Fehmarn vandretur eller tur til vandet

Sindets dag 10.10.: World Mental Health Day

Af Marina Aagaard, MFT

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, fokuserer sammen med en række organisationer verden over hvert år den 10. oktober på mental sundhed. Initiativet handler om at skabe opmærksomhed omkring forskellige problemstillinger relateret til mental sundhed og at mobilisere kræfter til at støtte op omkring arbejdet for bedre mentalt helbred.

Sindets dag

Årets tema er mental sundhed på arbejdspladsen – et vigtigt tema i betragtning af, at der blandt andet – helt ubegribeligt – stadig findes voksne, der mobber andre, på jobbet.

Sindets dag – i år – kan også bruges af andre målgrupper til at rette opmærksomheden mod mentalt sundhed og velvære. Man kan i dag (og andre dage) overveje, hvordan man kan forbedre sin (og måske sine nærmestes) mentale sundhed.

God mental sundhed er relateret til mentalt og psykisk velvære. WHO’s arbejde med at forbedre individers og samfundets mentale sundhed generelt omfatter fremme af mentalt velvære, forebyggelse af psykiske lidelser, beskyttelse af menneskerettigheder og pleje af mennesker, der er ramt af psykiske lidelser. WHO.

Mentale lidelser, depression og selvmordstanker kan gøre endnu mere ondt og have langt alvorligere konsekvenser end mange fysiske lidelser, så der er al mulig grund til at 1) arbejde med (egen) mental sundhed og 2) arbejde for at skabe et godt psykisk (arbejds) miljø for sig selv og andre.

Lider man af negativ tænkning, kan man næppe med ét ændre tænkemåde, men heldigvis har det vist sig, at positiv tænkning og bedre mental sundhed til dels kan trænes med målrettet træning. En metode er mindfulness som i stigende grad anbefales til afhjælpning eller reduktion af stress og depression. Læs mere her om Mindfulness.

I Danmark er der kommet et andet initiativ, Danmarks Mentale Sundhedsdag, der afholdes d. 8. oktober. Firmaer opfordres til at sætte fokus på mental sundhed og op til dagen kan man søge om tilskud til at holde et firma arrangement med fokus på dette.

Læs mere:

WHO: Mental Health Day 2017

Sind: Sindets Dag

WFMH: World Federation for Mental Health

Netdoktor: Motion og depression

Foto: Stockbyte

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fehmarn vandretur eller tur til vandet