Søvn og sundhed: Sov godt eller bedre ekspertråd

Fitness Kongres 2015: Changing Public Health – Inspire Convention

Af Marina Aagaard, MFT

Årets fitness instruktør- og trænerkongres i Danmark foregik i DGI-Byen i København i den første weekend i september, 5. og 6. september, med mulighed for tilkøb af foredrag eller kursus dagen inden, fredag den 4.9. (preconvention).

Inspire Convention Marina Aagaard blog fitness

Året igennem udbydes der mange små og mellemstore fitness kurser o.l. af forskellige organisationer og firmaer. Per i år er der kun et enkelt større arrangement; årets fitnesskongres i kommercielt regi (DGI har en foreningskongres), hvor trænere og branchefolk har mulighed for at mødes med mange andre fitnessinteresserede, deltage i workshops og foredrag og se nyt inden for tøj, træningsudstyr og koncepter.

20150906-IMG_6960

Tidligere var der 2-3 kongresser – bl.a. Fitness Festival – hvilket dog er svært at få til at løbe rundt i Danmark, der har en fitnessbranche af relativt begrænset størrelse.
Ydermere kræver det næsten et helt års arbejde og op til kongressen intensivt arbejde på fuld tid (ved jeg som tidligere arrangør af fire store kongresser), så stor respekt for og tak til Hanne Larsen (i midten) som i mange år har været convention primus motor.

Fitness_Convention20150905-IMG_6914

Inspire Convention

Hannes (heartevent) kongres hedder Inspire Convention (tidligere Nike Convention) og til lejligheden var der indkøbt Nike Free sko (alternativt voucher) som indgik i prisen, 1795 DKK, hvilket må siges at være rimeligt for muligheden for at vælge mellem over 100 forskellige præsentationer og sko. Foto her under: Live musik og cyrwheel performance under indregistrering.

20150905-IMG_691220150906-IMG_6951

Undertitlen på kongressen var Changing Public Health og opsummerede ret godt det faktum at der også i fitnessbranchen er stigende fokus på sundhedsfremme, så trænere og instruktører kan medvirke til at ændre (forbedre) folkesundheden.
Foto her over: Foredrag med Dr. Muskel, Anders Nedergaard, PhD, KropBlog.

Årets program var domineret af tre typer aktiviteter; trænings- og sundhedsforedrag som ud over trænere også tiltrak fysioterapeuter og andre behandlere samt workshops som især foregik i hver sin ende af træningsspekteret, fra yoga og mobilitet til fysisk krævende træning på såvel cykler (foto: MyRide med Mike Michels og Tomahawk bike) som med kropsvægt og frie vægte (blandt andet i det nærliggende Butcher’s Lab).

Mike_Michels_MyRide_Inspire_Marina_Aagaard_fitness_blog

Ude og inde

Mange hold var programsat som udendørs træning – en sund ide – desværre viste det danske vejr sig fra sin regnfulde side, så flere hold måtte ind i læ i stedet.

Outdoor_fitness_Inspire_Marina_Aagaard_fitness_blog

Foredragsholderne og masterclass instruktørerne var en blanding af nye danske og udenlandske navne samt flere præsentationer med de meget populære gengangere svenske Magnus Ringberg (foto her under) og amerikanske Eric Cobb.

Magnus_Ringberg_Inspire_Convention_Marina_Aagaard_fitness_blog

Ud over foredrag og fysiske aktiviteter var der stande med tøj, træningsudstyr og træningsbøger. Blandt andet kunne man se og prøve TRX, Reformere, Jumping Fitness, Thorax Trainer og 6-Directions (nyt glidetræning koncept med slidere).

Inspire_convention_Marina_Aagaard_fitness_blogThoraxTrainer_Inspire_convention_Marina_Aagaard_fitness_blog

Som tidligere var der mulighed for at handle og på årets shop var der flere forskellige mærker som nike, adidas, reebok og newline med store rabatter på de nye varer.

DGI-Byen

Arrangementet der tidligere foregik i Hillerød, foregik i år lige ved Københavns hovedbanegård i DGI-byen (med enkelte foredrag og aktiviteter i nærliggende faciliteter); et kæmpe hus med svømmehal, træningssale, hotel og kongresfaciliteter.

20150904-IMG_6873

Selvom der umiddelbart ifølge nogle deltagere kunne have været (endnu) flere tilbud med klassiske holdtræningsaktiviteter på middelintensivt niveau, eksempelvis fitnessdans (som fantastiske Peter Friis og Jan Svensson, der sluttede af med Danceinferno) og almen ‘stram op’ holdstyrketræning, så var der masser af inspiration, hvis man gik ind til aktiviteterne med åbent sind: Selv hardcore træning kan tilpasses til motionsniveau.
Foto her under: Fantastisk Foamroller mobility masterclass med Magnus Ringberg.

Foamroller_Magnus_Ringberg_Inspire_Marina_Aagaard_fitness_blog

Enkelte aktiviteter varierede let i forhold til indholdsbeskrivelsen: Nogle præsentationer lovede det nyeste nye, men lancerede især kendt stof, mens andre præsentationer lød basale, men omhandlede state-of-the-art (den allernyeste) information og træning.

20150905-IMG_6921

Overraskende nyt

Et programpunkt med Udholdenhedstræning lød måske ikke vildt revolutionerende, men som vanligt havde Eric Cobb, Z-Health, træningsviden og metoder på programmet som overtrumfer (supplerer) bl.a. den populære HIT, high-intensity training.

20150904-IMG_6875

En spændende weekend for instruktører og trænere.
I snarlige blogindlæg vil der komme highlights fra foredragene.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

  • Magnus Ringberg

    Thanks for coming to my classes! I wish you all the best. Yours Magnus

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søvn og sundhed: Sov godt eller bedre ekspertråd