Lavpris flyrejse eller bilferie? Overvej nøje og undgå sjov historie

Ugen der gik 24 2021: Glæde, gode dage og grøn

Ugen starter med morgennyheden om, at “landsholdet er lykkelige over Eriksens tilstand”. Gode nyheder, der helt igennem glæder. 

Efter at Christian Eriksen faldt om med hjertestop i Danmarks første kamp i EM i fodbold, er ikke bare landsholdskammeraterne, men fans og danskere her og der og alle vegne ualmindeligt glade over, at Eriksen virker frisk og har tweetet, at han er glad og taknemmelig. Endelig en solstrålehistorie i en endeløs række af krigsnyheder – Israel, Syrien, o.a. – og coronapandemielendighed verden over.

Det er lupin-tid og medierne bringer billeder fra lupin-marker på Lolland (her er et fra Rønde).

Ugen der gik 24 2021

Ugen der gik 24 2021 Marina Aagaard blog

Mandag

I dag over middag bliver min coronapas app grøn: 1. vaccination er gennemført (uden gener) og der er gået 14 dage. Nu går der cirka tre uger mere før næste Pfizer BioNTech stik. Men fra i dag af er det slut med PCR og kviktest … tror jeg. Der er stadig nogen lande, der forlanger at man ud over vaccination også er blevet PCR testet, blandt andet Finland, hvortil jeg måske skal sammen med familien.

Sent op ved 7-tiden. Kom for sent i seng og skal have sovet ud.

Jeg skriver og gør slides klar til foredrag i aften.

Henrik kommer hjem fra Herning og vi tager – efter jeg har gået tur med Rex ad landevejen – til foreningsfitnesscenteret og træner i 45 minutter. Jeg når kun at løbe på løbebånd: 30 minutter, op- og nedvarmning og 12 intervaller 1:1, tempo 10, 11, 12, 13, 14, 15, 14, 13, 12, 11, 11, 10 : 7 km/t. Så 5 minutterst hulahoprings-mavetræning for første gang i evigheder. Det er det. Hjem igen.

Frokost og foredragsforberedelse.

Ved 17-tiden kører jeg til Aalborg, en fantastisk eftermiddag og aften. Aftensmaden … en proteinbar, en banan og en vitamindrik indtages i bilen. Ikke helt optimalt, men bedre end ingenting.

Klokken 19-21 foredrag for en interesseret forsamling.

Hjem igen i det sidste sollys.

Ingen åndedrætstræning. Sådan går det de næste dage. Fordi udstyret fungerer aktuelt kun on-off og lige nu har jeg ikke tid til at udfylde ombytningsformularer.

I seng ved 23-tiden.

Tirsdag

Op ved 5-tiden.

Jeg tager til Aarhus, personlig træning. Formidabelt flot vejr.

Hjem igen. Arbejde lidt. Så til tandlæge – sammen med Henrik. Det er to timers kørsel tur-retur. Men man må af og til køre langt for noget godt. Ude vestpå finder vi vores supertandlæge, der designer smil. Henrik får en længere tur. Jeg har haft lidt ondt i to tænder og er lidt bekymret. Heldigvis uden grund: Nul huller og bare en 2o sekunders slibning af en tand, så bid (efter forrige års tandretning) bliver bedre. Hurra.

Til aften: Vi spiser kylling med ris og asparges. Det glider lige ned.

Så går vi tur med Rex på golfbanen.

Ingen åndedrætstræning.

I seng ved 22-tiden.

Onsdag

Op ved 5-tiden.

Ved 8-tiden kører jeg mod Aarhus.

Til fitness X.

Når lige lidt træning i ‘funktionel træning’ afdelingen. Hænger omvendt i ringene 1 minut. Så 3 x 10 hængende benløft.

Hold med Dance, i dag groove med igen nye med på holdet og god energi. Mobility og Core for faste og nye medlemmer.

Kører hen til Dao Cafe og får en skøn grøn smoothie to go.

Tager til et højhus og lunter lidt på trapper: 10 x 2 x 271.

Så til mine forældre. Når lige at hilse på far, som stikker af før vi kan nå at styrketræne. Hmmmm.

Mor og jeg går til gengæld en længere tur i slow motion.

Hjem til spisetid, hvor jeg bliver modtaget af en doven vagthund.

Vi henter mad hos Bag Søjlen; det er længe siden sidst, for de har haft lukket. Henrik får bøf og jeg spiser sandart. Det smager godt, men kartoflerne er ikke helt på toppen.

Henrik går tur med Rex på golfbanen. Jeg ser facebook live fra KBM, Kvindernes Bilmagasin Klub. Sløret bliver løftet for en snarlig ny klub: Female Drivers Club. Det lyder spændende.

Jeg står på hænder med støtte i 3 minutter.

I seng ved 22-tiden.

Torsdag

Op ved 5-tiden.

Morgen gåtur med Rex på grusvejene om golfbanen; greenkeeperne har været kreative: KGC, Kalø Golf Club.

Læser og skriver og forbereder firmatræning: Jeg laver en ny workout til i dag, en 4×4 (eller 16) special. Den afvikler jeg i let tilpasset form.

Ved middagstid: Firmatræning online via google meet. Jeg starter ½ time før med set-up og udstyrstest. I dag fungerer mikrofonen ikke og jeg bliver først færdig med at finde en løsning 2 minutter før vi skal starte. Derefter kører det heldigvis som det skal. Efterfølgende lægger jeg en poster op på facebook, men når ikke at lave en video.

