BodyPump koncept holdtræning: Duer, duer ikke?

Fysisk og mental sundhed: Tag en Digital Detox

Af Marina Aagaard, MFT

Overdoserer du brug af computer, smartphone og tablet? Så er du ikke alene. Det gør mange. Uheldigvis kan 24-7 brug af elektronisk udstyr påvirke både fysisk og mentalt helbred. Er kroppen ikke på toppen, skal teknologi rutinerne måske på ‘kur’.

Stress_Pige_ved_PC_Ingram_foto

April Durrett fra IDEA Fitness Journal anbefaler:

  • Tag Teknologi Pauser [holder teknologi pauser i hverdagen, når muligt]
  • Hold Teknologi-fri Søndage [helt uden mobil og pc om søndagen, det er muligt]

Mental fordel: På grund af informationsoverbelastning, bliver mange stressede. Ved at holde regelmæssige pauser [korte ellere længere] fra brug af elektronisk udstyr, kommunikation, kan man koncentrere sig om egne opgaver – i stedet for alt muligt i verden udenom – og man bliver mere opmærksom overfor personer omkring sig.

Fysisk fordel: Ofte sidder man med sin computer, mobil eller tablet i samme stilling gennem længere tid med spændte muskler og rynker i panden. Det kan mindske belastningen på kroppen at holde små regelmæssige pauser.

Tip: Tjek hverdagsrutinerne og afbalancer online aktivitet med offline aktivitet.
Skab varierede arbejdsstillinger, hvil øjne og hjerne og muskler periodisk.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BodyPump koncept holdtræning: Duer, duer ikke?