Ugen der gik 52 2021: Fra minus i nord til plus i syd

Året der gik 2021: Corona, krise og Danmarksferie

Endnu et år med corona krise og tab. Alt for mange globalt og lokalt “tog derhen hvor der er flest” alt for tidligt. Meget er foregået og foregår stadig online, også aktivitetsdagen Fitness Tryday, der i januar bliver optaget i og transmitteret fra min kælder til landets foreninger.

Året der gik 2021 Marina Aagaard blog

Året der gik 2021

Verden udenom Europa bliver af Udenrigsministeriet i løbet af året farvet grøn igen – med opfordring til rettidig omhu – der er en del restriktioner og forholdsregler: Passenger Locator Form udfyldning bliver et must.

EM i fodbold 2020 afholdtes 11. juni-11. juli 2021 i 12 europæiske byer. Christian Eriksen faldt livløs om på banen i den første kamp og næsten hele Danmark holdt vejret indtil han endelig efter en ½-1 time blev erklæret vågen.

OL 2020 afholdtes 23. juli-8. august 2021 i Tokyo. Japan – og Eurovision Song Contest afholdtes efter 2 års ventetid.

Året rundt træning i det fri (her under Aarhus Ø).

Januar

5. januar: Pga. bekymring over en mere smitsom COVID-19 mutant, den britiske variant, lukker statsminister Mette Danmark ned igen.
6. januar: Capitol Hill, USA, stormes af rasende Trump-tilhængere.
20. januar: Joe Biden bliver indsat som USA’s 46. præsident. Tidligere præsident, Donald Trump, har insisteret på at Biden har snydt i præsidentvalget af 2020.

Her på matriklen: En foredragskalender med gode, men forholdsvis få foredrag i vente. Corona pandemien har næsten lukket den live foredragsvirksomhed ned. Men jeg jamrer ikke (ret meget); mange har haft det meget, meget værre – og været syge oveni.

1 Tryday 0 skidag

Den 10.1. Fitness Tryday, der skulle have været en kæmpe live event. I stedet bliver det en transmission til landets foreninger, optaget i min kælder og transmitteret med nogen strabadser.

Alle andre foredrag i løbet af af måneden er/bliver aflyst, men sidst på måneden er der endnu en online event i et grønt tech center. Den optages dog live på stedet.

For første gang i over 25 år – i januar og resten af året:

INGEN SKIFERIE. ØV og atter ØV.

Det lyder forkælet, men det er min hovedferie og et highlight: Sne og is en masse. Men altså ikke i år. Thanks for nothing, COViD-19.

Februar

Udlandsrejser er lukket land, så i stedet holder vi lang weekend i Blokhus. Det er fuldstændig fabelagtigt. Også selvom det er med mundbind og lukket restaurant og derfor med en platte på værelset. Og vi besøger Rubjerg Knude fyr; fyret der blev flyttet cirka 70 meter væk fra skrænten.

Ferie for alle 2021. For første gang siden starten for årtier siden: Ingen rigtig messe, men et online arrangement. O.k., men suk.

Mikrotræning

Det seneste år har ikke budt på megen undervisning eller foredragsaktivitet. Tværtimod. Til gengæld har jeg haft tid til at skrive. I 2020 bogen Gå dig i form, som jeg stadig er ved at promovere. I februar 2021 udgiver jeg bogen Mikrotræning. Efter at have undervist i fænomenet i årevis, går jeg i corona perioden selv i gang med mikrotræning; fordi jeg har svært ved at motivere mig til lange træningspas, når jeg er mutters alene.

En online event for en stor svømmeforening. Det skulle have været et stort arrangement med andre oplægsholdere, men skrumpede ind til et sundhedsforedrag. Men det gik.

Vi tager en weekendtur til København og Copenhagen Light Festival (foto) – en flot lysfestival – og bor på Admiral Hotel – supergodt, men med coronarestriktioner.

Marts

24. marts: Brasilien sætter en trist COVID-19 verdensrekord: Over 3.000 corona-relaterede dødsfald på 24 timer.

Globalt og lokalt er corona smitten er stadig aggressiv.

