvægtøvelser og makkerøvelser til funktionel træning. Bogen er til fysiske trænere, personlige trænere, instruktører, fysioterapeuter, ergoterapeuter, kiropraktorer og idrætsstuderende- og idrætsundervisere.

Bogen anvendes på mange uddannelsesinstitutioner på grunduddannelser som videreuddannelser såvel som på kommercielle uddannelser inden for holdtræning, styrketræning og massage.

Muskeltræning bog 4 udgave Marina Aagaard

Indhold

Bogen har 11 kapitler. De første to kapitler er Indledning og Forholdsregler. De efterfølgende syv kapitler omfatter udelukkende øvelser og øvelsesforklaringer:
Tabeller med øvelser for skuldermuskler, brystmuskler, rygmuskler, armmuskler, ben- og hoftemuskler, lænderygmuskler og mave- og kropsstammemuskler. Sidste kapitel indeholder makkerøvelser.

Bogen blev lavet med henblik på at lave en samlet oversigt over så mange muskeltræningsøvelser som muligt, med henholdsvis kropsvægt, vægt, elastikker, tubes, træningsbånd og bolde. Formålet er at undgå, at man som træner, udøver eller underviser skal lede efter øvelserne i flere forskellige bøger eller på mange hjemmesider.

Bogen er skrevet på baggrund af studier i fitness og træning, kursusdeltagelse på internationale aerobic-, fitness-, idræts- og fysioterapikongresser og mere end 25 års kontinuerlig træning inden for styrketræning, holdstyrketræning, gymnastik, kampsport og idrætstræning, hvilket ar betydet, at øvelsessamlingen har øvelser på alle niveauer.

Fordele:

Bogen er koncentreret omkring muskeltræningsøvelser i praksis:

  • Kun øvelser. Basisviden, som findes i andre bøger, er udeladt.
  • Alle øvelser er vist med start og slut foto, over 1000 fotos.
  • Alle øvelser har forklaring samt kommentar med særlige hensyn.
  • For hver øvelse er der et eller eksempler på variationer, hvilket bringer det samlede øvelsesmateriale over mere end 1000 variationer.
  • Unikt omfattende afsnit om makkerøvelser.

Begrænsninger:

Øvelserne er grupperet efter store muskelgrupper, men kunne være opdelt i flere undergrupper. Der kunne tilføjes et stikordsregister.

Bibliotekernes anmeldelse

Lektøranmeldelse; Henrik H. Pedersen, DBC:

[Salminen), Marina Aagaard Elstrup: Muskeltrænig : øvelser & variationer / tekst og illustration: Marina Aagaard Elstrup Salminen – Aagaard – 288 [nu 344] sider – DK 79.601

Der er udkommet flere bøger de seneste år om styrketræning bl.a. har forfatteren til nærværende bog udgivet Step aerobic, motion, sport & fitness i 2002.
Litteratur på dansk kun med muskeltræningsøvelser er dog først at finde i denne bog, som er en omfattende opslagsbog for alle der beskæftiger sig professionelt med emnet eller som underviser; bl.a. fysioterapeuter, kiropraktorer, fysiske trænere, aerobic-, gymnasti- og fitnessinstruktører samt idrætslærere og studerende.
Der kræves kendskab til anatomi, fysiologi og træningslære for at få bedst muligt udbytte af øvelserne i bogen og man får, efter forfatterens eget udsagn, mest ud af det i samråd med en vejleder.
De mere end 500 øvelser, der både kan involvere elastik- og vægttræning, er vist eller gengivet skematisk bogen igennem med tekst og fotos og notater. Eksempelvis kapitlet “skulder øvelser” hvor man ser en anatomisk tegning og musklens benævnelse. Efterfølgende beskrives øvelserne som desuden gengives på s/h fotos. Der er notater om udførelse, evt. bemærkninger og der gives forslag til variation.
Om forfatteren bør det nævnes at hun er højtuddannet specialist indenfor sit emne. Det er især en bog for biblioteker i områder med idrætsseminarier.

Fakta om bogen 

Titel: Muskeltræning – øvelser og variationer
Forfatter: Marina Aagaard
Sideantal: 344. Gennemillustreret, S/H.
Udgave: 4. udgave, 1. oplag.
Trykt i Danmark: Scandinavian Book A/S.
ISBN: 978-87-92693-99-0
Udgivet: 2022. (4. udgave 1. oplag, tidligere udgaver udsolgt).
Vejledende udsalgspris: DKK 298.

E-bog: 978-87-92693-94-5.
Vejledende udsalgspris: DKK 150.

Fås hos udvalgte boghandler og netboghandlere bl.a. Saxo.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Idræt på skoleskemaet: Mental og fysisk fitness i skolen