6 Workout: Cirkeltræning med seks øvelser, seks runder

BOOK1: Hotel hostel i Hovedbiblioteket

Af Marina Aagaard, MFT

Cool game-changer kalder hotelkæden selv deres fusion af hotel og hostel. Midt i Aarhus City.

Jeg tror, at de har ret.

BOOK1-navn, bygning og beliggenhed er i top.

Men. Bedøm ikke kun bogen ud fra omslaget.

Don’t [just] judge a BOOK by its cover.

Kig indenfor. Her regerer nemlig Martin og Martin.

BOOK1 Designhostel Aarhus Denmark Marina Aagaard blog travel rejse foto

BOOK1

Navnet BOOK1 er spot on eftersom rum og rammer stammer fra det tidligere Hovedbibliotek opført i 1934 ved arkitekterne Alfred Mogensen og Harald Salling-Mortensen.

Aarhus’ nye sted betegnes luksus hostel, men en lægmand kunne nu godt finde på at kalde det et hotel, fordi der er ikke kun sovesal, men også ‘rigtige’ værelser med eget bad.

Mange, mange gange er jeg gået ind ad hovedindgangen og op ad trapperne til byens Hovedbibliotek. En historisk, stilfuld bygning og et skatkammer for læseheste. 

Bøgerne er ude. Inde er unikt interiør og specialdesignede møbler, der matcher bygningen.

Klassisk arkitektur med et twist, der giver alle besøgende en oplevelse.

Råt, men ikke koldt. Kanter og organiske former side om side.

Det nye luksushostel eller boutique hostel skulle åbne i april. Altså april 2020. Da stoppede corona alt og bygning og personale har været i venteposition siden. Torsdag den 6. maj 2021 blev dørene endelig langt om længe slået op for gæster i hostel og foodcourt.

Serie-hoteldirektør og allestedsnærværende hostel innovator Martin Dyrholm – født og opvokset i Aarhus med afstikkere til hoteller i ind- og udland – tager imod gæster og viser rundt på åbningsdagen.

Mødested med mere

Beliggenheden er optimal. Adressen er Møllegade 3A eller nærmere bestemt Mølleparken, der ligger direkte op til Aarhus Å med udsigt til Aros og My Rainbow Panorama. Tæt ved Musikhuset, Rådhuset og Banegården og Lufthavnsbussen. Og gågader og torve er kun få skridt væk.

Der er direkte gennemgang fra brostensgaderne i Latinerkvarteret og til Mølleparkens grønne områder igennem det nye hostel. Med lobby bar, lounge og foodcourt med kaffe og foodie godbidder er der ‘en ny sherif i byen’, hvad angår urbanista hangouts. Et sted hvor man mødes til kaffe, cocktails eller komsammen. Til hjemmearbejde (for digitale nomader), møder eller events.

Design møder historien

Det kan betale sig for nysgerrige – måske tidligere lånere – at kigge forbi.

BOOK1 er et design hostel. Ny nordisk minimalisme, skåret ind til benet, men med unikke løsninger og lækre materialer – og enkelte retro elementer.

I skiltningen går man all-out på engelsk som hovedsprog. Go global or go home. Endelig. Mange steder er skiltning kun på dansk … og så udbredt er vores modersmål heller ikke.

I love it: Ours not yours – et kreativt dørtekst alternativ til Personale eller Adgang forbudt.

En anden delikat detalje. De douche duegrå nuancer er beroligende for øjet. De går igen i affaldsbeholderne, der er dejligt diskrete. Al respekt for “iøjefaldende” international affaldsspand farvekodning, men dette look blender altså bare bedre ind i rummet – og vi skal nok finde ud af det.

BOOK1 Designhostel Ikonisk trappe Aarhus arkitektur Marina Aagaard blog travel rejse fotoDe originale trædøre og en ikonisk trappe.

Check-in

Ordet check-in lugter motiverende meget af rejseaktivitet. BOOK1 har naturligvis digitalt check-in ligesom mobilen kan bruges til betalinger og som nøgle til skabe og værelser.

Gæsterne – til overnatninger, spisning og events – er grupper, individuelle rejsende og byens beboere. Denne bybo planlægger et snarligt ophold for at få en rejseoplevelse til overkommelig pris – ja, sådan er det: Jeg elsker rejser og ophold på overnatningssteder af alle slags. Og dette hostel har tre særlige attraktioner som lokker:

Sauna, svævende stole (til skøn afslapning) og lounge (musik) bar – det kunne jeg godt få mindst en dag til at gå med – kun afbrudt af spisning morgen, middag og aften – og muligvis eftermiddagskaffe!

Da jeg for at tjekke booking mulighederne besøger hjemmesiden, bliver jeg nysgerrig, fordi oppe i hjørnet står der :

Hey, neighbour!

Hvad er det?

Det viser sig at aarhusianerne kan få et rabatkort ved at henvende sig i receptionen. Det giver 10 % rabat på mad og ophold og gælder også til de øvrige Brøchner hoteller i København.

Prisen er ellers i forvejen overkommelig; i sovesalen nærmest bed’n’breakfast niveau:

Enkeltpersoner kan bo fra 225,00 DKK per nat i “Pod dorm”. Det er også muligt at bo op til 14 personer sammen i eget aflukket værelse fra 3.125,50 DKK per nat. Eller hvis man ønsker mere luksus, er der et udvalg af store flotte dobbeltværelser, privat hostel suite – fra 1015,00 DKK for to personer – og fire-personers værelser.

Pod dorm? Det er en stor sovesal med nicher med 4-8 140x200cm senge med gardin-forhæng som det ses på nattog og færger (jævnfør “Staying safe” står hver anden seng i sovesalen tom).

Lige overfor ens sengeplads er der privat skab. Sengelinned og håndklæde – til delt bad og toilet – er inkluderet. I underetagen er der sauna, bad og vaskeri

Jeg indrømmer, at jeg er fan af private badeværelser med boblebad med mere, men jeg er næsten lige så stor fan af simple living alternativer, fordi forandring – og prisbillig rejse – fryder.

BOOK1 rummer:

  • 444 senge fordelt over Pod Dorms, Bunk Bed værelser og hostel suiter
  • 24 private dobbeltværelser
  • 4 private suiter

Et ekstra plus – altid på min rejse-ønskeseddel – er gratis OG super-hurtigt wifi samt USB adgang.

 

Uden mad og drikke …

Foodcourt. By MIB? Aarhusianere ved hvad det betyder. Bagerbrød og restaurant- og festmad fra Martin, Martin Ib.

Et madimperium; bagerudsalg over hele byen og restauranter på de bedste locations, blandt andre Aarhus Airport – og nu også i forbindelse med BOOK1. Den østlige biblioteksfløj er omdannet til en rustik foodcourt med lækkerier fra brændefyret grill, pizza i nordisk stil, delikat smørrebrød, vegetarsalat og berømmet bagværk. For de morgenfriske er der mulighed for økologisk morgenmad ’Good Morning. It’s Organic!’ Jeg er klar.

Foodcourten har i centrum minimalistiske træborde og -bænke på trægulv – men der er også nogle ‘nicher’ langs væggen. Der slår vi os ned.

En mere end almindeligt dynamisk og travl mad magnat står sidst på aftenen stille i et splitsekund – click, click – sammen med en af åbningsaftenens hurtigtløbende helte i køkkenet.

Vi ses snart igen!

Læs mere:

Brøchner Hotels | Book1

Aarhus Wiki: Biblioteket i Mølleparken inklusive grundplan

Danmarksferie

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 Workout: Cirkeltræning med seks øvelser, seks runder