Motivation? Citat: Lykke er - et inside job

2019 året der gik: Succes, sjov, sorg

Af Marina Aagaard

Året der gik 2019

2019 strand

Det startede så godt.

Personligt. Fordi nytårsaften er samvær med venner og samtale med familien
og nytårsdag er bryllupsdag (ret smart)!
Man skal altid starte med de gode nyheder
og huske på alt det bedste.


Men allerede d. 8. januar stødte et godstog og et lyntog sammen på Storebæltsbroen. En dødsulykke, der chokerede mange danskere (inklusive alle os, der jævnligt rejser med tog).

Året fortsatte med naturkatastrofer, vulkanudbrud, skovbrande, samt flystyrt, terror, vold, krig og masseødelæggelser. Og sjusk og svindel på alle niveauer.

Vanvittige magthavere med megalomani, ingen nævnt ingen glemt. Klimakamp for et klima i dyb krise, og kritisk mangel på handling hos de største, mest forurenende lande.

Der var naturligvis også mange glædelige begivenheder, masser af små succeshistorier fra det virkelige liv og store positive sportsbegivenheder.

Det sidste kan man glæde sig over, men det kan ret være svært at se bort fra resten og juble uhæmmet.


På hjemmefronten.

Sorg

Jeg kan i år “fejre” femårsdag i dyb sorg over frafald og sygdom i den nærmeste familie og blandt kære venner og bekendte. Det har været svært at håndtere og tærer så meget, at både hjerne og krop har brokket sig. Stor festivitas er på hold.

Succes

I have the best job in the World, sagde aerobicinstruktører i 90’erne. Siger jeg også i 2019. At forske i og formidle fakta og fordele ved motion og sundhedstiltag for bedre helbred og humør for unge, voksne og ældre er evigt spændende og givende.

I år har jeg holdt sundhedsforedrag for Folkeuniversitetet, for FORSK (Forskningens døgn) og nogle af Danmarks (verdens) førende virksomheder samt kommuner, gymnasier, patientforeninger. Trænet (hold og personlig træning) supersøde, entusiastiske og knivskarpe trænende og supermotionister. Været censor for nogle af landets dygtigste trænere på Aalborg Sportshøjskole.

Det bliver ikke meget bedre.
Og så får jeg også set en del af Danmark, her Odden igen, igen.

Sjov

Kan man drukne sorger med sjov? Nej, men man kan glemme kortvarigt og glædeligvis har året budt på mange mindeværdige øjeblikke og helt nye oplevelser. De er ikke kommet af sig selv, de er blevet opsøgt. Med kriblen i maven (uro og spænding). Heldigvis har det været indsatsen værd.

Treppijooks. Tallinn Teletorn. 800 året for at Dannebrog (måske) faldt ned i Tallinn. Det fejrede jeg der med et tårnløb, der trak tænder ud. Fik et sug i maven, da jeg så tårnet og fortrød tilmeldingen. Men bevidsthedsudviklende og ‘sjovt’ at prøve.

Flørli Op, trappeløb med 4444 trin, verdens længste trætrappe (til min overraskelse efterfulgt af et uundgåeligt 9 km trailløb … vejen ned fra toppen). Blev nr. 1 i min aldersgruppe (ret vildt alt taget i betragtning). En lang weekend med Henrik et naturskønt sted i Norge. Alle tiders.

Torrent de Pareis hike. Årets highlight, familieferien på Mallorca, bød på “besejring” af den vilde kløft. Endelig blev det til noget (efter to halvhjertede forsøg uden guide) endda sammen med Henrik og halvdelen af familien. Super.

Cuba. En 12 dages tur med kør-selv-bilferie – med fly sponsoreret af KLM; jeg skrev artikel til nyhedsbrevet. En rystende bil-oplevelse på horrible veje. Et spændende land med rystende mangel på krydret mad, sæbe, benzin med mere. Et i særklasse venligt og åbent folk fuld af optimisme
(det var lige før Mr. T indførte en ny embargo).

TRX Summit. En kursusweekend og hvad så? Jo, alle tiders seje og søde kolleger og venner, møde med ActiveAid (arrangører) og opfinderen af TRX, træning på Vesterhavsstrand og FACE UP games: Stroppetur og løjer på militær forhindringsbane. Mindeværdigt.

Trails. Forhindringsløb på Ungdomsøen. Arrangeret af Nordic Race. En dagstur ud til en ø, jeg længe har ønsket at se. Så hvis jeg var nødt til at løbe et strabadserende løb, måtte det være sådan. Hårdt, men også sjovt (på den danske måde; vådt og koldt). Som en bonus tog Henrik og jeg efter løbet en tur på CopenHill, trapper og skibakke på toppen af forbrændingsanlæg. Super.

Trappeton Skovtårnet. Var lige lidt for langsom med tilmelding. Kom mirakuløst med på et afbud. Alle tiders løb, Pumaens Trappeton, i Skovtårnet ved Haslev. Det har jeg villet se siden indvielsen i starten af året. Slog tre fluer med et smæk: Så tårn, fik 10 unikke ture op-ned og mødte Pumaen.

I løbet af året prøvede jeg for første gang at svinge mig rundt i en aerial hoop.
Træner Maren Bork lokkede mig til det. Det gik. Sådan da.

Sikken et år.

Læs mere:

DR YouTube Video: Året der gik 2019 

DR: Året der gik 2019

Wikipedia: Året der gik 2019

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Citat: Lykke er - et inside job