KlubDanmark møde på Hotel Storebælt, Nyborg

Positivitet og trivsel: 3 fundamentale faktorer ifølge Knopp

Positivitet? Positiv psykologi er “det hurtigst voksende videnskabelige felt i psykologiens historie”, fordi det er for almindelige mennesker og det handler om forskningsbaserede metoder til at fungere bedre mentalt i hverdagen.

Positivitet Liv Trivsel Motivation Citat Marina Aagaard blogFor at få et interessant liv, er man nødt til at være aktiv og gøre sig umage. H. H. Knoop.

Ifølge forsker Hans Henrik Knoop, som jeg for nogen tid siden havde fornøjelsen af at høre tale om positiv psykologi på Folkeuniversitet Århus, var der for få år siden lavet hele 40.000 studier af depression, men blot 400 studier af glæde. 

Det er heldigivs ved at ændre sig, så man nu får en øget viden om, hvad der skal til for at også raske fungerer bedre i hverdagen; “Det handler på ingen måde om selvcentreret egoisme, men derimod om at bruge videnskabelige indsigter til at skabe bedre fællesskaber gennem øget selvbestemmelse for mennesker” (JP 19.08.2016).

Positivitet

Tre af de vigtigste faktorer for at trives, for at tage ansvar og for at finde mening er ifølge forsker i positiv psykologi Hans Henrik Knopp, lektor ved Aarhus Universitet, at:

  • Man oplever frihed
  • Man oplever fællesskab
  • Man tror på, man kan mestre de udfordringer, man møder, hvis man gør sig image.

Hvad gør man i praksis?

Lev livet

Man skal så vidt muligt gøre det, man har lyst til – trives ved – i sit liv og lave ‘aftaler’ med ægtefælle, familie, venner, kollegaer, så man føler sig fri sammen med dem.

Og trives man ikke helt, så kan man arbejde på at fremelske trivsel – det kan også lade sig gøre.

Og kom ud i naturen; man føler sig fri, når man ikke er inde bag vægge.

Søg fællesskaber

Man skal selv være proaktiv og pleje familien, venskaber og arbejdsfællesskaber – og man kan deltage i frivilligt arbejde eller melde sig til fritidsaktiviteter, hvor man ofte møder nye venner og indgår i nye fællesskaber.

Sørg for succeser

Man skal kaste sig over overkommelige opgaver, udfordrende men ikke for vanskelige, så man oplever at tingene lykkes. Jo flere succeser, desto mere modig bliver man og desto større tro på at ting lykkes; mestringsforventningen øges.

Tanker om trivsel

Ønskes: Et positivt og interessant liv.

Haves: Vilje til at smøge ærmerne op.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KlubDanmark møde på Hotel Storebælt, Nyborg