Villa Dining 2021: Guldmenu på en fredag

Ugen der gik 36 2021: Flyvende start, fri og 9/11

September, men næsten sommer igen. 20-25 grader. Men også en del regn. I medierne er der stadig fokus på corona – de sidste restriktioner forsvinder fredag – og Afghanistan, der nu er besat af talebanerne. Samtidig flimrer de forfærdelige billeder af WTC NYC terrorangrebet 9/11 forbi hele ugen; lørdag er det 20 år siden, men de fleste voksne husker det, som var det i går.

Ugen der gik 36 2021

Her på kontoret får jeg en vild start på ugen og sidst på ugen er mit andet klummeanlæg i avisen. Samme dag går vi en morgentur i disen i Nationalpark Mols Bjerge (foto her over).

Mandag

Op klokken 5.

Til Aarhus. Personlig  træning. Eventyrlig morgen. Et Mærsk containerskib tårner sig op i disen.

Hjem. Når kun lige at sætte mig ved pc, da telefon ringer. Foredragsbureauet beder mig tjekke min kalender. Men inden jeg når at gribe den uddyber de: Kan du springe til, en foredragsholder i har lige meldt afbud til et foredrag over middag i København?

Jeg foretrækker god forberedelse og det får mig til at tøve et par sekunder. På den anden side har jeg også selv været konferencearrangør og ved, at det er en mindre katastrofe, når en foredragsholder udebliver. Så jeg siger “ja”, selvom det betyder at jeg misser et møde og en FU kursusserie, der skulle starte i dag (øv).

På rekordfart skifter jeg tøj, hvorefter jeg finder nogle foredragsslides frem, som jeg bearbejder og skimmer på 15 minutter. Pakker tasken og sætter mig i bilen. Tre timer senere er jeg i København. Ingen p-pladser, men jeg finder en 1 km væk fra målet og wogger af sted i hastigt tempo. Når det en ½ time før start, men skal også lige vises til rette.

Klokken 14:30-16. Jubilæumsarrangement foredraget kører og bliver godt modtaget. Og til alt kører power point billederne i baggrunden som de skal (de havde drillet før afgang). En lettelse.
Bagefter en fin tak med T-shirt, cool towel og drikkedunk. Jordbær og vand – men champagnen må jeg takke nej til.
Det flotte gamle auditorium fik jeg ikke fotograferet – der var travlt – men dog en del af det moderne indgangsparti (KU, Blegdamsvej).

Så af sted, ud gennem København i tæt trafik. Per telefon reserverer Henrik – som ellers selv er på farten til møder – billet til Molslinjen og den når jeg 15 minutter før afgang. Dejligt, så kan jeg sidde ned i 75 minutter – og går for første gang længe amok på aften buffeten og stabler tallerkenen med laks, tunsalat, rødløg, artiskokker, tomat, pastasalat og brød. Mmmmhhhh. Og vandmelon og grøn te til dessert.

På vandet

Med udsigt til. En unik udsigt ud over havet og til aften er vandet stille og lyset magisk.

Hjemme igen. Det er første gang jeg har sejlet med Molslinjen til det nye færgeleje ved containerhavnen. Før var det lige midt i centrum og dejligt tæt på. Nu er det næsten en dagsrejse væk og tager en rum tid at komme væk fra. Skiltningen er heller ikke optimal; skiltene mod centrum fører mig i den modsatte retning og min hjemtur tager 15 minutter længere end beregnet. Arrrggghhh.

Jeg går tur med Rex rundt om golfbanen.

Åndedrætstræning 6 minutter. Dagens øvrige træning gik jo i vasken.

Jeg tjekker mails og løser småopgaver. Er det virkelig en GT, der står på bordet? Det tror jeg nok, at det er …

I seng ved 23-tiden.

Tirsdag

Op ved 7-tiden.

Morgentur med Rex udenom og på golfbanen.

Svarer på mails og ordner diverse vedrørende foredrag.

Mikrotræning: 4 x 12 armstrækninger.

Henrik er ikke hjemme, så jeg træner alene; eftermiddagstræning i foreningsfitnesscenteret:

40 minutter på trappemaskinen. 4 x 10 modificeret frivend.

Åndedrætstræning 6 minutter.

Det er min ‘madaften’, så jeg bestiller bord på Kaløvig Badehotel.

Jeg går med Rex henover golfbanen. Henrik samler mig op og vi kører af sted til Studstrup.

Vi får hhv. caviar med blinis (mmmhhhh) og rørt tatar og hummer bisque og and. Dertil et glas gewürtztraminer og et glas rødvin. Alt imens vi ser ud over lystbådehavnen med både, der glider ind gennem den næsten spejlblanke vandoverflade. Det er perfekt vejr, ikke varmt, men heller ikke koldt.

Hjem og i seng 22:00.

Onsdag

Op klokken 5:30.

Skriver lidt på noget materiale.

Så til Aarhus:

Klokken 9-11. Underviser i Dance, Core og Mobility. Mikro-selvtræning: 3 x 10 hængende benløft, 1 min. hængende omvendt i ringe.

Bagefter til mor og far i nærheden. Vi træner let i udestuen. Dernæst går mor og jeg tur, 1 km på 1½ time.