Flere events aflyses. I stedet holder jeg endnu en online motivationsevent for en stor A-kasse. Den bliver heldigvis modtaget rigtig godt. Det er måske alligevel et udviklingsområde.

Jeg holder også nogle facebook live træninger, men holder ret hurtigt op med det pga. teknikproblemer – hos facebook.

Kældergulvet (i træningskælderen) lægges om og ludbehandles og alle terrasser lægges om pga. fejl fra tagpapfirmaets side. Det tager mange måneder, fordi det laves om af flere omgange.

Jeg færdigskriver ebogen Danmarksferie og udgiver den. Bibliotekerne spørger hvornår den kommer som fysisk bog.

April

21. april: Den store “genåbningsdag” i Danmark efter 2. bølge COVID-19 nedlukning. Med corona pas kan man nu bl.a. igen gå på bar og restaurant
22. april: Et lille flertal af danske sygeplejesker stemmer nej til overenskomstudspil og varsler strejke.
26. april: Den danske film Druk vinder en Oscar i kategorien Bedste Internationale Film.
30. april: Danmark meddeler, at man trækker sine sidste soldater ud af Afghanistan i løbet af et par måneder og dermed afslutter 20 års tilstedeværelse i landet

Her på matriklen sker der ikke det store. En ellers travl måned er stille. Bortset fra Forskningens Døgn, der i år foregår online. Jeg holder to foredrag for en patientforening og et gymnasium. Havde jeg vist, at det var rent online, kunne jeg have sagt ja til flere. Der er god søgning til mit ‘Sund Fitness’ foredrag.

Masser af gåture i Mols Bjerge Nationalpark og omegn blandt andet Stabelhøje, som vi ikke har besøgt før. Der er omkring 80.000 gravhøje og høje i Danmark. Så der er nok af små bakker at besøge.

Maj

4. maj: Luksusforretningen Birger Christensen, pelse og haute couture, på Strøget i København, meddeler at den snart lukker efter 152 år på adressen Østergade. Måske i kølvandet på, at (næsten) alle mink i Danmark blev beordret nedslagtet?

9. maj: Den danske surfer Casper Steinfath krydser Kattegat på et hydrofoilbræt. Turen på 123 kilometer tager 10 timer og 53 minutter.
14. maj: Første betaling med det nye system MitID bliver foretaget af Lene Vangsgaard Andersen, Hvidbjerg Bank. Køb af flødeboller for 200 DKK.

Jeg skulle have holdt en aktiv seance på en stor konference. Men den bliver aflyst. Igen. I stedet holder jeg en lille online Stretch and Breathe seance for en global IT-virksomhed.

Godt vejr

En positiv faktor er maj-vejret som lunt og solrigt.

Mandag d. 31. maj 2021 får jeg mit første Pfizer BioNTech vaccine stik på Aarhus Ø.

Træningskælderen er nu renoveret med næsten nyt gulv, nye loftsplader og maling.

Juni

22. juni: De sidste danske soldater forlader Afghanistan og afslutter dermed 20 års militær dansk indsats i landet.

Endelig er smittetallene dalende. Men ikke nok.

En ven og jeg skulle have været til Rammstein koncert i Ceres Park, Aarhus. Den blev aflyst/flyttet i 2020 og nu igen aflyst/flyttet til 2022.

I stedet tager Henrik og jeg til Hamburg, hvor vi bl.a. er til en speciel rock-rap koncert i Elbphi og vi spiser på Cloud højt hævet over byen.

Til Aalborg Sportshøjskole som censor. Heldigt at det kan lade sig gøre. Men med mundbind.

Et live foredrag i Aalborg. Endda med en del deltagere. Skønt. Og det bliver godt modtaget.

Ingen Sankt Hans fester i år …

 Juli

11. juli: Richard Branson, Virgin, realiserer en drøm om at bliver verdens første rumturist.

15. juli: I de tyske delstater Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz udløser massivt nedbør en naturkatastrofe, hvor over 100 mennesker mister livet.

Der sker stadig ikke det store her, men smitteniveauet i Danmark er forholdsvis lavt, vejret er ret godt og vi klarer os.

