Ugen der gik 24 2021: Glæde, gode dage og grøn

Motivation? Citat: Alt eller intet eller hvad?

Alt eller intet! 
For ellers … hvad så?

Tænk om igen:

Alt eller intet tænkning
giver dig sjældent “alt”.
Det giver dig ofte “ingenting”.
Start nu med én ting,
med hvad du har,
fra hvor du er.

Craig Weller, CPT, US Navy

Alt eller intet tænkning Motivation citat Marina Aagaard blogTænk nærmere over det. Ingen grund til tankefejl.

Tænk i stedet efter: Hvilke ressourcer råder du over nu?

Hvad kan du gøre med dem?

Start der. Start nu.

I stedet for at vente.

(Småt med ressourcer p.t.? Ræk hånden ud. Bed om hjælp).

 

God dag, uge, måned, år

Læs mere:

Positivitet og trivsel: 3 Fundamentale faktorer

Positiv psykologi (Wikipedia). Uddrag:

Et paraplybegreb, der dækker et stort forskningsfelt inden for psykologi, der fokuserer på studiet af menneskets psykiske sundhed og udvikling baseret på empiriske undersøgelser. Forskningsområdet, som primært omhandler trivsel (engelsk well-being) kan inddeles i 1) positive tilstande (kaldet positive emotioner), 2) positive træk (kaldet engagement), 3) positive relationer og 4) positive fællesskaber (kaldet mening). Hertil kommer studiet af 5) optimal menneskelig funktion.

De fleste forskere inden for feltet, forsøger at arbejde deskriptivt snarere end præskriptivt. Dvs. at de ikke prædiker, at du skal tænke positive tanker. Derimod er det forskernes intention at undersøge, hvordan livet gøres mere meningsfuldt og rigere ved at komplementere den almindelige psykologis fokus på behandling af psykisk sygdom. Den amerikanske psykolog Martin Seligman anses som stifter af den positive psykologi. Da han i 1998 blev valgt som formand for det amerikanske psykologiske selskab (APA), proklamerede han i sin åbningstale, at fokuseringen på det syge sind havde betydet, at der blev viet alt for lidt opmærksomhed på det sunde, og studiet af hvad der gør livet værd at leve.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik 24 2021: Glæde, gode dage og grøn