Livsstil og livskvalitet: Har du 10.000 ting for meget?

Af Marina Aagaard, MFT Af og til kan et par ord blive til et wake-up call, et signal til aktion! For et par uger siden faldt mit blik på en kort avisnotits med titlen U-Nyttig viden. Det har jeg ellers ikke brug for, der er nok af nyttig viden at tage stilling til. Alligevel kom jeg til at læse det ... og ja, der var unyttig viden, men også et par tankevækkende facts, som eksempelvis at kvinder i gennemsnit bruger 76 dage af deres liv på at lede efter noget i deres taske ... og at:

En europæer ejer i gennemsnit 10.000 ting

Min tanke # 1: "NEJ, det kan (forhåbentlig) ikke passe(!)". Så kom jeg til at tænke på et billede på Louisiana, hvor en kunstner havde foreviget ALLE sine ting inklusive bestik, sokker, underbukser m.m.. ... Min tanke # 2: "UHA", selvom jeg forsøger at undgå at købe og eje (unyttige) ting, så har jeg måske alligevel 10.000 ting (især p.g.a. plade-, cd- og bogsamling)? Min tanke # 3: "TJEK OP, gør status, smid ud, ryd og i dit rod".

Har jeg 10.000 ting for meget?

Nu tror jeg, at jeg vil gøre som kunstneren (hvis jeg kan finde tiden, endnu et 'uha'): Gøre status og fotografere alle ting uden undtagelse. Af to årsager:

1. Benhårdt tjek

Hvad fylder og er evt. ikke værd at fotografere. Læs: Hvad skal ud; det er dejligt at simple-living-ficere (organisere, sende til genbrug eller kompost). Det er sundt at leve enkelt og giver energi at være fri for hver en 'unyttig ting'.

2. Dokumentation

Der er ting, der har (sentimental) værdi, og så er det smart at have et minde eller dokumentation i tilfælde af tyveri ('det sker kun for naboen', men vær på vagt alligevel; til træning forleden hørte jeg, at flere i det kvarter havde fået ryddet deres hjem i ferien; trist). Hvor mange ting har du? Hvor mange ting har du brug for? Hvad giver energi og hvad dræner dig for energi?

IMG_1164[1]Foto 1: Fire strandsten på mit skrivebord. Gruble, gruble; fryder de eller fylder de?

Reference

uNyttig Viden 2. www.arlings.com. (1374 facts).