Ein smuttur: Værelse med udsigt, Hamburg

Electronica dance event. Max Cooper. Hamburg

Af Marina Aagaard, MFT

En ‘multimedie’ event med Max Cooper i Hafencity.
Den dag vi alligevel har planlagt at besøge Hamburg.
Det er næsten for godt til at være sandt.

Og: Eventen foregår i lastrummet – im Laderaum – på fragtskibet Stübnitz, et koncertskib, der ligger i Hafencity, Hamburgs indre havn. Så bliver det ikke meget bedre.

Vi bestiller billeter igennem Elphi’s koncertside. Latterlig lavpris; omkring 10-12 Euro pr. styk.

Af sted til Hamburg. Vi hygger os i løbet af dagen. Slapper af på hotellet.

Klokken 22:30 prajer vi en taxi. Til Stübnitz.
Desværre. Af alle Hamburg taxichauffører har vi fået ham, der ikke kun dårligt forstår tysk, men åbenbart også er på hælene, når det kommer til havneområdet. Det ville ikke gøre så meget, men jeg foreslår, at han ringer til hans central for at få et praj om, hvor skibet befinder sig. Han ringer op og rækker os telefonen??? Henrik taler med centralen, men de griner bare “ja, det skib er svært at finde”. “Hallo, hallo”.

Taxi chaufføren bliver ved med at køre, men rundt og rundt. På google maps viser jeg ham, at han er på vej i den forkerte retning. Han vender om. Ingen Stübnitz. Til sidst giver han efter ½ time op. Vi bliver sat af i havneområdet. Ret øde. Alligevel løber vi ind i nogle andre, som også leder efter Stübnitz – og et par som har været længere ude – i det ombygningsafspærrede område – og nu fundet ud af, at Stübnitz ligger på en ny kajplads … i den anden ende af havnen.

Heldigvis ser vi et Holiday Inn hotel og vi løber ind for at bestille en ny taxi. Klokken er nu 23:45, 45 minutter efter at eventen er gået i gang. Grrrrrrrrrr …

Taxien kommer heldigvis hurtigt og vi bliver kørt til Übersee Kai. Der er ingen skiltning mod Stübnitz, men vi spørger os frem og finder den gemt bag et andet skib.

Fedt gammelt fragtskib. Op ad lejderen, ombord, ned i lastrummet.

Max er i gang. Det er suverænt. Der er ikke så mange gæster endnu, men de løber nok rundt på havneområdet. Og ja, i løbet af de næste 5 minutter kommer der flere til.

Folk danser på de to dæk i lastrummet. Stemningen stiger. Men så. Lige før 00:30 …

Alt bliver sort.
Det er bare … Strømmen er gået. Der går 1 minuts tid i mørke. Så bliver der tændt et par elektriske pærer: De skinner på teknikere, der løber hektisk omkring. Sådan bliver det ved, ikke bare ½ time, men 1½ time!

Imens der bliver arbejdet febrilsk bag mixerpulten, underholder en saxofonist og to pianister:
Når strømmen går, holder de akustiske instrumenter hele vejen hjem, og de tre behersker instrumenterne – og publikum sidder, ligger eller hænger rundt om og lytter afslappet.
Men electronica dance er det jo ikke ligefrem!

Da klokken er 02:00 går Max Cooper på igen. Der er stillet paneler op bag ham; der gøres klar til multimedieshow. Han starter op med en super cool (ny) start, der lover godt. Folk er oppe i omdrejninger igen. Der bygges op til “rave” …

Så går strømmen igen. Det kan da bare ikke være rigtigt?!
Da teknikerne har bakset med anlægget i 5-10 minutter mister min bedre halvdel endegyldigt tålmodigheden. Vi fortrækker …

Her under youtube klip med eksempel på det, der kunne have været …

Det blev ikke denne gang …

Men næste gang …

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Synes du indlæg er brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ein smuttur: Værelse med udsigt, Hamburg