Boserup Skov Trails: Trailløb ved Roskilde Fjord

Ugen der gik 22 2023: Fra minus til plus lyd og løb

Ugen der gik 22 2023 fra d. 29. maj til d. 4. juni starter med 2. pinsedag mandag og slutter med søndag d. 4., dagen før Grundlovsdag.

Der er solskin hele ugen og nu er tørken for alvor begyndt at sætte ind. Rundt omkring er der store revner i græsplænerne. Klimaforandringerne er her.

Ugen der gik 22 2023

Ugen der gik 22 2023 Marina Aagaard blog Blue Earth AarhusUgen igennem træner jeg åndedrætstræning med ventilen. Jeg tog konsekvensen efter lang tids app-malfunktion; slettede gammel app med alle mine data fra 2020 og gen-installerede. Nu er jeg tilbage på 0, men endelig i gang igen, fordi app’en virker. Og når den gør, er den virkelig god og motiverende.

Meget moderat træning. To 5-6 km løbeture. En gang trappemaskine træning 45 minutter. To gange styrketræning. For lidt, men noget af tiden skyldes det restitution op til weekendens løb. Desuden personlig træning, firmatræning outdoor og to holdtimer i Fitness X plus én i min egen kælderen.

Mandag 2. pinsedag

OCEAN RACE bådene lander i Aarhus mellem kl. 2 og 5 om morgenen. Vi når desværre ikke ind og se ankomsten. Den næste 1½ uges tid er der fest og aktiviteter i og omkring havnen. Desværre er vi optaget af andre ting og når ikke at se ret meget.

Det er her en stille dag med let træning og forberedelse til foredrag.

I dag og alle dage: Gåture med Rex i solen.

Sidst på dagen Stram Op holdstyrketræning i kælderen.

Tirsdag

Tidligt op. Personlig træning i Aarhus. Ved samme lejlighed går jeg en tur på Aarhus Ø og ser på byens bæredygtighedsområde. Der er mange gode ideer, men jeg synes, at det ser lidt planløst ud og bærer præg af, at de forskellige aktører har hver deres visioner og stilelementer.

Der er en blå genbrugsplast-globe, Blue Earth, og den er godt tænkt og flot lavet.

Ugen der gik 22 2023 Marina Aagaard blog Blue EarthHjem til snak (igen) med kommunikationsbureau (ven) om informationsside og link til Zevio gang onlineforedraget om et par uger. Det falder på plads.

Så til lægen. Det ene øre føles underligt og det er som om vand skvulper rundt derinde? Lægen kigger og meddeler, at der er hårde propper af ørevoks, som kan gemme vand inde bagved. Arrrrgggghhh.

Retur til Aarhus og firmatræning. Hjem igen. Af sted til apoteket for at købe Remowax olie, der kan fjerne propperne i ørerne. 10-20 dråber olie ind i ørerne, vatpropper i, sov. Skyl olie ud om morgenen. Tre dage i træk. O.k.

Onsdag

Vågner og kan intet høre, og desværre hjælper øreskylningen ikke, som i overhovedet ikke, stik modsat af hvad indlægssedlen ellers lover. Og nu er det meget værre end før. En mindre katastrofe:

Jeg har et par timers holdtræning i dag og jeg gennemfører, men det er vanskeligt, når man ikke kan høre hverken musik eller sig selv.

Sidst på eftermiddagen tager Henrik i eftermiddagssolen et par semi-sommerlige Aagaard fotos til en ugebladsartikel, hvortil jeg blev interviewet om ferie sidste uge.

Så skriver jeg videre på nyhedsbrevet.

Torsdag

Jeg vågner og det er om muligt endnu mere stille end i går. Olien har ikke hjulpet og skylning virker heller ikke. Nu bliver jeg nervøs, for i morgen har jeg et vigtigt foredrag. Jeg ringer til en øre-næse-hals klinik, den nærmeste (i Grenaa), men der er ingen svar. Så skriver jeg en HJÆÆÆÆÆÆÆÆLP mail.

Ganske mirakuløst ringer telefonen kort tid efter og jeg får en tid allerede nu i eftermiddag. Af sted i en fart. Jeg kommer til med det samme. Ørerne bliver ‘udrenset’ med forskellige sugeanordninger. Det er ikke særlig behageligt, men efter 15 minutter kan jeg atter høre, og ørerne er næsten som ny igen. Hurra, hurra, hurra.
Så er man momentant hyper-taknemmelig for det danske sundhedssystem.

