The Garden Tour: Aarhus 2017 European Capital of Culture

Aarhus Havn 2017: Climate Planet

Af Marina Aagaard, MFT

Planet Jorden er skøn: Særligt skøn om tidligt om morgenen, når solen står op.

Climate Planet Aarhus Havn Marina Aagaard blog travel

Aarhus Havn i solens første stråler, der skinner på uddannelsesbygningen Navitas, havnekraner og det nye springvand samt natteravne, der ikke endnu ikke har sovet og på to vedudhvilede morgenmænd M/K, der er klar til at fotografere ‘Climate Planet’.

Climate Planet

Climate Planet Aarhus Havn Marina Aagaard blog travelPå Aarhus Havn er der juni-august en gigantisk jordklode/kuppel/globus. Inde i denne klimaplanet kan man få én af nyere tids største teknologiske oplevelser med fokus på Jordens klima. En event i anledning af, at Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Fantastisk globus. Lidt ærgerligt at den er spærret inde blandt ståltrådshegn og containere. Der er ingen mulighed for et smukt billede af hele kloden …

 

Climate Planet organisationen fortæller:

I midten af den enorme globeformede konstruktion svæver endnu en globe, med en diameter på 4 meter. Via live-transmissioner fra satellitter vil denne globe vise Jorden i real time, som den ser ud fra rummet.

Climate Planet er lagret med globale vejrdata, indsamlet siden 1905, og kan vise Jordens klimaudvikling siden dengang og videre ud i fremtiden – en fremtid som afhænger af vores handlinger nu, men som vi i fællesskab kan gøre til en smuk fremtid for vores planet.

Climate Planet er åben for offentligheden i 6 uger. I denne periode er det muligt at se en ca. 40 minutters forestilling med vejrgloben, hvor blandt andet klimaudviklingen visualiseres.

Efter sommeren skal Climate Planet på turne i udlandet, så hvis man vil se globen i Aarhus, så er det nu.

Læs mere:

ClimatePlanet.org

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Garden Tour: Aarhus 2017 European Capital of Culture