Mandag d. 5. juli 2021 får jeg mit andet Pfizer BioNTech vaccine stik på Aarhus Ø.

Årets familieferie til Mallorca afholdes med nød og næppe. Der er grønt lys, da vi tager af sted. Men ugen efter er der igen ‘gult’ …

Vi bor i en villa og oplever ikke meget til restriktioner, bortset fra at man bærer mundbind i butikker og ind og ud af restauranter. Det går.

Min niece, nevø og kæreste samt søster får mig med til dejlige oplevelser:

Paddle tennis, ridetur i nationalpark og SUP.

Mange europa- og verdensmesterskaber aflyses igen år. 

August

OL 2020 (ja) i Tokyo. Kraftigt stækket af corona.

På lang weekend i starten af måneden. Igen til Rom. Vi flyver fra Aalborg med KLM iført mundbind hele vejen i lufthavn og fly. Specielt, men helt ikke så kompliceret som sidst.

I lufthavnen (Aalborg og Rom) og ved alle attraktioner bliver vi ‘skudt i panden’ med en feberdetektor. Heldigvis klarer vi frisag igen.

Passenger Locator Form

Der skulle  dog udfyldes omfattende Passenger Locator Forms, online formularer. Og alle attraktioner skulle bookes forud, mindst dagen inden. Det havde vi ikke gjort, fordi det var lidt hovsa-agtigt at vi kom af sted. Det lykkedes os dog mod overpris at gense Colosseum uden forudbestilling. Vejret var fænomenalt.

Fire dage med høj sol og som vanligt suveræn sightseeing. Igen – som sidste år – ser vi Fontana Trevi og Den Spanske Trappe næsten uden turister.

En del artikelskrivning og klumme til JP.

Endnu en Fitness Tryday, lidt mere live, men ikke meget Det skulle have været med endnu mere live aktivitet. Nu bliver det Hjerne og krop top foredrag i den lokale forening TRIF, for et lille publikum, men transmitteret til foreninger over hele landet. Online virkeligheden er her nu.

September

14. august: Et jordskælv på Haiti koster mere end 700 livet.
15. august: Taliban tager magten i Kabul.

Svoger siger fra og er fra nu af ikke svoger længere.

Min egen mand går “i tænkeboks”, så jeg holder fødselsdag på egen hånd med en veninde i Hamburg; vi spiser bl.a. på Nikkei Nine.

Jeg er til klassisk koncert i Musikhuset Lille Sal (foto), et fantastisk godt arrangement med bl.a. Dyrenes Karneval.

En halv-stille måned sammenlignet med normen; september plejer at være årets anden sæsonstart. En smule holdtræning og personlig træning. Og et DGI kursus – to andre er aflyst på grund af corona (mange har endnu ikke lyst til at være live kursusaktive endnu.

Foredrag for Folkeuniversitetet Norddjurs og for Folkeuniversitetet, Hearts & Minds festival: Gå dig sund, der afholdes på DOKK1. Et meget velbesøgt og populært arrangement.

Oktober

Inde-sæsonen begynder og smittetallet stiger. Myndighederne reklamerer kraftigere og kraftigere for vaccination.

3. oktober: Ulf Pilgaard stopper i Cirkusrevyen efter 40 sæsoner. Han bliver overrasket i sin slutscene som Dronning Margrethe, af netop Dronning Margrethe. En fantastisk scene.

21. oktober : Under indspilningerne til filmen Rust, affyrer den amerikanske skuespiller Alec Baldwin en rekvisitpistol, der ved en ulykke dræber filmfotografen Halyna Hutchins, samt såre instruktøren Joel Souza.

Her: Endnu et kursus corona-aflyses. Heldigvis kører et andet. Og et foredrag, der er udskudt to gange afholdes heldigvis nu.

Da jeg har lidt ekstra tid på hænderne, tager jeg på et to ugers wellness-ophold i Karlsbad, Karlovy Vary, Tjekkiet. Det er dejligt og forfriskende. Jeg bruger opholdet som læseferie før Bogforum.

November

Smittetallene stiger og der reklameres tiltagende for 3. stik, vaccinestik.

