Mental sundhed nu: European Mental Health Week

BOOK1 nat og MIB Food court dag

En tur med overnatning og spisning i verdens mindste storby, Aarhus. Aften og morgen i MIB Food court. Eftermiddag og nat i BOOK1 lounge og værelse.

Stadig lukkede grænser og lande. Ingen rejser i nærheden. Hvad gør vi?

BOOK1 nat og MIB Food court spisningVi ‘rejser’ torsdag eftermiddag fra Djursland ind til Aarhus midtby, hvor vi bor på det nye BOOK1 hostel. Det kan lade sig gøre, fordi vi kan fremvise et coronapas efter en hurtigtest dagen før.

Vi parkerer bilen i gården (290 kroner i døgnet, så næste gang skal bilen ikke med!), ifører os mundbind og tjekker ind – efter installation af app’en AeroGuest.

Efter indtjekning slapper vi lidt af i loungen sammen med en ven og en aperol spritz hver. DJ Rikke Bronx spiller fantastisk lounge musik, så jeg er i weekendhumør.

Book1 nat

Efter receptionen i sidste uge fik jeg lyst til at overnatte på dette hostel for at leje turist til en uhyre rimelig pris, 225 DKK for en sengeplads.

Jeg ville egentlig have overnattet i sovesalen, pod-afdelingen, fordi sengeboksene med gardinforhæng ser meget hyggelige ud. Men Henrik var for hurtig, lynhurtig, og bookede overnatning i et værelse. Ved ankomst bliver vi i loungen modtaget af direktøren for det hele i BOOK1, Martin Dyrholm. Han guider gæster på plads og giver app vejledning.

Vi tager elevatoren. Ikke for at tage elevatoren, fordi der er nok af trapper. Men for at se elevatoren.

En klassiker i hjørnet og lige for en trappe-konkurrent i helt nyt design.

Værelset koster 525 DKK for to personer. Det er spartansk indrettet. Helt uden dekorationer og uden tv, men med eget bad. Det spartanske passer mig fint. Luksus er alle tiders, men simple living er også godt. Og udsigten er top klasse: My Rainbow Panorama på toppen af Aros kunstmuseum bliver jeg aldrig træt af at se på.

MIB Food court

Efter at vi har stillet bagagen fra os, spiser vi sammen med en ven fra Aarhus og en fra Hamburg i MIB Food court. Ved ankomst bliver vores coronapas tjekket af MIB chefen selv, Martin Ib. Efter inspektion af dokumenterne får vi et lille usynligt stempel; så er vi inde i varmen.

Aftensmad

I dag nyder jeg en delikat nordisk laks med MIB Fries og salat og til dessert en lækker lille rabarber trifli med mandelstykker. Henrik henter vin selvom det er hverdag. Men lad gå.

Vi hygger os og bliver hængende indtil de sidste af de andre gæster er forduftet. På grund af corona er sidste udskænkning og servering stadig klokken 22, så herefter er der stille.

Ved 22:30-tiden slukker vi også lyset på værelset eller rettere sagt: Det slukker sig selv.

Superfint. Jeg er pro strømbesparelse.

Morgenmad

Ved 5:30-tiden står vi op.

Vi kører til havnen – vi burde gå, men vi er lidt pressede for tid. Henrik tager på fototur. Jeg laver personlig træning. En time senere kører vi tilbage til hotellet.

Vi går i food courten og spiser en lækker økologisk morgenmad: Good morning, it’s organic.

Det er en ret basal hotelmorgenmad, men meget velsmagende og lige tilpas. Har man lyst til mere, kan man tilkøbe fx croissanter, kager eller muffins. Jeg tilkøbte en BOOK1 red juice, min tredje, med bl.a. rødbede og ingefær. I love it!

Mine favoritter er som jeg foretrækker dem: Et blødkogt, lækkert æg, middelgrove rundstykker med marmelade og ost, og luftig lækker natural yoghurt med müsli-crüsli-kræs (og uden chokolade, der efter min mening ikke har noget at gøre i morgenmadssammenhæng).

Brødet er i små bagepose-agtige papirfoldere – en god løsning i en coronatid. En del af tilbehøret er i små glas. Jeg tænker straks, at det er meget små portioner (syltetøj, ost og pålæg). Det tænker jeg, fordi jeg har mange års træning i at spise (for) meget. Det viser sig dog, at det passer helt perfekt og efter en enkelt servering er jeg egentlig mæt. Men:

Marmeladerne (som jeg normalt ikke spiser på hverdage) smagte så godt, at jeg måtte tage et ekstra rundstykke og overplastre med den semi-søde masse: Hindbær-ribs og jordbær-rabarber marmelade og desuden en æble-ingefær marmelade. Den sidste var overraskende, fordi der rent faktisk var ret store stykker kras ingefær i. Guf.

Til morgenmaden hører filterkaffe eller te samt mælk og/eller vand med agurk og mynte. Henrik bestiller som vanligt caffe latte som ekstra tilbehør.

Efter morgenmaden, ved 10-tiden, kører vi retur til Djursland igen.

Jeg ville egentlig gerne have blevet lidt længere, fx have siddet og læst i “gyngestolene” som er afslappende at sidde i. Og havde der været en villigt deltager i nærheden, ville jeg også gerne have spillet bordtennis, når der nu er et bord.

Det må blive næste gang, jeg kigger forbi Aarhus’ nye Eat, Drink, Sleep sted.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mental sundhed nu: European Mental Health Week