Kilimanjaro trekking? Fra spørgsmål til tanke til handling?

Kilimanjaro trekking En rejse begynder

Af Marina Aagaard, MFT

En tidlig start på dagen er dejligt. At stå op midt om natten er mindre dejligt.
I hvert fald de første par minutter efter at vækkeuret har ringet. Ude af sengen
og et par glas vand og et bad senere er man (jeg) heldigvis igen kvik og klar.

At rejse er at leve. Små rejser og store rejser. Faktiske rejser og mentale rejser.
Mange glæder sig til destinationen og vil gerne have rejsen overstået. Selv synes
jeg stadigvæk at også selve rejsen er en del af oplevelsen … på godt eller ondt.

Kilimanjaro trekking En rejse begynder

03:00   Torsdag nat. Vækkeuret ringer. Ud af sengen.

03:15   Pakke det sidste!

03:30   Køre i bil Rønde-Billund. Min altid friske mand står for transport og service.

04:30   Online check-in i Billund Lufthavn.

04:45   Bagage check-in.

Lufthavnspersonen kigger på mig, på min billet og mit pas.

Måden hun kigger på er ildevarslende. “Der mangler et navn på din billet”.______

Hun behøver ikke at sige mere, for det er noget skidt (normalt booker jeg selv og tjekker og dobbelttjekker, men tingene gik lidt vel hurtigt denne gang, så på billetten manglede et ekstra efternavn, som ses i passet). Hun tilføjer besk “Du rejser på eget ansvar, det er usikkert om du får lov til at komme ind i landet”.

Efter tjek hos en supervisor er hun stadig blank; men jeg “tager chancen!”

Hun taster på sit tastatur. Hun udskriver en lille grøn tag, som hun sætter på tasken og den løfter hun til side i stedet for at sætte den på bagagebåndet. En uvant procedure. Hun siger ingenting. Så jeg spørger: “Hvad er det?” Siger hun og fniser: “KLM har udtrukket netop dig til at være på stand-by” (på grund af jævnlig overbookning bliver enkelte udtrukket til ikke at komme med flyet, hvis der er for mange med) “så din bagage bliver sat til side og du må til gaten og se om du kommer med og i så fald bliver bagagen sendt om bord”.

Nu er det jo ingenlunde en smuttur til København, der her er tale om, men en rejse, som mange vil kalde en ‘once-in-a-lifetime-dream-travel’, så jeg er mere end en anelse anspændt – ikke mindst på grund af hvad jeg vil kalde et suboptimalt kundeservice niveau (Billund Lufthavn vs. God betjening 0-1).

Kilimanjaro trekking En rejse begynder Marina Aagaard blog travel rejseÅrsag til at jeg aldrig tager selfies! Det er ikke fordi, det er tidligt,
at jeg ser træt ud; sådan ser jeg uheldigvis oftest ud på fotos.

05:15   Farvel til mand og goddag til holdets fire mandlige deltagere.

Vi går gennem security og i afgangshallen og ret hurtigt videre til gaten (vi er i alt ni inklusive turlederen, men de øvrige flyver andre steder fra).

06:00   Ved gaten får jeg den venlige besked at jeg heldigvis kommer med til Amsterdam (det burde man nu nok kunne fortælle ved bagage-check-in). Vi går ombord og turen, med en lille snack, foregår planmæssigt.

Schiphol

07.15   I Schiphol lufthavn Amsterdam skilles jeg fra gruppen for at gå til Transfer disken for at undersøge muligheden for at fortsætte videre … Der mødes jeg af professionelt og venligt KLM personale, der oplyser om at jeg har fået en mangelfuld information i Billund og at jeg kan fortsætte rejsen (der er plads). De sørger hurtigt for at jeg får et boardingpas videre.