5.-7. november: Bogforum, Danmarks største bogmesse.

16. november: Kommunal- og regionsrådsvalg i Danmark. Vi tager til stemmeboksen.
30. november: Telefontjenesten Frøken Klokken, stopper efter 82 år, Det transmitteres i medierne.

For første gang er jeg på bogmessen med en stand. En lille en på NewPub området. Det er hyggeligt og går godt; jeg signerer endda flere bøger!

Som en overraskelse er jeg blevet inviteret af BogForum til at interviewe fire forfattere på Livet Rundt scenen, så det bruger jeg en del tid på at forberede mig på. Super-journalisten Ulla Hinge Thomsen hjælper mig med tips. Så det går – og det er en fornøjelse at møde forfatterne. Selv holder jeg et oplæg om Mikrotræning på Orange Scene.

Senere på måneden holder jeg masterclass i en midtjysk forening og foredrag for en stor løbeklub i Syddanmark.

December

8. december: Olaf Scholz bliver valgt som forbundskansler.
11. december: Et af de værste tornadoudbrud i USA’s historie hærger; særligt Kentucky rammes hårdt.
13. december : Rigsretssagen mod Inger Støjberg omkring overtrædelse af ministeransvarlighedsloven i forbindelse med adskillelse af unge ægtepar afsluttes: Hun dømmes skyldig og idømmes 60 dages ubetinget fængsel.
29. december: Danmarksrekord: 23.228 nye smittede med COVID-19 på et døgn.

Mundbindene kommer tilbage i forretninger og restauranter.

Alle kulturaktiviteter lukkes IGEN i Danmark. Og mange restauranter lukker af egen drift, fordi de kan ikke få det til at løbe rundt.

Idræts- og fitnesscentre er dog stadigvæk åbne. Det er ingen dum ide; mange danskere har fået det dårligere fysisk og mentalt i løbet af de lange nedlukninger – og en stor europæisk undersøgelse har dokumenteret meget lave smitteniveauer i fitnesscentre.

Grænserne er også stadigvæk åbne, og mange danskere tager på ferie sydpå.

Skoleelever sendes hjem igen på en tidlig juleferie. Højskoleelever må blive, så jeg er personlig træner censor i starten af julemåneden.

Det bliver en hvid jul med snefald den 23.12. Ikke meget, men nok til at sikre gåture med sne i juledagene (foto: Porskær Stenhus, Danmarks største af slagsen).

Julen og juleaften bliver afdæmpet mange steder. Også hos os, vi mangler svoger , der ikke længere er svoger, og en bedstemor. På opfordring ‘en hjerternes fest’ helt uden gaver. Men heldigvis god mad som vanligt. Det er et afdæmpet arrangement. Vi er syv i alt.

Nytårsaftensfejringerne bliver stærkt begrænsede over hele Danmark.

Årets sidste dag

Den varmeste i mands minde åbenbart. Omkring 10 grader. Jeg ved det ikke, fordi jeg er et andet sted. Vi er af en ven blevet inviteret en uge i sommerhus i Malaga. Der skal vi skiftevis arbejde og feste. Der er omkring 5 grader morgen og aften, men 25 grader om dagen. Og 37 grader i udespaen.

Nytårsaften: Diverse champagner, topklasse rødvin og portvin samt drinks med mere. Rejer, blæksprutte, hummer, kammusling og mørbrad skåret af en kæmpe T-bone udskæring (der var udsolgt af alt overalt). Desværre går strømmen i en længere periode, men heldigvis er en i selskabet el-kyndig og åbner el-skabet ude på vejen og nulstiller det, så der bliver lys igen. Men spisningen kommer først i gang ved 22-tiden og ved 2-tiden nyder vi mørbraden!

Endnu et annus horribilis med opbrud, elendighed, sygdom og død globalt og lokalt, dvs. helt tæt på.

Men også lyspunkter: Jeg er taknemmelig for familie, venner og oplevelser på årets sidste dag.

Læs mere:

Wikipedia Danmark 2021

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik 52 2021: Fra minus i nord til plus i syd