Så forbi den lokale boghandel og købe dåbsgave – De små synger i luksusudgaven  – til weekenden.

Dernæst færdiggørelse og udsending af nyhedsbrevet. Lidt for sent, men ugen er ikke helt gået som planlagt.

Fredag

Jeg kan høre. Alt er godt.

Morgenmad, forberedelse og pakning og så af sted.

Henrik kører med mig til Sjælland. Han venter, mens jeg holder foredrag for en stor international virksomhed med en ualmindeligt veloplagt tilhørergruppe; det er også lige før deres fredagsbar, det hjælper selvfølgelig.

Så kører vi på tur. Jeg vil se den berømte Mogenstrup Ås, en 10 km lang ås, bakkeformation, fra Mogenstrup til Næstved; den er dog maltrakteret af stenbrud og gennembrudt et par steder. Vi går tur i skoven omkring den flotteste del, Fladså Banker.

Dernæst kører vi ind til Næstved, Ved Åsen, og går en kort tur her. Jeg er på jagt efter de efter sigende lange trapper på stedet. Men de gemmer sig godt. Jeg finder flere mindre trapper og den, der skulle være længst med over 100 trin, bortset fra, at den er blevet ændret, så der nu kun er 84 trin. Et andet sted på åsen, lige i nærheden, skulle der være en med 95 trin – med chance for fornuftig outdoor trappetræning, men vi når ikke at finde den, før vi skal videre; det må blive en anden gang.

Videre til venner i Karlslunde. Masser af hygge, udendørs grill kylling og bulgursalat, og to glas rødvin. Dumt, for jeg skal jo løbe i morgen.

Sent i seng ved 00-tiden.

Lørdag

Op ved 7-tiden. Gøre klar, pakke, spise morgenmad og så af sted.

Ringer og ønsker mor tillykke med fødselsdagen, men hun har det dårligt, og der er ingen fejring i dag.

Henrik og jeg ankommer ved Boserup Skov kl. 09:30. Her er der et Trails (by Nordic Race) trailløb. Det er første gang jeg deltager i sådan et løb (bortset fra i 2019 i Norge, hvor der var trailløb som afslutning på et trappeløb). Jeg deltager, fordi vi alligevel er på Sjælland, jeg ikke har været der før, og trailløb i et flot skovområde lyder tillokkende.

Henrik bliver ved bilen, mens jeg hurtigt tjekker ind, monterer startnummer, opvarmer halvhjertet, og 10:00 løber af sted. To runder a 5 km (sådan cirka), med et lille uheld undervejs – jeg ramler ind i et træ – men ellers går det meget godt og jeg løber glad over målstregen lige ind i armene på en flot medalje, race bling. Tiden er ca. 47 minutter for hvad der skulle være ca. 10 km; men pulsuret indikerer, at det snarere er 8 km maksimum?

Alt er godt. Løbet var hårdt for lungerne (åndedrætsmusklerne), men skoven var superskøn – og ganske uventet og overraskende bliver jeg (semi-utrænet semi-løber) nr. 3 ud af 26 kvinder på 10 km.

Så hjemad. Løbet var overstået hurtigere end forventet, så på vej mod Sjællands Odde får vi ændret billetterne. 12:30 sejler vi af sted og fordi vi har bestilt frokost kommer vi næsten først ombord og ind og får et vinduesbord i restauranten. Tip-top; udsigten til vand skuffer aldrig.

Hjemme igen. Udpakning, oprydning, en gåtur med Rex (som er blevet passet af en ven).

Søndag

Sent op ved 7-tiden. Op og gøre klar.

Køre til Hinnerup egnen til 9:30 barnedåb med nevø og kærestes lille dreng.

 

Derfra til Forsamlingshuset til hygge med familie og venner og spisning; stor kød- og salatbuffet med mange slags vin, øl, sodavand og vand og dernæst stor kagebuffet med kaffe eller te.

Sidst på eftermiddagen slæber vi os overmætte hjemad.

Så gik den – ret travle og spændende – uge.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boserup Skov Trails: Trailløb ved Roskilde Fjord