På grund af lufthavnens størrelse og transferdiskens beliggenhed, så jeg skal igennem flere køer og securitytjek, optager denne procedure hele perioden i lufthavnen, så jeg når ikke at få spist eller shoppet de sidste ting til rejsen …

Min mand har i mellemtiden været i kontakt med Trekking Bureauet, der er hurtige og hjælpsomme og ændrer billetdata til resten af turen.

20160211-IMG_0575Fly med gangbroteksten ‘Great escape Here I come’
og en mere afslappet boardingpas-indehaver.

 

10:15   Efter paskontrol og security går vi ombord i en KLM Airbus A330-300 som flyver planmæssigt – og med ret god flymad, to måltider, og snacks på turen. Flyet er ret nyt og har et fint online entertainment system. De andre i gruppen ser de nyeste film. Selv skriver jeg på noget materiale samtidig med at jeg følger med på min favoritkanal: Et verdenskort og flight detaljer.

20160211-IMG_057720160211-IMG_0578Som at se græs gro? ELLER TOP ACTION FOR REJSE- OG GEOGRAFINØRDER?

 

Tanzania

20:15   Lokal tid. Planmæssig ankomst i Kilimanjaro, Tanzania efter 8:35 timers flytur. En lillebitte, men ret travl lufthavn. Der er rejsende fra hele verden. Vi møder amerikanere, australiere, kinesere, schweitzere og flere andre. De fleste er iklædt trekking beklædning … med forventningerne uden på tøjet.

Nu handler det om at få købt visum formedelst 50 USD. Det går ret hurtigt og nemt. Næste skridt er paskontrol, også problemløst. De er helt fremme i Kilimanjaro; et ‘spritnyt’ elektronisk fingeraftryksudstyr til flere typer håndtryk.

21:30   På næsten rekordtid er vi ude af lufthavn og bydes velkommen af chaufføren som skal køre os til vores hotel. Det går over stok og sten i en minibus med minimal affjedring, mens vores afrikanske Stig byder på Kilimanjaro kildevand.

23:00   Det er sort nat, men vi bliver lynhurtigt indkvarteret på Marangu Hotel og så budt på 4-retters middag med suppe, pandekage med spinat, lam og kage! Det vil være uhøfligt at takke nej efter en sådan modtagelse, så imod vanlige principper om at undgå sen spisning (der forstyrrer søvnen), spiser vi op!

00:00   Omkring midnat går vi hver til sit og til ro under vores myggenet. En rejsedag er gået. En ny dag venter forude (efter en uvant søvnfattig nat).

Z … Z …. Z … Z … Z … Z …Z … Z …. Z … Z … Z … Z …Z … Z …. Z … Z … Z

20160212-IMG_0579
Mit hotelværelse. Vi var et ulige antal, så jeg boede alene på værelset.
Området var ifølge kilder malariafrit. Også vaccinationseksperten
mente at malariavaccination var unødvendig. Det til trods lånte jeg en
krads anti-insekt-roll-on og viklede myggenettet grundigt om sengen;
ar fra tidligere angreb vidner om, at jeg plejer at være myggebuffet.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

 • […] Kilimanjaro trekking: En rejse begynder […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Azsb2sx1

  How how Marina, du glemte at give mig update om turen blev til noget (fy fy) – vi må snart mødes når du kommer hjem, vi kan lave en vovse-gåtur igen :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Marina. Tak for et spændende indlæg. Det er suverænt, du giver en beskrivelse af checkin, lufthavne osv. Det er sjældent omtalt i rejsebeskrivelser, men er en uhyre vigtig del af helheden. Jeg afventer spændt det videre forløb. Rigtig god rejse!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Hanna,
   Tusind tak for dit input og rejsehilsen. Ja, jeg er rimeligt rejsevant, men var lidt rystet … jeg ankom topmotiveret i lufthavnen, men blev en lille smule paf undervejs. Heldigvis blev tingene bedre undervejs :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kilimanjaro trekking? Fra spørgsmål til tanke til handling?