Corona motion light: 7 sunde stræk

Springvand Aarhus Havn: Endless Connection oplevelse

Af Marina Aagaard, MFT

Vild med vand? Vild med havnemiljø? Vild med oplevelser?
Så vil du elske det unikke smukke springvand på Aarhus Havn.
Det virker som magnet på legesyge børn og voksne – og fotografer.

Springvand Aarhus Havn? Ja. På Havnepladsen, 8000 Aarhus C, på strækningen mellem Toldboden og Navitas og tæt på DOKK1, finder man springvandet Endless Connection. En attraktion, en seværdighed, et bygningsværk og et kunstværk, man ganske enkelt ikke kan se sig mæt i.

Den utraditionelle vandkunst er skabt af den danske kunster Jeppe Hein. Vandet springer i skiftende mønstre, højder og bølgende forløb. Visit Aarhus siden fortæller, at værket er inspireret af stjernehimlen over Aarhus.

Men det er ikke kun kunst. Det er en vandskulptur som drager … helt vildt. Næsten døgnet rundt er børn og voksne på vej ind og ud af de op til to meter høje vandmure, der springer op og svinder ned igen på skiftende tidspunkter. Det handler om at komme ind og ud af cirklerne – uden at blive våd eller måske for at blive våd.

Springvand Aarhus Havn

På grund af springvandets enorme popularitet måtte manden, Henrik (fotograf med 4,3 mio. views), og  jeg stå på kajen tidligt, 6-ish, for at komme til i vandmasserne med henblik på endelig at få taget et nyt foto til bloggen. Fotoet her under fungerede som header 2018-2020.

Springvand Aarhus Havn Endless Connection Marina Aagaard blog travel rejseHer under et enkelt foto uden forstyrrende elementer og en hel serie fraklip, der viser springvandet fra flere vinkler og en wanna-be dansende havfrue.

Fotos viser glimt af Navitas, DOKK1 og Toldboden (den gamle toldbod, nu madsted).
I baggrunden ses flydekranen Samson og havnens stærkeste kran ved DOK8000.

Endless Connection

Aarhus Havn er i sig selv en attraktion, men springvandet er værd at gå efter. Både uden for og inden i, er der mulighed for at betragte havnen igennem mure af vand. Husk kamera eller smartphone. Det er også Aarhus’ måske bedste selfie spot, en af de mest instagrammable seværdigheder. Husk tags: #endlessconnection, #jeppehein og #visitaarhus.

That’s all folks!

Læs mere:

Visit Aarhus

Aarhus Havn

Top1 hangout: Port of Aarhus

Jeppe Hein

Mest instagrammable lande (190, ranking)

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Corona motion light: 7 sunde stræk