Outdoor fitness i Danmark: Træn i det fri. Fordi.

Bovbjerg Fyr trappe: Udsigt til himmel og hav og mange trin

Bovbjerg Fyr trappe. Fyret blev en ekstra oplevelse. Jeg kom for at  gå på den lange trappe og fik en tur i det flotte fyrtårn oveni.

Bovbjerg Fyr trappe

Bovbjerg Fyr fyrtårn ved Vesterhavet Marina Aagaard blog travel rejse Fyrtårnet er bygget i 1877 og er et af de første fyrtårne på Vestkysten. Som de øvrige fyrtårne var kerneopgaven at guide skibene i tidligere tider, hvor der skete alt for mange skibsforlis. Bovbjerg fyr er ganske overraskende kalket rødt,  for at undgå forveksling med kirketårnene i Trans og Ferring.

Bovbjerg Fyr ligger lige midt i Geopark Vestjylland og står på en klint 41 meter over havet. Tårnet selv er 26 meter højt. Fyret blev automatiseret i 1965, og de sidste fyrfolk forlod stedet i 2003. Fyret fungerer stadig, men kun den øverste del af tårnet med lanternen og maskineriet ejes af Søfartsstyrelsen.

Bygningerne, der er henholdsvis rødkalkede og i røde mursten med grønne vinduesrammer og døre, er virkeligt flotte og næsten symmetriske. International klasse. I stueetagen er der blandt andet en café, men den var ikke åben, da jeg kiggede forbi.

Jeg gik til gengæld en tur op i fyret. Man betaler 20 DKK per MobilePay. 90 trin til en flot udsigt.

Bovbjerg Fyr fungerer i dag som kulturhus, hvor man kan opleve både billedkunst, musik, dans, teater, events og foredrag. Der arrangeres også guidede ture.

Bovbjerg Fyr trappe

Selv på kort afstand kan man ikke se den, men når man går tæt på kanten af klinten, ser man den tydeligt. 242 trin trappen med trin af træ og to gelændere. En af de længste trapper i naturen i Danmark.

De fleste af trinene er regulære, men der er også trin, der er gået til og flere af de nedre trin er sandet til, så man skal træde opmærksomt. Når det er sagt, kan man få en rigtig god trappetræning med rigelig udfordring, selvom der er nogle afsatser undervejs.

Jeg fik et par gode ture, men måtte stoppe op for at fotografere det fantastiske landskab (Henrik tog de fotos, hvor jeg er på).

Anbefalet for trappefans og naturelskere.

Vesterhavet er altid et besøg værd.

Formidable strande og udsigt til himmel og hav.

Læs mere:

BovbjergFyr

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outdoor fitness i Danmark: Træn i det fri. Fordi.