Aarhus Havn: Himmel og hav, huse og Ø

Hamburg tur i corona tid: Clouds cocktail og cool koncert

Af Marina Aagaard, MFT

Medierne bekendtgjorde uge 25, at Udenrigsministeriets rejseanbefalinger var ændrede og blandt andre Tyskland blev grønt igen efter gul og orange status i cirka 1½ år. Den grønne status indtrådte den 26. juni og den 26. juni kørte vi sydpå til Hamburg.

Hamburg tur i corona tid Marina Aagaard blog travel rejse fotoI Tyskland gælder der dog stadig stramme restriktioner. I Flensburg området er det mere som i Danmark, men kommer man til forbundsstaten Hamburg er der andre boller på suppen.

Hamburg tur i corona tid

Da vi ankom til hotelreceptionen på vores sædvanlige hotel, Radisson (valgt på grund af sin særlige kvalitet, 28 etager), og viftede med vores grønne og internationale coronapas apps, blev vi blankt afvist! En overordentligt uventet og ubehagelig overraskelse; mundvigene røg helt ned til brystet. Men der var ingen medfølelse hos receptionisten: Ordnung muss sein.

I Hamburg skal man både have begge vaccinestik, og der skal være gået mindst 15 dage siden sidste stik, og desuden – hvis man vil ud at spise eller til koncert – skal man have en coronatest, der ikke er over 24 timer gammel. Uden test kan man færdes i byen og i butikker.

Træls, men bedre end at køre hjem igen. Bagagen bliver stående i hotellet og vi må til test, der heldigvis foregår i lokaler direkte under hotellet, der ligger overfor en togstation. Det er en endnu ikke prøvet special kviktest med prøvetagning fra både halsen og næsen; det går hurtigt og smertefrit. Testen er gratis for tyskere, men koster 34,99 EUR for udlændinge.
Ærgerlig udgift, fordi havde vi vidst det, var vi selvfølgelig blevet testede hjemmefra: Et forudgående besøg på den tyske hjemmeside gav ingen klare svar.

Efter testen får vi lov til at tage ophold i hotelbaren, hvor vi indtager en Aperol spritz, mens vi venter. Efter et kvarters ventetid henter jeg de to negative prøvesvar. Her kommer der åbenbart ingen sms. I stedet udleveres A4-ark med testresultat og et stort ‘rigtigt’-tegn.

Så er vi “inden for” og får lov til at tjekke ind i værelset.
Vi pakker hurtigt ud og går ned og finder en taxi.

Koncerthuset Elbphilharmonie

Vi bliver kørt til Elbphi, hvor vi klokken 17:30 i Grosser Sal ser en rap-klavierkabaret-sax-rock koncert i en næsten fyldt sal. Bandet er Make A Move fra Berlin med gæsteoptræden Bodo Wartke. Tilskuerne bliver lige fra starten af bedt om at rejse sig op og danse og klappe og det gør vi så. Overvældende. Og et fantastisk fund til prisen: 5 EUR per snude. Ikke typisk koncertpris, men sandsynligvis fordi arrangementet især er for familier; Familientag: Børn, unge, voksne og ældre er mødt talstærkt op og salen er næsten fyldt.

Ved ankomst til koncerthuset mærkede vi pandemiens negative indflydelse: Der blev holdt stor afstand til andre. Alle blev tjekket ved indgangen: Coronapas eller testpapir skulle fremvises sammen med legitimation. Inde i salen var der to sæders afstand til andre (par kunne sidde ved siden af hinanden) og alle skulle bære mundbind hele koncerten igennem. Først var det generende, men så vænnede man sig delvist til det. Det var dog ikke optimalt.

Det er ellers varmt anbefalet at besøge koncerthuset, der ligger i det flotte Inner Hafen område nær det historiske kvarter Speicherstadt. Adgang til koncerthuset er gratis, men man skal trække en billet. Med billetten kan man gå rundt på terrasen ude og inde; man har en formidabel udsigt over en del af havneområdet og byen. Fra terrassen har man også adgang til café og koncerthusbutik.
Ud over et gratis besøg, vil jeg imidlertid også anbefale, at man køber billet til et arrangement i den store sal, fordi den er unik og værd at se.

