Morgen Motivation: Solopgang over Østersøen

Fehmarn vandretur eller tur til vandet

Af Marina Aagaard, MFT

Vandring eller ej? Det er spørgsmålet lige nu.

Mandag. Det er morgen. Egentlig har jeg optimistisk planlagt en fire timers vandretur ad Via Scandinavica fra nord ved Puttgarden og hele vejen til sydkysten.

Fehmarn vandretur

Jeg har forberedt mig og fundet et kort til vandreturen på hjemmesiden Jacobswege og ekstra information på Wandern.de, hvor der er en beskrivelse af hele ruten, der fortsætter på fastlandet (Fehmarndelen beskrives på de første syv sider).

Alligevel – da jeg gerne vil nå at se mere af øens kyster – udskyder jeg vandreturen til en anden god gang og følger i stedet Henrik på en solopgangsfotosafari til Staberhuk fyr ved den østligste spids på Fehmarn.

Fehmarn vandretur Natura Marina Aagaard blog fitness travel rejse

Morgentur

Vi kører af sted ved 7-tiden og når ud til fyret i “den blå time” i det særlige skær lige inden solen står op. Vi følger skiltet mod Leuchtfeuer Staberhuk, men da vi når helt ud til enden af vejen, er der en låst port med et adgang forbudt skilt.

Fehmarn_IMG_2666Ydermere må man ikke parkere på stedet, men et par cykler kan vist ikke genere nogen, hvis man påtænker en tur. Til venstre for porten er der trampet en lille sti og den følger vi ned til stranden.

Der er et fint fyrtårn på det lukkede område inde bag hegnet, men det lader sig vanskeligt fotografere (desværre, fyrtårns-fans). Til gengæld kan vi komme ned på stenstranden og følge solopgangen derfra.
Et fantastisk syn som kun forstyrres af et par både.

Fehmarn_IMG_2662wEfter vandringen kører vi tilbage til hotellet og spiser en lækker og mættende morgenmad. Herefter pakker vi, pakker bilen og tjekker ud.

Fehmarn_IMG_8170Fehmarn_IMG_8166Inden vi helt forlader Fehmarn når vi at køre en tur til Wulfen og Wulfener Hals, et særligt populært windsurfing område og – viser det sig – også hjemsted for en golfbane, Golfpark Fehmarn.

Fehmarn_IMG_8159Fehmarn_IMG_2587w

Fehmarnsund

Herfra kører vi videre til Fehmarnsund området for at fotografere broen, Fehmarnsundbrücke. Vi går en tur ved stranden (mystisk kunst bag klitterne, Seeblicker) – havet omkring øen er ikke alene populært blandt wind- og kitesurfere, vi ser mange, som fisker endda med flere fiskestænger hver.

Fra stranden går vi rundt om et lille skibsværft, ind under og derefter op på broen, hvor der er cykelsti. En fin bro for bro-foto-interesserede; med et harlekin-tern gittermønster.

Fehmarn_IMG_8144Så er turen også ved at være forbi for denne gang. En lille ø, der byder på flere oplevelser end ventet – og tydeligvis en attraktiv destination for både familier, par og singler i alle aldre; for de, der vil vandre og cykle i ro og mag, eller for de, der vil have høj windsurfing og kitesurfing fart!

White_bike_Fehmarn_Marina_Aagaard_blogFehmarn_IMG_2583wEn ferie værd, især fordi der både er fitness, outdoor aktiviteter, og wellness, varierede oplevelser for øjne, ører, næse, mund og følesans.

Man kan nå meget på en lang weekend, men man skal bruge mindst en uge for at komme rundt på hele øen og opleve naturområder og museer.

Læs mere:

Jacobswege Norddeutschland

Wandern.de

NABU Wasservogelreservat in Wallnau (fuglereservat)

Naturaaktiv.com

Fehmarn.de

EinSmuttur

Ostsee-Schleswig-Holstein.de

2 Rad Marquardt, Burg 

Fehmare Die Badewelt am Südstrand

Fehmarn Google map

Marina Aagaard blog var inviteret af Natura (Interreg Deutschland – Danmark)

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgen Motivation: Solopgang over Østersøen