Livskvalitet: Anerkendelse gør godt og gør glad

Livsstil og livskvalitet: Har du 10.000 ting for meget?

Af Marina Aagaard, MFT

Af og til kan et par ord blive til et wake-up call, et signal til aktion!
For et par uger siden faldt mit blik på en kort avisnotits med titlen U-Nyttig viden. Det har jeg ellers ikke brug for, der er nok af nyttig viden at tage stilling til.

Alligevel kom jeg til at læse det … og ja, der var unyttig viden, men også et par tankevækkende facts, som eksempelvis at kvinder i gennemsnit bruger 76 dage af deres liv på at lede efter noget i deres taske … og at:

En europæer ejer i gennemsnit 10.000 ting

Min tanke # 1: “NEJ, det kan (forhåbentlig) ikke passe(!)”.

Så kom jeg til at tænke på et billede på Louisiana, hvor en kunstner havde foreviget ALLE sine ting inklusive bestik, sokker, underbukser m.m.. …

Min tanke # 2:

“UHA”, selvom jeg forsøger at undgå at købe og eje (unyttige) ting, så har jeg måske alligevel 10.000 ting (især p.g.a. plade-, cd- og bogsamling)?

Min tanke # 3: “TJEK OP, gør status, smid ud, ryd og i dit rod”.

Har jeg 10.000 ting for meget?

Nu tror jeg, at jeg vil gøre som kunstneren (hvis jeg kan finde tiden, endnu et ‘uha’):
Gøre status og fotografere alle ting uden undtagelse.

Af to årsager:

1. Benhårdt tjek

Hvad fylder og er evt. ikke værd at fotografere. Læs: Hvad skal ud; det er dejligt at simple-living-ficere (organisere, sende til genbrug eller kompost).
Det er sundt at leve enkelt og giver energi at være fri for hver en ‘unyttig ting’.

2. Dokumentation

Der er ting, der har (sentimental) værdi, og så er det smart at have et minde eller dokumentation i tilfælde af tyveri (‘det sker kun for naboen’, men vær på vagt alligevel; til træning forleden hørte jeg, at flere i det kvarter havde fået ryddet deres hjem i ferien; trist).

Hvor mange ting har du?

Hvor mange ting har du brug for?

Hvad giver energi og hvad dræner dig for energi?

IMG_1164[1]Foto 1: Fire strandsten på mit skrivebord. Gruble, gruble; fryder de eller fylder de?

Reference

uNyttig Viden 2. www.arlings.com. (1374 facts).

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

 • Hej CC,
  Tusind tak for dit input. To sjæle en tanke denne weekend.
  Måske kan man orke lidt ad gangen (hvis der nu ikke er en hel oprydningsweekend).
  Til kamp mod ophobede ting!
  Marina 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • CC

  Jeg kan virkelig godt lide din 1-2-3 trins guide til, at komme alle de ophobede ting til livs 🙂

  Sjovt nok, fik jeg en pludselig fornemmelse af at blive kvalt i weekenden. Netop på grund af forbrugets overflod, og de mange mange ting, som jeg fik trang til at gribe fat i, for at give videre, smide ud, sælge og så videre. Fordi, jeg helt sikkert har alt alt for mange ting, som stjæler plads, overblik og energi fra mig.

  En tid levede jeg i udlandet, uden en brøkdel af alle de ting, som nu er kommet retur. Dengang manglede jeg dem ikke. Fandt glæde i ikke at eje for meget. Nu orker jeg ikke at tage fat på “bylden”, for at sortere, rydde op, og komme videre. Måske skal jeg bare rive en weekend ud af kalenderen, og følge din trappestige? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Livskvalitet: Anerkendelse gør godt og gør glad