Sala Thai

Efter koncerten, går vi endnu en gang – som mange gange før – gennem den indre havn hen til hyggelige og relativt prisbillige Sala Thai, hvor vi spiser rigelig og velsmagende thai mad:

Til forret pina colada serveret i en keramik kokosnød. Dernæst tempura rejer, sprøde mini-ruller med kød og grønt, salat med peanut-sauce og til hovedret: And til Henrik og kylling, grøntsager og cashew til mig. Mineralvand til maden.Derfra går vi tilbage til hotellet, en cirka halv times slentretur med foto stops. Hamburg er en spændende by, der syder af liv – dog noget mindre under coronapandemien.

Tilbage på hotellet, hvor vi falder tungt i søvn ved 22-tiden.

Næste morgen vågner vi – for sent – op til høj sol på en skyfri blå himmel med udsigt til byens tårne og havnekraner i det fjerne.

Vi spiser morgenmad på hotelrestauranten Fellini. En indbydende stor buffet, som vi for en gangs skyld udnytter for lidt.

Derefter arbejder vi på værelset. formiddag og eftermiddag. Med kig til en strålende Hamburg dag fra vinduet.

Ved 15-tiden tager jeg en tur på trappen: 5 x 550 x 2 cirka og det løse. Ca. 5500 trin på 49 minutter. OK. Ikke verdens hyggeligste træningsmiljø, men meget effektivt. Vi skulle have styrketrænet i fitnesscenteret, men det opgiver jeg, fordi man skal helt ned i receptionen og skrive sig ind. Fitness bliver det ikke til denne gang – og spa’en er også stadig lukket p.g.a. corona.

Det bliver kun til et hurtigt bad og lynhurtig omklædning.

Clouds Heaven’s Bar & Kitchen

Ved 17-tiden tager vi en taxi til restaurant Clouds, hvor vi spiser til aften med vores ven fra Hamburg.

Et populært sted, fordi det ligger på toppen af en skyskraber med god udsigt over byen og har en dejlig åben tagterrasse.

Her har man stadig mundbind på til og fra borde.

Der er ikke så mange, fordi vi kommer tidligt ved 17:30-tiden (hvor der var plads), så vi bliver hurtigt vist til rette og får spisekort. Maden kommer inden for en halv time.

Som den eneste spiser jeg forret, men det er sådan det må være: Gnocchi med trøffel, spinat og en æggeblomme.
Til hovedret: Ørred med artiskok, svampe og salat af fennikel og æble. Til dessert: Spaghettiis som jeg smager for første gang nogensinde: Isen bliver presset ud til ‘spaghetti’ ved bordet. Som look-a-like tomatsovs dryppes der jordbærsauce ud over retten. Som ost: Hvid chokolade, der bliver revet over ‘spaghettien’ med et rivejern.

Ahhhhh.

Efter maden går vi op på tagterrasen, hvor vi får en signature drink hver. Jeg indtager en meget smuk Pflanzen und Blumen (navnet på parken ved vores hotel); hvid gin, lyserød gin og lime juice:

Geranium Gin, Glendalough Rose Gin, Italicus Lime Juice Cordial og salt.

Vi går tilbage til hotellet. En skøn sommeraften med en mild, lun brise. Og en anden rute end tidligere, så vi ser flere seværdige bygninger med specielle detaljer. Klik. klik. klik.

Byens højeste hotel. Ses på mange kilometers afstand, så man kan nemt finde tilbage. Vi går for første gang ad bagvejen; igennem parken Pflanzen und Blumen.

Efter to overnatninger er det tilbage til Danmark.
En dejlig lille mini-ferie. Ikke helt så hyggelig og afslappet som præ-corona, men stadigvæk helt-som-før overnatning, sightseeing og gode madoplevelser.

Nu må vi snart tilbage igen.

Læs mere:

Hamburg, Tyskland: By og havn en rejse værd

Følg min Blog HER og Instagram HER

2 kommentarer

 • Tak for guiden og anbefalinger. Det er flere år siden jeg sidst har besøgt Hamborg. Men din guide gør, at vi prøver det igen i år. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marina

   Hej Jais,
   Mange tak for din kommentar.
   Og god fornøjelse, Hamborg er et paradis af kulturoplevelser.
   En særlig attraktion, vist #1 attraktion i Tyskland, er Miniatur Wunderland, med modeltog. Ikke bare tog, landskaber, men også synet af superentusiaster er hele oplevelsen værd. Men man skal booke på forhånd.
   Rigtig god tur derned, uanset hvad I ser
   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aarhus Havn: Himmel og hav, huse og Ø