Hjemad – ingen trappetræning i dag.

Glemmer åndedrætstræning. Argghhh. Ikke bare træls træningsmæssigt, men mit training streak bliver brudt og jeg skal starte forfra i morgen. Tilbage til “Day 1”.

Henrik tager i byen. Jeg laver pasta igen, igen.

Gåtur med Rex omkring golfbanen.

Jeg skriver indtil Henrik kommer tilbage.

I seng ved 22:30-tiden.

Torsdag

Op klokken 5:00.

Til Aarhus. Personlig  træning. Formidabelt vejr og tilsvarende trainee-entusiasme.

Gåtur med Rex.

Dernæst ugens online firmatræning er henlagt til i dag 12-13. Overkrops- og underkropsstyrketræning med kropsvægt og tube til deep house musik.

Så arbejder jeg med visitkort til Bogforum. Der er næsten to måneder til, men det er nu, at ting skal i trykken.

Vi kører til Kalø Slotsruin. Henrik går med Rex. Jeg løber i Hestehave Skoven, 5,5 km. Træfældning, der er spærret af, så jeg må løbe udenom retur til parkeringspladsen.

Styrketræning bliver udsat.

Vi spiser rester, svinemørbrad i flødesovs med champion og ærter, samt ris.

Åndedrætstræning 6 minutter.

I seng ved 21-tiden.

Fredag

538 dage efter statsministerens historiske tale: I dag forsvinder de sidste coronarestriktioner (JP).
Frihed … sådan da. Restriktioner ophæves, men krisen er ikke forbi, virussen er her stadig, og Sundhedsstyrelsen maner fortsat til corona-opmærksomhed.

Op klokken 6:00. Henrik har vækket mig for få minutter siden. Der er dis over bakkerne.

Af sted i bil til Agri, Nationalpark Mols Bjerge. Vi fotograferer på livet løs og Rex får en dejlig lang gåtur.

Hjemad. Forbi en bager for at købe franskbrød og morgenkage. Det er jo næsten weekend.

Resten af dagen har jeg dog travlt med tekster til Bogforum i november. Så det bliver så som så med træning.

Ved 17-tiden sjipper jeg 5 minutter og derefter 3 x 10 box jump, 3 x 10 box hink, 1 x 10 step up. Desuden 4 x 12 armstrækninger og 2 x 10 pull-up assisteret. Så når jeg ikke mere, fordi en ven dukker op med pizzaer fra MIB. De er tynde og sprøde, men der er ikke meget protein, så jeg topper op med en proteindrik som dessert.

De to snakker og jeg går tur med Rex på golfbanen.

6 minutters åndedrætstræning.

I seng klokken 23:00.

Lørdag 9/11 – 2021

Op klokken 6.

Tidligt op. Vi skal have lidt før vi kører af sted.

Men først til foreningsfitnesscenteret. Jeg går med Rex på landevejen og Henrik samler mig op undervejs. I centeret konditræner Henrik og jeg træner bryst: 4 x 8 bænkpres og 3 x 10 unilateralt brystpres. Desuden 3 x 10 horizontal row og 3 x 10 renegade ros. Så når vi ikke mere. Henrik skal videre til Herning til nevø og et par andre besøg.

I mellemtiden kører jeg til mine forældre. Jeg kører dem til det lokale fitnesscenter 250 meter væk. For første gang i over 1½ år – pga. coronapandemien – er de i fitnesscenter. Det bliver et let kom-måske-i-gang-igen-program. 5 min. cykling. 1 x 10 af hver: Benpres. Horisontal roning. Bryst fly (fordi den var ledig). Rygtræk. Brystpres. Rygstræk i rygbænk. Mavebøjning i bænk/på gulv. Let stræk.

Det var det. Som belønning møder min søster op og vi spiller Trivial Pursuit, hvilket viste sig at være et hit på årets familieferie. Tre timer senere har det orange hold, far og søster, vundet …

Så hjem igen. Henrik dukker op kort tid efter.

6 minutters åndedrætstræning.

En ven kommer på besøg. Så vi får SpritzMix som velkomstdrink. Så spiser de to mænd ribeye og jeg laks. Dertil henholdsvis flødekartofler og bulgur.

Jeg går tur med Rex på golfbanen og derefter ser vi alle tre en film.

Til ro ved 22:30 tiden.

Søndag

Op klokken 6.

Diverse-dag med tøjvask, oprydning og skrive-småtterier.

Formiddag gåtur ad landevejen med Rex. Opsamling og så træning i foreningsfitnesscenteret: Jeg trappetræner 40 minutter. O.k., men det er mindre o.k. at jeg ikke har været på rigtig trapper hele ugen. Den blev lidt hovsa agtig. Sidst på eftermiddagen træner jeg en kort kettlebell rutine i kælderen (TGU, swing og goblet squat) – på skift med at jeg pakker bil til kursus i morgen.

Vi spiser carpaccio med salat, agurk, bladselleri, avocado og tomat – og olie og parmesan stykker.

Henrik går med Rex på golfbanen, mens jeg pakker det sidste.

6 minutters åndedrætstræning.

Og så i seng ved 23-tiden.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Villa Dining 2021: Guldmenu på en fredag