Til gengæld får jeg efterfølgende optaget tre videoklip med 25 Workout, 10 Workout og denne 4×4 Workout. Det gør jeg via Zoom funktionen og optagelserne kører heldigvis rimeligt tight. Men bagefter opdager jeg, at lyden på mærkelig vis kommer og går (det kan være en ‘clipping’ funktion, som skærer lyd væk, men hvorfor?) og et par steder er billedet lidt ude af fokus. Bare ærgerligt. Det når jeg ikke at optage om.

Ingen styrketræning i dag – mit knæ og skinneben som jeg skadede, fordi jeg skvattede for en uge siden, er begyndt at gøre ondt hele tiden – ud over at jeg står på hænder i 3 minutter med støtte.

Jeg undersøger løbende rejseannoncer og også Udenrigsministeriets Rejsevejledning. Selvom danskere nu må rejse, så er der mange steder sydpå, hvor der stadig er en del restriktioner, så jeg vurderer, at det ikke er en tur værd. Endnu.

Henrik har rygende travlt, så i dag er der igen nem mad: Henriks lasagne fra fryseren. Den nyder vi og med rødvin til.

Gåtur med Rex på golfbanen.

I dag åndedrætstræning i 6 minutter. Lykkeligvis virker apparatet on-off.

I seng ved 22-tiden. Det er næsten tropisk i dag (og nat), omkring 30 grader, så jeg har meget svært ved at sove. Og benet gør ondt.

Fredag

Op ved 5-tiden.

Det bliver 30 grader i dag.

Kører til Aarhus Ø, og laver personlig træning. Det er virkelig varmt. Solen stråler fra en skyfri himmel og sveden løber ned ad panden – også på mig som ikke bevæger mig ret meget.

Ser et Mærsk containerskib sejle ud af havnen flankeret af to slæbebåde.

Bagefter ringer jeg til lægehuset og får en akut tid ved middagstid.

Hjemme igen redigerer jeg videoer og smider et par op på YouTube.

Til middag tager jeg til lægen. Det er ikke min sædvanlige læge, men den anden i lægehuset. Trods gentagen information om tingenes tilstand får jeg det klassiske lægesvar: “Nu lægger jeg en forbinding (?) og så skal du holde dig i ro … op til en måned”. Jeg ønskede en undersøgelse for at konstatere skadens art. Det blev så ikke i dag, men fortsætter det, må jeg selv finde en løsning.

Iført forbinding lunter jeg en langsom tur i Ringelmose skov, 5,5 km.

Eneste styrketræning: 4 x 12 armstrækninger og 4 x 8 modificeret frivend i garagen. Det er meget, meget varmt. Af samme årsag er Henrik ikke med.

Sidst på dagen henter jeg mad hos Tullio. Okay, men ikke så godt som det plejer at være – og vi spiser det vi plejer: Henrik får ribeye med kartofler og jeg spiser ovnbagt laks med salat.

Jeg går aftentur med Rex … golfbanen igen, igen.

I dag åndedrætstræning i 6 minutter.

I seng ved 23:30 tiden.

Lørdag

Op ved 7-tiden.

Det bliver 30 grader i dag.

Vi arbejder. Så kører Henrik af sted til kajaktur på Gudenåen. Jeg var inviteret, men vil gerne have ryddet op.

Går tur med Rex omkring golfbanen.

Hjemme igen. Rydder op og skriver i intervaller. Får også tid til at ordne billeder fra en BIH tur for et par år siden. Sådan går dagen.

Sidst på eftermiddagen tager i foreningsfitnesscenteret. Trappetræning 40 minutter. Skulle også have styrketrænet, men er helt færdig af varmen og dropper det.

Henrik kommer sent hjem, så vi går en middelkort tur med Rex ved Vosnæs Pynt.

Så hjem og spise let mad ved 21-tiden: Hummersuppe med krebsehaler og dertil grovflutes – og gewürztraminer.

I dag åndedrætstræning i 6 minutter.

I seng ved 23-tiden.

Søndag

Vi vågner klokken fire, det er lyst og varmt, men vi forsøger at sove videre og står først op ved 8:30-tiden. Total slendrian.

Det bliver 30 grader i dag (34 grader på Bornholm).

Vi drikker kaffe og arbejder.

Vi skulle ud med Rex, men pludselig bliver det meget mørkt med efterfølgende tordenvejr og tordenbyge.

Da uvejret er stilnet af går jeg tur med Rex.

Vi spiser brunch og arbejder videre. Og sædvanlig søndagssyssel: Oprydning, tøjvask og foredragsforberedelse.

Jeg træner lidt i kældere – med hensyntagen til knæ og skinneben som stadig værker efter ‘styrt’ for to uger siden:

3 x 10 step up. 3 x 16 back lunge. 3 x 16 kettlebell swing alternating. 4 x 12 push-ups.

I dag åndedrætstræning i 6 minutter.

Aftensmad: Restegilde: Fuldkornspasta, blandede snittede grøntsager og kyllingestykker.

Aftentur med Rex på golfbanen.

Ser lidt tv og i seng ved 22-tiden.

En uge med tropenætter og tordenvejr.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lavpris flyrejse eller bilferie? Overvej nøje og undgå sjov historie