Motivation? Citat: At stoppe i utide er dårlig ide

Unity Aarhus: La Tour Tower ved Vandtårnet

Unity Aarhus – også kaldet La Tour, La Tour tårnet eller La Tour Tower – byder på Aarhus’ højeste punkt. Der er en spektakulær udsigt fra altanerne og terrasserne.

Komplekset åbnede d. 1.8.2023. For beboere med nøglekort.Her er et kig ind i den store hvide bygning, som man ikke kan undgå at se, når man kører ind til eller ud af Aarhus via Randersvej.

Unity Aarhus

“Målgruppen er studerende, men også såkaldte young professionals, altså yngre mennesker i job med behov for en nem bolig, og derudover f.eks. skilsmisseramte og andre personer, der kan have brug for en midlertidig bolig, da boligerne kan lejes i korte perioder ned til fire måneder.” (JP 27.7.2023).

hjemmesiden er der nærmere informationer og linkt til tilmelding til rundvisninger; p.t. søndage kl. 15.00-16.00.

Unity Aarhus højhus lejligheder Marina Aagaard blog arkitektur foto

Bygningen

Helt ude fra forstæderne og omegnskommunerne kan man se bygningens karakteristiske silhuet.

Tættere på ser man hele bygningen, der danner en halvcirkel lige ved siden af Aarhus Akademi og det historiske Vandtårnet på Randersvej.

Helt tæt på tårner lejlighedskomplekset sig op med hele seks tårne, der gradvist vokser fra en længere sektion med 7 etager, og videre, 9, 11, 13, 15 etager, op til det højeste tårn på 94 meter, 28 etager.

Indvendigt dominerer semi-minimalistisk “sen-modernistisk” arkitektur med mange designdetaljer; retro kakler, cool lamper og wellnessfremmende grønne mosvægge.

Boligerne

Det er 652 møblerede lejligheder, lejeboliger, alle med eget køkken og bad, altan, og adgang til en række fælles faciliteter.
De første lejligheder blev udlejet til 4.600 kr., men nu koster de 5.400 kr. (JP 26.7.23).

Rundt i huset: Der er stilrene fliser i fællesarealerne og tæpper i flere af gangene og fællesarealerne – ligesom på hoteller.

Der er tre forskellige størrelser at vælge imellem. Der er et-, to- og treværelses lejligheder. Fra bittesmå lejligheder med sovesofaer, nærmest som tiny houses, der er til at overskue og til rimelig pris. Til de pladskrævende er der også større, eksklusive lejligheder. De øverste med en ekstra unik udsigt over Aarhus, Aarhus Bugten og Mols Bjerge.

Ud over studerende fra VIA University College, Aarhus Tech og andre uddannelsessteder i nærheden, er lejlighederne også tiltænkt gæster, gæsteundervisere og korttidsansatte ved eksempelvis Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og de mange virksomheder i Aarhus Nord og Skejby (industrikvarter).

Fællesarealer

Bygningen rummer en række fællesarealer ud over gårdhaven og outdoor træningsområdet: Syv tagterrasser heraf to med saunaer. Små hyggekroge. Fitnessområde. Lille yogasal. Fælleskøkkener og spiseområder. Vaskerum. Biblioteksområde. Work spaces, hvor man kan læse eller arbejde. Desuden dedikerede arbejdsområder (mod betaling) med lydtætte bokse med mere. Meget funktionelt.

Særlige fællesarealer: Der er fine elevatorer, men spar på dem. Som en særlig attraktion har Unity trapper, hvor man godt kan nå at få pulsen op med lidt trappetræning, før man er hjemme.

Et af tårnene har motiverende trappe-tekster og 157 trin. Et andet, det højeste, har ‘bare’ masser af trin, mere præcist 507 trin plus afsatser.

 På toppen: Et kig til Aarhus Havn, Aarhus Ø og Lighthouse, der ser helt lille ud herfra.

Udendørsarealer

Den halvcirkelformede bygning fylder næsten hele grunden, men der er blevet plads til en stor gårdhave i midten og udenom er der en lille løbebane. Der er også en multi-bold-bane og et outdoor fitness gummigranulat-beklædt område med stativer og ringe.

Området

Unity Aarhus ligger på et af de højeste punkter i byen. Ved hjørnet af Randersvej, byens største indfaldsvej, og Hasle Ringvej; Ringvejen.

For bilister er der offentlige p-pladser tæt ved eller parkeringspladser – til biler (mod betaling) og cykler – i kælderen under Unity.

Næsten lige uden for døren, over krydset, er der adgang til letbanen, som kører til Aarhus centrum, Odder og Grenaa. Der er også bybusser lige i nærheden.

Lige rundt om hjørnet ligger Aarhus Skøjtehal og længere oppe ad vejen DR og Vestas. Og man skal ikke cykle mange minutter før man er ved enten Risskov og vandet eller Aarhus centrum.

Praktisk.

Se mere:

UnityAarhus

JP: To nye højhuse i Aarhus kæmper om unge lejere

Fotos:

Henrik Elstrup og Marina Aagaard

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Citat: At stoppe i utide er dårlig ide