Idrætsmusik og fitnessmusik: Musik driver værket

Ski fitness bog: Bedre form og sjovere skiferier

Ski Fitness – bedre form og sjovere skiferierAlle tiders (gave)bog. Gennemillustreret farvefoto hardback eller E-bog. Super guide til de, der skal på ski for første gang, de der har været afsted før og vil i bedre skiform og trænere og trænende, der ønsker nye effektive øvelser.

Ski Fitness? Står for viden, strategier og øvelser til bedre, mere skispecifik styrke, power og agility samt balance, bevægelighed og kondition med kropsvægt- og vægttræning og cirkeltræning. I modsætning til generel fortræning, som ikke udnytter tiden effektivt. Bogen omfatter forskellige øvelsesforslag og hele 6 komplette træningsprogrammer på flere niveauer. 

Ski Fitness bog

Ski Fitness bog Marina Aagaard

Undgå skader på ski

Et meget stort antal danskere kommer alvorligt til skade på skiferier og i mange tilfælde kunne uheldene undgås med omtanke og ski fortræning. Ski fitness omhandler fortræning til skiløb med øvelser til fitnesscenteret eller hjemmetræning samt skireglerne og tips til bedre stil på og med ski. For skiløbere på alle niveauer, som vil i bedre skiform og undgå skader.

Tidseffektiv skitræning

Bogen har 8 hovedafsnit. Efter indledningen omhandler første afsnit en lang række nyttige informationer om skiløb og grundtræning til langrend eller alpint skiløb.

De efterfølgende fire afsnit handler om de fire hovedområder inden for træning, kondition, muskelstyrke, koordination og smidighed, bevægelighed, med masser af informationer og træningstips til relevant træning og målrettede øvelser.

Herefter følger et kapitel med et afsnit Kom godt i gang med Ski Fitness samt 6 komplette træningsprogrammer til træning derhjemme og/eller fitnesscenteret.

Bogen afrundes med et vigtigt afsnit om sikkerhed på ski, der har et unikt afsnit med nyttige tips om optimalt udbytte af skituren og god stil i skiområdet. Dette afsnit gør bogen til en oplagt gave til alle, der skal på ski for første gang.

Bogen er skrevet som en informativ og let læselig dansk bog om ski fortræning. Målet er at undgå, at så mange danskere kommer til skade allerede første dag på skiferien pga. manglende viden og dårlig form og endnu flere får anden- og tredjedagen spoleret af ekstrem ømhed i hele underkroppen. Det kan undgås med selv en moderat mængde træning.

Brugbar Ski Fitness bog

Bogen er skrevet på baggrund af grønne, blå, røde og sorte skioplevelser og mange års erfaring med fysisk træning for skiløbere på alle niveauer.

Fordele:

En flot gennemillustreret bog med træning og tips til Ski Fitness, målrettet specifik skifortræning, så skiløbet og skiferien bliver meget sjovere:

  • Tips om skiløb, forholdsregler, kropsholdning (fitness og ski) og opvarmning.
  • Træningstips og specifikke styrkeøvelser med power og agility.
  • Særligt afsnit om koordination inklusive øvelser til balance og stabilitet.
  • Unikt afsnit om De 10 skiregler, sikkerhed og specielle tips til stil.
  • Seks komplette målrette ski fitness træningsprogrammer.

Begrænsninger:

Ud over generelle tips er info om skibeklædning udeladt, fordi der hele tiden kommer nyt på den front; spørg om ski og skitøj i skibutik.

Bibliotekernes anmeldelse 

Lektøranmeldelse; Anne Grete Jacobsen, DBC:

Aagaard, Marina: Ski Fitness : bedre form og sjovere skiferier / Marina Aagaard ; fotos: Claus Petersen ; portrætfoto : Leif Nygaard ; redaktion Helene Lund Sylvestersen – Hovedland – 112 sider ? DK 79.672

Anvendelse/målgruppe/niveau (…)
Bogens emne er fitness, specielt rettet mod skiløbere og formålet med bogen er, at man bedre kan udnytte sin sport ved at forberede sig og målrette træningen.
Beskrivelse
Marina Aagaard har efterhånden udgivet mange bøger om motion og sundhed. I 2007 udkom 2 andre bøger om fitness, som var mere generelle introduktioner. Her vender hun sig så mod en speciel idrætsgren, mod skiløbere.

I bogen om skiløb drejer det om smidighed, kondition og koordination, og derudover også om muskelstyrke. Bogen indeholder træningsprogrammer, lige fra de meget enkle til programmer for de meget veltrænede.
Alle øvelser kan laves derhjemme, men nogle af dem kræver udstyr som fx en bold, en vægtstang eller håndvægte. Øvelserne er lige til at gå til, de er forklaret grundigt og suppleret med fotos.
Sammenligning
Om skiløb er der ikke så meget nyt på dansk, Vejen til bedre skiløb er fra 2000.

Konklusion
Jeg synes, det er en indbydende og god håndbog, som vil kunne anvendes af alle skiløbere, der ønsker at forbedre deres form, og at undgå at komme til skade.

Ski Fitness bog fakta

Titel: Ski Fitness – bedre form og sjovere skiferier
Forfatter: Marina Aagaard
Sideantal: 112. Gennemillustreret, fuld farve.
Udgave: 1. udgave, 1. oplag
Tryk: Nørhaven. Hardback.

Bog ISBN: 978-87-92693-78-5
Vejledende udsalgspris: DKK 149.
Hos udvalgte boghandlere og netboghandlere bl.a. Saxo.

E-bog: 978-87-92693-79-2.
Vejledende udsalgspris: E-bog DKK 100.
Bestil direkte hos aagaard.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Idrætsmusik og fitnessmusik: Musik driver værket